Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?
mahzey
Evet beklemesi zor ve stresli oluyor.
Nihayetinde herkes ev geçindiriyor, beklemeyecek, yoktan anlamayacak ihtiyaçlar var. Bu yüzden başvurunun ertesi ay aylık olmayınca sıkıntı oluyor.
Bu arada HakanEs26 ile size bakınca şu kanıya vardım; Eskişehir SGK tembel.
UfukalpHakanEs26
sabah gittim sgk ya (Eskişehir) dediğiniz kagıdı aldım söylemesi ayıp beklediğimden fazla olmuş nedenini soramadım bir de %4 ilave edilecek dendi hakan arkadaşım sanada dediler mi %43 raporluyum
mahzey
Hayırlı olsun, ne güzel işte umduğundan fazla olması. Ne sevinmişsindir şimdi. Haklısın da, ömür boyu alacaksın çünkü bu maaşı.
Evet %4 dediği ek ödeme.
1.224 liranın altındaki aylıklara %5, bu tutarın üstündeki aylıklara %4 ek ödeme ilave edilir. HakanEs26
Yapacak bir şey olmadığında her şey boş.
Geç olsun güç olmasın, hayırlısı olsun inşaallah.
HakanEs26...hocam paralarını birikmiş alırsın bir şekilde de,ama işini doğru yapmayan o memurlarında sırf oralarda torpilleri var diye(evet devlet dairelerinde çalışanların yarısından çoğu öyle özellikle bu hükümet sayesinde!)yer işgal etmeleri bir çok kişinin de işsiz gezmesi koyuyor insana!!...senin işlerde umarım geç olur güç olmaz kolay gelsin.
Sana sonuna kadar katılıyorum. Tarih ek ödeme birikmiş ödeme falan hepsi belli oldu. Mart ayında beklerken nisanda almak kötü oldu. Biraz da ihtiyacım vardı ama olsun Memurlar 4 banko çalışıyor diğerleri ellerinde telefon o birine bişey gösteriyo diğeri başkasına. Yardımsever bir toplum olmaktan çok ama çok uzaklaştık cidden..
Hayırlı akşamlar ilk maaşını bankadan çektim ve atm kartı istedim aldım ikinci maaşı almak için atm kartımı kullanacaktim fakat kart süreniz dolmuştur diyor ve kartı geri veriyor bankayı aradım şubeniz ile görüşmeniz gerekiyor bu konu ile bilgisi olan var mı arkadaşlar
Ufukalp
merhaba Ufuk bey 25 inde ssk ya gittim emeklilik için ama hala çalışıyorum oraya söyledim bu ayın 22 sinde günüm doluyor diye onlarda benden vergi indirimimi aldı ve form doldurtdu eve yazı gelecek diye bu yazı ile işyerinden çıkışını alacaksın ve bize gelip emeklilik işlemleri için başvuracaksın dediler.anlamadığım yazıyı neden hemen vermediler geç gelebilirmiş o zaman ay sonu diye müracaat yapmıştım bu nedenle zaman kaybım olacak mı ve bana doğru bilgi mi söylediler.bu konu hakkında bilgi alabilirmiyim teşekkürler.
secrtydeveci
Sizin henüz tahsis talep başvurunuz yoktur, emekli olabilir belgesi talep etmiş oluyorsunuz, yani bir nevi tahsise hazırlık.
Bunu her zaman önceden yapmakta fayda var.
Hemen vermiyor çünkü emeklilik şartlarınızın oluşup oluşmadığı araştırılacak.
Bu ay için artık zor görünüyor.
Evet zaman kaybı olur, bu cuma gününe kadar başvuru yapamazsanız bir ay kaybedersiniz.
Ufukalp
Cevabınız için teşekkürler bilseydim daha önce yapardım ama olsunda güç olmasın yetişirse müracaat yaparım yetişmesse artık biraz daha çalışır ay sonuna doğru yaparım tekrar teşekkür ederim bilginiz için.
Selamlar SGK sitesinde emekli maaş hesaplamasında normal şartlar altında maaş 1292tl ek ödeme 52 tl görünüyor engelli vergi indirimi ile maaş ne olur ? Bilgisi olan varsa yazabilir mi teşekkür ler
2000 öncesi 758 gün 2000-2008:2293 gün 2008 sonrası 2340 gün top 5391 gün
Ufukalp
Biz emekli olduk şimdi arkadaşlar bana soruyor ben de size.29 mart dogum günü ve emeklilik yaşının dolduğu gün o gün başvurabilirmi 1nisana kalmak istemiyor 1 ay sonra emekliliği başliıyacak diye (maaş işlemiyecek diye biliyorum nisan ayı için)
mahzey
Ben olur diye düşünüyorum. Yaş, doğum gününün bir önceki gün bittiğinde doldurulmuş olur bence.
Evet başvuru 1 Nisana kalırsa maaş 1 Mayıs itibariyle başlar.
Ranger76
Aylık bağlama oranı fiile çalışılan yıl dikkate alınarak hesaplanır.
Engelliler erken emekli olduğundan aylık bağlama oranları normal hesaplansa çok çok düşük bir maaş ortaya çıkardı.
Bunu önlemek için engelliler lehine bir pozitif ayrımcılık örneği bu.
Ufukalp
emekli aylıkları peşin ödeniyor demiştiniz emekli sandıgı için mi geçerli yoksa ssk emeklileri içindemi böyle bir ayrım var mı.Daha önce sormustum kusura bakamayın sen peşin alamazsın dedi(1 mart emeklilik kabul ayın 21 maaş günü 21 nisan ilk maaşımı alacagım gün)
mahzey
Kim dedi sen peşin alamazsın diye ?
O onu dedi, bu bunu dedilere bakıp kafanızı karıştırmayın lütfen.
Kesinlikle peşin alacaksınız.
21 Nisanda size:
1 -20 Mart --- 20 günlük
21 Mart - 20 Nisan --- 30 günlük
21 Nisan - 20 Mayıs --- 30 günlük (peşin maaş bu oluyor)
olmak üzere 80 günlük ödeme yapılacak.
Maaş\ek ödeme bilgilerini verseydiniz tam olarak ödenecek miktarı da yazardım.
Bilgi kesindir duyduğunuz farklı bilgilere itibar etmeyin.
mahzey
O belirttiğiniz birikmiş, ödemenin yapılacağı 21 Nisan tarihine kadar olan maaşınız.
Size bunun dışında bir de peşin olarak 21 Nisan-20 Mayıs tarihine ait tam maaş ödenecek.
Yani 21 Nisanda alacağınız net tutar 11.326 TL olacaktır.
Bu arada belirttiğiniz ek ödemenin kusurat tarafında ufak bir hata olabilir mi, noktadan sonra ?
evet senınkı sallanmıs gozukuyor ben 19 martta basvurdum 01 /04 ayı itibari ile maas baglanmıs gerçei değerleri 0 ama 01/04 nısandan geçerliymiş , neyseki toplu para alacaksın