Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

Burada araç sürebilecek derece ortopedik engelli insanlar mağdur oldular en çok, vasilik ile araç alanlara bir yorum yapamayacağım, tepkimizi CİMER'e yazarak dile getirmemiz gerekli diye düşünüyorum, haksızlığa ses çıkarmayan bireyler olursak yakında bizden MTV de talep edecekler, bunu kafanıza yazın!!! SAYGILAR

@Engelli52,
geçmişe dönük diyerek sürekli dillendirin bu da olacak hadi bakalım:mad::mad::mad:

Şimdi 8 yaşındaki sıfır aldığım aracımı satsam, yenisi almak için 2 yıl bekleyecek miyim???

🤬🤬🤬

@selo46,

bu tamamen haksızlık ve adaletsizlik hani adalet ve kalkınma partisi idi bu partinin adı, CİMER'e toplu yazarak tepkimizi göstermemiz gerekli diye düşünüyorum sessiz kalırsak yakında bizden MTV de alacaklar hazır olun

@Polmiks,

yakında EKPSS yi de kaldırırlar bekleyin

Asıl bomba şu olabilir mi.? Geçen ay aracımı sattım. Şimdi Ocakta araç almaya kalktığımda 10 yılın dolması gerekiyor derler mi...

@xkatip74,

kaldırsınlar hocam zaten atama yapmıyorlar. Engellileri uyutacaz deseler ona bile şaşırmam.

@CaVaLieRe,
aynı durumdayım. vergi dairesine bu durumu bir aracı vasıtasıyla danıstım yasadan once satım ve alım hakettigimiz için etkilenmeyecegimiz iletildi . umarım supriz olmaz ..

10 yıl olayı neyse kabullenilebilir ama yerli araçlara mahkum etmek olmadı gerçek ihtiyaç sahipleri kaliteli işini görebilecek bir araç alıp kullanabilirdi haksızlık oldu

Limit arttırıldı resmi gazetede yayınlandı tabi hiçbir önemi yok.

b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “1.591.200 TL’yi” ibaresi “2.290.200 TL’yi” şeklinde,

değiştirilmiştir.

MADDE 2- Bu Tebliğ 1/1/2025 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Araç almayacağım eski aracı kullanmaya devam,210.000 TL. KDV kazandırmayacağım.

Şimdi 27 aralik 2024 den once alanlar 5 yil dolunca satabilecek fakat on yil dolmadan yeni araç alamayacak mi.oyle soyleniyor.var mi uygulama yonetmeligi???

@Bdlbk,

2024 ye tescili yapılan arabayı ister satın alın ya da sahibi satmayıp kullansa da o iki taraf için 10 yıl süre geçerli maalesef

arkdaşlar bu yeni yasanın geriye tönelik işletileceği yazıyor bir çok sitede yani daha önceden araç almış ama satmamış 5 yılı doldurunca satabiliyor lakin 10 yıl dolmadan yeni araç alamıyormuşuz bu konuda daha detaylı bilgisi olan arkdaşlar varmı acil bilgilendirirseler sevinirim

Yasada 10 yıldan 5 yıla dusse herkes bu soruyu eskiyi kapsamıyor yeni tescillenen tarihi kapsıyor demesiyle aynı durum
Askerlik bizim zamanımızda 18 aydı, kısaldı 15 ay a düştü biz askerdeyken 3 ay erken teskere aldık. Terside olabilirdi 15 ay olan 18 aya çıkınca bizi etkilemezmi diyecektik. Geçiş hükümleri yoksa yeni şartlar herkese aynen geçerli olur.
Sayaç 5 yıldı 10 yıla çıktı. Tıpkı 2008 öncesi vergi indiriminin kaldırılması gibi , vergi indirimi ile emekliligi dolan emekli olmasa yasa değişince belkide iş gücü kaybi yok diye 60 yaşına kadar emekliligi bekleyecek . Bu durumlar hep aynı malesef.

Hukuksal hakkımız yok mu hiç dava açamaz mıyız? Hem buna hem emeklilik şartarına imza toplasak avukatlarla görüşsek?

@Bulut25, egea sedan en pahalısı 1555, cross 1620. bayon 1460, clio 1285, megane 1782, toyotanın en pahalı corollası 2082, chr ın en pahalısı 2150, lakin gel gör ki limit 2290, fıkra bu kadar

Arkadaşalrbırakın allah aşkına ülkenin zihniyeti pis insanı duygusuz kıskanç fesat aman kendisinin yoksab aşkasının olmasın zihniyeti tutrumuşlar şimdide oh iyi oldu ticarethane çevirmişiz falan filan alakasız itamlar engelliye demedikleri laf kalmadı sosyal medyada igreniyorum bu ülkenin insanından bir kez daha anladımki zihniyeti bozuk ülkeden gelişmişlik bekleyemezsin. biraz ağır oldu ama kusura bakmayın durum böyle

@assassin_gck,
meral etme markalar fiyatı günceller 2290 çekerler dandik arçaları hükümet ile el ele engelliye geçirirler.

anlamadığınız nokta şu;
biz millet olarak 5 para etmeyiz. ahlaksız, kültürsüz,eğitimsiz, terbiyesiz, nankör, satılık bir milletiz. çok kolay ve ucuza satın alınabiliriz.
bize herşey müstehak.
yahu "atı alan üsküdarı geçti" diyen bir adam ve onun avanelerinin yönettiği bir ülkede yaşıyorsunuz.
engellileri gaz odalarına tıkmadıklarına şükredin.
bunlar hiçbir zaman yaradılanı yaratandan dolayı sevmediler, tam tersine yaratılanı verdiği paraya, sağladığı faydaya göre sevdiler.
artık iş bitti. şimdi emeklilik olayınıda bitirip bizi sıkıntıya sokacak, psikolojik olarak bitirecek, sıkıntılardan kanser gibi hastalıklara boğarak ömrümüzü azaltarak fişimizi çekecekler.
medikal malzemelerimizden tutunda, ilacımıza kadar yavaş yavaş faturayı bize kilitlediler.
son kalemiz arabamızdı onuda elimizden aldılar.
önce motor gücü sonra parasal limit politikası ile sarı öküzü verdik. işte o öküzü vermeyecektik. olay bu. hazmedin ve yutun artık. isteyene sodalar benden

Son düzenleme:
ben dedim oldu devletine hoşsgeldiniz. Geriye dönük işlemez diyenler seri üzgün. Nerede yaşadığınızın farkına varın artık.

@Klavyetor,
Bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran Ortopedik Engelliler için yapılması fayda sağlayacak düzenlemeler şöyle olabilir:
- Üretimde En Az %40 Yerlilik Oranı şartının kaldırılması.
- Araç fiyatında Üst Limitin kaldırılması veya 150 Asgari Ücret vb. endeks oluşturularak güncel konjonktürde ihtiyacı karşılayacak bir seviyeye çekilmesi.
- 10 Yıl olan Satılmaz Süresinin 5 Yıla indirilmesi.

Bizzat aracı kullanamayan, %90 ve üzeri iş gücü kaybına uğramış olup kanunlar çerçevesinde vekil/vasi tayin ettiği kişilerin şoförlüğü marifeti ile bu haktan yararlanan engelliler için:
- Üretimde En Az %40 Yerlilik Oranı şartının devam etmesi.

- 10 Yıl olan Satılamaz Süresinin devam etmesi.
- Araç fiyatında Üst Limitin 60 Asgari Ücret vb. gibi bir endeks ile belirlenip ihtiyaç olmayan yüksek bir bedel ile Devletimizin vergi kaybının önüne geçilmesi. demişsiniz

o zaman %90+ engelli bir vatandaşın vasisinin şunu söyleme hakkı var, ortopedik engelli vatandaşların kamuya işe girmesi ,herhangi bir iş yerinde çalışması uygun değildir, onlara tanınan maaşlarda ki vergi düzenlemesi ekonomiyi kötü etkilemektedir, Devletimizin vergi kaybının önüne geçilmesi için kaldırılması için daha uygundur ,bizim engellimizin herhangi bir geliri yok, siz kendi aracınızı kendi maaşınız ile alabilirsiniz ,onlar sizin gibi sosyal hayata katılamıyorlar. Sizin kendinize göre doğru olan talebinizin bundan bir farkı yok. İstiyorsunuz ki engelliler bile ayrıştırılıp size pozitif ayrımcılık yapılsın. Şunu demiyorsunuz suistimal edenler tespit edilip gerekli cezai işlemler ne ise yapılsın. Bana daha donanımlı, daha az sürede değiştirme hakkı, daha konforlu araçlar verilsin diyorsunuz, % 90 engel grubunda olanlar bunlardan faydalanmasın istiyorsunuz. Yani bir çeşit engel yarıştırıyorsunuz. Hele şu cümleniz "Devletimizin vergi kaybının önüne geçilmesi" bunu yerine beni ayrı tutun diğer engellilere ne yapıyorsunuz yapın da diye bilirdiniz, çünkü vergi kaybı sadece %90+ araçlarında var. Siz istiyorsunuz ki siz topluma entegre olun onlar olamasın, ne yapsın bu grupta ki arkadaşlar araçlarına ek donanım mı yaptırsınlar engellim var demek için. İnşallah sizin engelliniz kazanır da bu egoist yaklaşımınızla mutlu olursunuz. Saygılar...

Son düzenleme:
Bu sitenin en büyük sorunu bu,herkes bildigi konuda da yaziyor bilmediği konuda da ...

Arkadaşlar, Türkiye'nin taninan avukatlarından biriyle dün görüştüm.
Yukarida söylediğimi teyit etti.

Yasalar lehte ise geriye doğru işler,aleyhte geriye işlemez.

27 Aralik 2024 öncesi arac alanlar 5 yila tabi.
Bu tarih itibariyle alanlar 10 yil.

Merhaba, 2021 yılında ötv muafiyeti ile bir araç almıştık. 2022 yılında ötv ödeyip satmak durumunda kaldık. 5 yıllık süre 2026 Nisan ayında dolacaktı, şimdi bu kanun ile yeni araç almak için 2031 yılını mı bekleyeceğiz?

KEŞKE BURAYA AYZDIOKLARINIZIN YARISINI HER GUN CİMER VE TUM SİYASI PARTILERE GTUM HABER KANALLARIAN TUM VEKLİLLERE YAZSANIZ:: BİRİ BURDA MADUR VAR SES GELİTYIOR DER BELKİ..MA SİZ BURDA BİR BİRİNİZE SARIYORZUNUZ:: EVET BU İŞİ SUİSTİMAL EDEN VARSA CEZASINI VERMEK DEVLETIN İŞİ...TUM AİLELERİ VE ENGEKLLİLERİ CEZANDIRMAK ÇOK SAÇMA..BEN EŞİM VE ÇOCUKLARIM HER DUZNELİ OALRAK CİMER ŞİKAYET YAZIYORUZ..HER GUN.. MADUR OLDİLDİMİZİ HAKLRIMIZIN ELİMİZDEN ALINDINI BU KONUN KOYANLARIN İÇİNDE ENGELLİ AİLE YADA ENGELLİ KIMSENİN OLMADINI..VS HER GUN 10 BİM ŞİKAYET VE HABER KANALLARINA KONU SİYASİ PARTILERE ŞİKAYET ..ELBET BİRİ DUYAR MI DUYAR DİYE UMUT EDİYORUM

Bir video altına şöyle yorum yazılmış...

2017 yılında aldığım aracımı 2024 Kasım ayında sattım, yeni araç alamıyorum geriye dönük 10 yılı dolduramadığı için Vergi dairesinden red cevabı geldi

Üst Alt