Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Shaky34

Hayırlı olsun kardeşim; Rabbim güle güle yemek nasip etsin. SGK başlangıç tarihi ve 2008 öncesi ve sonrası prim gün sayınız ile birlikte, asgari ücret tenmi ödendi pirimleriniz? Bu bilgiler ışığında maaş tahmini yapîlabilir bilgileri verebilir misiniz? Teşekkürler.

Aylık Başlangıç Tarihi 01.04.2019
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 31.59
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 0
2000 - 2008/10 arası Gün 1334
2008/10 sonrası Gün 3223
Toplam Gün 4557
Göstergesi 0
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı 47.85
Kesinti Tutarı
Banka

İlk maaşımı 25 Haziranda alabilirmişim maaşımı nasıl hesaplayabilirim.

sgk da 137 tl görünüyor ek ödeme, acaba maaşım ne kadar olur? birde emekli maaşı-com 145 tl olarak gösteriyor hesaplarken acaba bir hata mı var? yardımcı olabilirseniz sevinirim

Mart 2019'da dilekçemi verdim. 1 Nisan'da maaşım bağlandı. Haziran'ın 18'inde de ilk ödememi alacağım nasip olursa. Bu süreçte forumda bilgiler paylaşan sizlerden çok şey öğrendim. Burada çok güzel bir destek var. Üye olayım hem teşekkür edeyim hem de paylaştığınız bilgilerin benim gibi ne yapacağını, işlerin nasıl yürüyeceğini bilmeyen onlarca kişiye ulaşıp yardımcı olduğunu söyleyeyim dedim. Bilgi veren arkadaşlara canıgönülden teşekkür ediyorum. Birkaç dileğim de var: Emeklilik bekleyen arkadaşlar tez zamanda hayırlısıyla emekli olsunlar, emekli olanların cebi de bereketle dolsun inşallah :)

mehmet abi

2000 öncesi 381
2000 sonrası 599
2008-2010 sonrası 3595
Primler karışık yattı toplam 190.000 prim

Shaky34

2008 sonrası prim gün sayınız çok bürüt ücretiniz de asgariden biraz fazla idi sanırım 2008 sonrası ABO oranı düşük olduğu için maaşlar düşük sizinde tamamen tahmini ek òdemeye bakarak ek ödeme ile yaklaşık 1087 tl olduğunu düşünüyorum inşallah daha fazla maaş alırsınız. Bir ihtimal ek ödeme dahil 1341 tl alma durumunuzda var ama birinci tahmin daha yakın görünüyor malesef...Maaşınız netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz seviniriz teşekkürler.

[FONT=sans-serif]sgk da 137 tl görünüyor ek ödeme, acaba maaşım ne kadar olur? birde emekli maaşı-com 145 tl olarak gösteriyor hesaplarken acaba bir hata mı var? yardımcı olabilirseniz sevinirim[/FONT]

@karaca11

Bugüne kadar emekli-maasi adlı sitenin gerçeğe çok yakın aylık bilgisi verdiğini gördüm.

başvurun mayıs veya haziran olması fark eder mi? mayıs da 137 görünüyordu haziranda 145 tl maaş-com da?

karaca11

Emekli aylıklarına gelecek zam farkıdır o. Bir de Haziran sonrası emekli olursanız ve kıdem tazminatı alacaksanız. O da zamlanacak.

Arkadaşlar mesajıma yanıt verebilecek kimse yokmu?
Aylık Başlangıç Tarihi 01.04.2019
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 31.59
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 0
2000 - 2008/10 arası Gün 1334
2008/10 sonrası Gün 3223
Toplam Gün 4557
Göstergesi 0
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı 47.85
Kesinti Tutarı
Banka

İlk maaşımı 25 Haziranda alabilirmişim maaşımı nasıl hesaplayabilirim.

Peki bu belirtmiş olduğunuz rakamlara nasıl ulaşıyorsunuz?

Arkadaşlar ek ödeme belliyse maaşınızı bu rakam üzerinden bulabilirsiniz.
Ek ödeme maaşın %4'üne tekabül eder.
Ek ödemeyi 4'e bölün 100 ile çarpın. Maaşınızı bulursunuz. Üzerine de ek ödemeyi ekleyin alacağınız maaş tam olarak bu olur.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

turkuazist
Bahsettiğiniz formül her maaş için geçerli değil, her maaşın ek ödemesi %4 değildir.
Örneğin üstteki maaş.

Ek ödeme 68.68
Yukardaki örneğe bakarak
Hesaplama yapıyorum ozaman 1717 gibi bir rakam cıkıyor doğrumu acaba [emoji849][emoji848]

Ufukalp

EK ÖDEME NEDİR?
2006 yılında kaldırılan vergi iadesinin yerine 5454 sayılı kanunla getirilen ödemeye ek ödeme adı veriliyor.

EMEKLİ EK ÖDEME NASIL HESAPLANIR?
2006 yılında vergi iadesi kaldırılarak, yerine ek ödeme uygulamasına geçildi. Emekli maaşının yüzde 4'ü, ek ödeme olarak tüm emeklilerin her ay hesabına yatırılıyor. Yüzde 4'lük ek ödeme emekliden emekliye değişmiyor. Ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere maaşlara zam gelmekte, zamlarla birlikte alınacak ek ödeme tutarı da artıyor.

Şu anki mevcut uygulama bu şekilde, farklı bir bilgi mevcutsa paylaşabilirsin.
%4 oranın yükseltilmesi için çabalar var, ama uygulama bu şekilde.

turkuazist
Değil kardeşim, ek ödeme standart değil.
Şu anki rakamlarla 1.224 liranın altındaki aylıklara %5, üstündeki aylıklara %4 ek ödeme uygulanır.
denizmm
Ek ödemesi 68,68 TL olan maaş ek ödeme dahil 1.785 liradır.

Bayram hediyesi verdiniz resmen [emoji4] bu rakamı hiç beklemiyordum..
hala inanamıyorum taki elime gecene kadar[emoji4]
Bu forumda tüm arkadaşlarıma ve
Emeği gecen herkese sonsuz tesekkür ederim..
İyiki varsınız ..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denizmm

Emekliliğiniz hayırlı olsun. Allah güle güle yemek nasip etsin. Ssk başlangıç tarihini ve 2008 öncesi ve sonrası kaç prim gün sayınız olduğunu ve asgari ücret tenmi ödendi pirimleriniz?.. Son bürüt maaşınız kaç tl idi yazabilirmisiniz? Diğer arkadaşlarada çok faydalı olur teşekkürler kardeşim.

Saolun varolun

Son düzenleme:
denizmm
Hayırlı olsun.
Primleriniz genelde asgari ücretten yattığı halde emekli maaşınızın günümüze oranla daha tatmin edici miktarda olmasının en büyük sebebi primlerinizin çoğunun 2008 öncesine ait olmasıdır. Bilindiği gibi 2000 öncesi, 2000-2008 A arası ve 2008 sonrası olmak üzere üç farklı aylık bağlama oranı var ve en düşük aylık bağlama oranı 2008 sonrasına ait.
Bir iyileştirme yapılmazsa 2008 sonrası girişlilerin emekli aylıkları çok çok düşük olacak.

Çok haklısınız ufuk bey...
Darısı tüm engelli arkadaşlarımın başına..[emoji2969][emoji4]

Son düzenleme:
2008 öncesi primleriniz asgari ücretin ne kadar üstünde idi yazabilirmisiniz? Yada asgari ücretten mi ödendi? Çok teşekkür ediyorum .

Sanırım yarı yarıya düşünebilirsiniz [emoji4]

Son düzenleme:
Üst Alt