Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

@Klavyetor,

Yapmak istediğim bakış açısını değiştirmek. Engellilerin tek sorunu araba değil ve arabaya indirgenemez. Hocam fakir olduğu için zorlanarak otobüse binmeye çalışan aracı ÖTVsiz bile alamayan binlerce engelli var. Ortopedik cihazınının daha kullanışlı olanları olmasına karşın cihazı temin edemeyen arkadaşlarımız(SGK da çok az bir kısmı karşılandığı için) var.

Son düzenleme:
@assassin_gck,

ben yeni araç almayacağım babam vefat etti verasetçiler arasında engelli kardeşimde var 2-3 sene bekletip öyle satalım dedik şimdide 10 sene muhabbeti çıktı.

@Fero006,
Ötvsini ödedikten sonra satabilirsiniz

@turan1977,
Sana saygıdan forumda daha çok bilgin var diye düşündüğümden dolayı dedim , kötü birşeyde değil zaten

Zaten burada yazılanlar yüzünden oldu herşey , nasıl bir saçma batıl bir inançtır ?

Neyse bak keyfine

@dsarica,

cimere yazılınca birşeylerin değiştinimi sanıyorsun onlarca dilekçem var hiç bişe değişmedi cimere istediğin kadar yaz milyonlar yazsın yaprak kıbırdamaz.

@Fero006,

Öncelikle Allah rahmet eylesin birincisi babanız rahmetli olduktan sonra bakınız arabaya mtv çıkmıştır vergi dairesi ile görüşünüz size gerekli bilgileri verecektir

Bu soruyu vergi dairesine sormak lazım cevabı onlar da herkes kafasına göre yorumluyor kanunda açık ve net yazmıyor

@Engelli52,
Mtv ödedim araca 3 kardeş bide annenin üzerine geçti ama satış için 5 sene doldurmanız lazım dediler. Şimdi 10 seneye çıktı.

TÜrkiye gazetesi öle demiş ama cnnhaber birçok haberde de 2020 de alan satabilir ama tekrar alması için 10 sene demiş

peki arkadaşlar 5 yılını doldurmuş yeni araç almak için ötv muafiyetiyle kısmet olacakya bu arada yasa değişti aracını sattı elinde aracı yok ne yapacak bu arkadaşlar

@Klavyetor, al sana kitabın kapağı, sen o araca kendinden başkasını bindiriyor musun ? devlet bana araba vermiyor, devlet bana engelliye bi araba al yarısı benden yarısı senden diyor, idrak edemediğiniz mevzu bu sizin, devletin de en son cıkardıgı taahhütname saçmalığını ortaya atan yarım akıllılar da aynı şekilde. devlet versin engelliye bir araba sadece onun işlerinde kullanayım sıkıntı yok. cebimden 1m para verecegim kendi işimi göremeyeceğim arabayla , araba da engellinin olacak üstelik sadece ben ve 1 kişi daha sürecek, başkası süremeyecek. Allah korusun engelli ölünce de tüm varislerin olacak araç. sana laf yetiştirmekten sıkıldım artık senin anlayacağım bi durum yok maalesef artık pes ettim. konu senin egoist isteklerin ve 90 üstü engellilere iyi yaptınız demen en baştan beri. bir kez bile olsun engellimin raporuyla araba almış değilim , kendi aracım var onunla görüyorum işlerimi. niyetlenmiştim 2.2 ye limit cıkacak diye ama engellendi çok da önemli değil, şükrolsun arabamız var iyi kötü. Allah senin gibi sadece kendini düşünenlerden uzak tutsun beni yeter.

@karakaya,
Bayilere haftalar önce mail giderken bu dernekler nasıl duymamış bayiler bas bas söyledi ötv siz araç almak isteyene. Ben inanmıyorum samimiyetlerine dostlar alışverişde görsün misali suistimal var devasa boyutta.suistimal yapanlara caydırıcı ceza bunu uygun görmüşler zaar:)) tabi gerçek ihtiyacı olan aracını kendisi kullanan takslerin sandalyesini bagaja koymamak için almadığı engelliye olan oldu. Neyse maliyenin önünde netceklermiş haklarıgeri verin mi:))))

@CaVaLieRe,

Doğru mu bu uydurmuş mu biri aksiyon olsun diye

@Klavyetor, al sana kitabın kapağı.

Bu kapaktan ziyade olsa olsa önsöz olur.

Araba benim koltukta olmadığım bana ait olmayan tek metre yol gitmedi. İçin rahat olsun.

Benimki egoistlik değil. Sen gibi kişilerin saçma sapan denklik takıntıları yüzünden geldiğimiz noktanın ahvali şeraiti!

Mevcut yasa eskiye göre sizin durumunuzda zerre dezavantaj getirmedi! Olan ortopedik engelliye oldu. Bunu idrak ettiğin zaman senin minibüs alma isteğinin haklılığını birlikte savunuruz!

Bu şekilde bel fıtıklı ayak ile felçli ayak denkliğinin saçmalığına yelken açıyoruz.

Bu arada Allah yardımcın olsun. Mevzu kişisel değil. Sana yeminle söylüyorum, yakın olsak senin babana olan hayırlı evlat çabana elimden geldiğince destek olurum. Ama bu mevzu başka. Kişisel algılama.

Son düzenleme:
Dava açmak için uğraşsak olmaz mı arkadaşlar başka hiçbir türlü değişmez bu kanun.

@Klavyetor, soruyorum sen başkasını yanına alıp onun işi için bi yere gittin mi hiç ? arkadaşını bi yere bıraktın mı ? ya da akrabalarından birini bi yerden aldın mı ? devlet sana arabayı kendin için veriyor, başkalarının işini hallet diye değil :) senin söylediğin saçmalığın sana karşı saçmalaması bu oluyor. ama sen şimdi bu saçmalığı ciddiye alırsın yine ,
ayak muhabbetini de ironi olarak söylediğimi anlamayıp ciddi ciddi her mesajında ifade etmen gibi, beni sadece güldürüyor yazdıkların. 150 asgari ücretle alacağın lüks araçlara binmeni senin kadar ben de isterim emin ol, kendine hak görüyorsun ya 150 asgari ücretli arabayı , 90 üstü engelli kader arkadaşına hak göremiyorsun, bahanen de var sana göre , kendini düşünüyorsun ve otonom sürüş istiyorsun , ben de kendime ait bir hayat isteyebilirim misal, ama Allah bana bağımlı bir hayat vermişken kendimi düşünemem. Ben de onu rahat ettirmek istiyorum kendi hayatımı yok saymadan. Engellisin Allah sana büyük bir yük vermiş, inşallah mükâfatını alırsın öteki dünyada, lakin unutmaman da gerekir , biz senin taşıdığın yükü taşırken hem de kendi yükümüzü taşıyoruz. senin eksik de olsa bir hayatın var ama bizim hayatımız kendimize ait değil tamamen. Ben senin haklarına saldırmıyorum. ama sen senden olanın haklarını yok saymanın derdindesin.

@assassin_gck,

Bizim taşıdığımız yükü taşıyorsun he, özgüvenine hayran kaldım. He bana yük değil de taşıdığım elhamdülillah o ayrı, hele bir tut 5 dakika soluklanayım desem belki de koşa koşa koşa kaçacağın şeye karşı bu özgüven. Tebrikler... :)

Baştan beri bunu diyorum. Olmadığın engelli ile kendini denklemeye çalışıyorsun! Sen engelli değilsin, olmazsın da inşallah. Alacağın arabadaki ihtiyaç fazlası her lüks taşıdığın engelliye değil sana kolaylık sağlar! Kendi konforuna katkı sağlar.

Senin egoistlik olarak algıladığın şey, bir realite olup gerçek olması bu kadar rahatsız ediyor seni.

Vasi olarak bu yasanın kötüye kullanılmasının ceremesini ortopedik engelliler çekiyor. Devlet de en az bu kişiler kadar süreçte pay sahibi.

Ve bunu dile getirmek de hakka saldırı değil ayanın beyan edilip yüze vurulması.

Engelli hakkı ötv'den ibaret değil. Bu hak güvenli mobilite içindir. Vasi şoförün kişisel konforu için de halkın gözünde ortopedik engelliyi ötv tüccarı yapmaya kimsenin hakkı yok!

Millet bu konuda haklıydı. Suyunu çıkardılar. Ama devlet bu hakkı yanlış dağıttı bu cezayı ortopedik engelliye de keserek.

Hadi selametle.

Sputnik teki haber böyle

"Engellilerin imtiyazlı olarak satın aldığı otomobillere yönelik halen 5 yıl olan satış yasağı 10 yıl olarak güncellendi.
TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta kabul edilen kanun teklifi ile engellilere 5 yıl satamama şartı ile verilen ÖTV muafiyetinde süre 10 yıla çıkarıldı. CNBC-e'nin haberine göre engelli araçları 5 yıldan sonra cezasız satılabilecek ancak kişiler ikinci aracını 10 yıl şartı dolmadan alamayacak.
Örneğin; 2019 yılında araç alan bir kişi 2024 yılında aracını satarsa ceza ödemeyecek ancak ikinci aracını 2029 yılında alacak. "

Resmi açıklama da bu düzenleme nin yerli araca destek için olduğunu söylüyorlar 10 yılda bir araba alarak nasıl destek olunacak

Ortopedik engellilerin durumu yasal düzenlemelerde ayrı tutulmalı. Bu grup ÖTV muafiyeti kullandığında zaten sorun yoktu. Kamuoyu hiç rahatsızlık duymadı. Bu apaçıktır. Şimdi Kamuoyu bundan neden rahatsız oldu. Neden böyle bir yasa çıktı. Belli değil mi. Söylenince neden rahatsız olunuyor anlamıyorum. Engelliler için ayrılan park yerlerini bile kullanma hakkı oldu. Sorduğunda "benim aracım da engelli aracı oldu" malesef. Ha buna da devlet engel olmayarak sorunudaha bir hale getirdi.

arkadaşlar yeni bir araba alamayacaksak elimizdeki aracı neden satalım bu saçma ya satamamslıyız satabiliriyorsak yeni ataç alabilmeliyiz

@abdcol,

Dostum sana sonuna kadar katılıyorum. Aksini iddia eden varsa kendi çıkarı içindir evdeki engellisi ile hiçbir alakası yoktur. Ortopedik engelliler için yeni bir düzenleme şart çünkü suistimal yokki aracını başkası kullanamıyor.

@bocek43,

Ben ücretini bile ödemiştim tertipat yapılmıştı sadece güncel limit bekleniyordu tse bile alınmıştı sonra bayi aradı iptal oldu dedi yeni yasayla. benim 12bin liram güme gitti şimdi ne yapmam gerekiyor bilemiyorum.

@cemal1453,

Elindeki araç otomatik, yaşlandıkça arızaları çok olur ve tamiri astarı yüzünü geçer bir yerden sonra elden çıkartman daha hayırlı olur:

Üst Alt