Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Arkadaşlar 8 Mayıs’ta emekli oldum bu gün ilk maaşımı alacağım kaç günlük maaş yatar ?

sevketbozgeyik
Hiç bir emeklilik ayın 8 inde başlamaz.
Aylık başlangıç tarihi e-devlette mevcut.
Belirtirsiniz ona göre cevaplarız.
Eğer 8 Mayıs'ta başvurdu iseniz ve özel sektörden emekli olduysanız aylık başlangıç tarihiniz 1 Haziran olur.
Ödeme tarihiniz de 18 Haziran ise 17 günlük birikmiş ile birlikte 47 günlük ödeme yapılır.

selamlar...

29.03 tarihinde özel sektörden emekli oldum, 01.04 itibarı ile emeklilik kaydım var... Bu ay 24 haziranda ilk maaşımı aldım ama ne aldım, niye eksik aldım (3 aylık birikmiş nisan-mayıs-haziran) bilmiyorum... e-devletteki bilgiler çerçevesinde;

* emekli ödeme bilgilerim
aylık tutar 2.065 TL
net aylık tutar 1.610 TL
ek ödeme tutarı 311 TL
birikmiş 5.713 TL
kesinti tutarı 6.480 TL ? (2000 yılına kadar hiçbir kesinti yok kayıtlarda, öncesinde de olacak bi şey yok..!)

*emekli aylık bilgilerim
aylık tutar 2.065 TL
ek ödeme 82 TL
birikmiş 5.713 TL
kesinti tutarı 6.480 TL

* başvuru sonrası tarafıma verilen bilgi aylık 2.100 TL civarı bir maaş alacağım yönünde..!

banka kayıtlarına yansıyan ve tarafıma ödenen sadece 1.610 TL + 1.000 TL bayram ikramiyesi (bu da sistemde görünmüyor zaten)..!? anladığım kadarı ile kabaca alacağım 2.150 TL.lık maaşımdan %25 kesinti yapılmış (1.610 TL.sına denk geliyor bu hesaba göre) ama niye yapılmış tam bi muamma..!? peki ya birikmişlerime ne oldu; ödemesi yok, havuzda yok, yine kayıtlara göre görünen blokeli bir hesap da yok..!

bu hesapta benim anlamadığım belki de yanlış anladığım bir şey var ama..!? yardımcı olup bilgi verebilecek bi arkadaş olursa sevinirim...

Son düzenleme:
Mrb arkadaşlar
Kendi surecimle ilgili birçok bilgi bırakmıştım.
Son olarak eksik bir evrak için 1 ay boşa beklemisim vergi dairesinden gönderilen belgeyi sgk kayıp etmişler.
Bunun üzerine vergi dairesine gittim ve elden getirdim verdim istedikleri belgeyi.

İki günde sisteme düştü
Ödeme Dönemi 201906
Ödeme Günü 19
Net Aylık Tutarı 0 TL
Aylık Tutarı 0.0 TL
Ek Ödeme Tutarı 0 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL

@Ufukalp
Nedir bu konuda gorusun.

23/05/2019 TAHSİS TALEP ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-3.EMEKLİLİK SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 12/06/2019 11:36 AM GÜLŞAH ÇAPAR
91850725/06/2019

O. ü ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-3.EMEKLİLİK SERVİSİ Gelen Evrak Beklemede 25.06.2019-71.tif[Kayıt İçin]

osman_çavuş
Emeklilik onaylanmış ama henüz maaş belli değil.
yeniemekli
Görüyoruz ki sizin de bilmediğiniz bir sorun var ve çözüm yeri de SGK'dır. Gidin ve bu kesintilerin sebebini öğrenin.
Önce 170 den bilgi almayı da deneyebilirsiniz.

Ufukalp
23/05 ilk müracaat.

Böyle bir durumda kaç gunluk birikinti olmuş oluyor
Ayrica.
Önden maaş vb.?kaç günlük bir ödeme yapacak.

osman_çavuş
Emekli maaşınız 1 Haziran itibariyle başlar.
Emekli maaşları peşin ödenir.
İlk aylığınızı 19 Temmuzda alacağınızı varsayarsak:
1-19 Haziran = 18 günlük
19 Haziran-19 Temmuz = 30 günlük
19 Temmuz-19 Ağustos = 30 günlük
Olmak üzere toplam 78 günlük ödeme yapılır.

28/06 cuma tarihinde sgk ya emeklilik için başvurumu yaptım yanlız sgk evrak takibi ekranında baktığımda evrağın dosyaya kaldırılma tarihi 01/07 pazartesi günü gözüküyor. 1 /07 den mi başlar emekliliğim yoksa 01/08 mi ? Birde ne zaman e devlete düşer ve ilk maaşı ne zaman alırım.bitene daha aklıma gelmişken kurban bayramı ikramiyesini alabilirmiyim 🙈🙈🙈 Ufukalp bey
Şimdiden teşekkürler

Teoman55 Hayırlı olsun

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi İşlemi Yapan Açıklama
ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL
01/07/2019 AYLIK BAĞLANDI
ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ B-3.EMEKLİLİK SERVİSİ

Kendime ayit

Teoman55
Siz 26 Haziranda gerekli evrakları vererek başvuru işleminizi tamamladınız, orada yapılan işlemler artık aylık başlangıç tarihinizi etkilemez. Emekli maaşınız 1 Temmuz itibariyle başlar. Kurban Bayramı ikramiyesi alırsınız.
Aylığın bağlanması ve e-devlete düşmesi sigorta müdürlüklerine göre değişmektedir. 10 günde bağlanan da var 2 ay bekleyen de.

Ufukalp
Emeklilik onaylandi
maaş bağlama oranlarına beli 60ve 34.32
Ek ödeme kacgun de belli oluyor

Yukarıda bikac bilgi bırakmıştım maaş konusunda.

osman_çavuş
Standart bir süre yok, 10 günde belli olan da var 2 ay bekleyen de. Biraz da başvuru yaptığınız müdürlüğün çalışmasına bağlı.

Ufukalp
Maaşlara %5.01 zam geldi.
Bizim maaşlar nasıl hesaplanacak bu durumda .
Daha kaç TL olduğu belli değil şuan.

Teoman55

bende 17 Haziran'da başvurdum İzmir SGK ya hala yazışmalar sürüyor enson gelen evrak beklemede havale yazıyor.bugün gittim SGK ya bilgi alırım diye onaylanınca e-devlet e düşer dedi memur.bilmiyorum nekadar sürer

@Ranger76

Vergi dairesi vergi indirimi servisine git TC ile durumu öğrenebilirsiniz.
SGK vergi indiriminden yararlandığını gösteren rapor ve yazıyı talep ediyor vergi dairesinden.
Ben aslidir kasesi bastırıp elden götürüp verdim iki günde sonuçlandı.

@Ufukalp
başkan emekli-maas sitesinde son hesaplama bisekilde çıkıyor.

Burada maaş bağlama oranı 30
1.196 tl

SGK sitesinde bağlama oranı 34.32
900 TL

Bakalım doğruluk payı ne olacak beklemedeyim şuan ek ödeme düşmedi sisteme daha.

Yıl Gün Kazanç Güncel Kazanç
Toplam 29.910,49
Gün Sayısı 1418
Ort. Gunluk Kazanç 21,09
Ort. Aylık Kazanç 632,80
Aylık Bağlama Oranı 60
Yeni Tam Aylık 379,68
Yeni Kısmı Aylık 105,36

3 - ) 2008 EKİM SONRASI KAZANÇLAR
Toplam 289.430,37

Gün Sayısı 3692
Ort. Gunluk Kazanç 78,39
Ort. Aylık Kazanç 2.351,82
Aylık Bağlama Oranı 30,00
Tam Aylık 705,55
Kısmı Aylık 509,76
EMEKLİ MAAŞINIZ
Emekli Maaşınız 1.150,64
Ek Ödeme 46,03
Toplam 1.196,67

Ayrıca
SGK sitesi normal şartlarda emekli olanlarınkini hesapliyormus
Engelli maaşını tam olarak hesaplamiyor dedi görevli sordum.

osman_çavuş
Sürekli emekli maaşı hesaplama siteleri konusunda etiketliyorsunuz. Daha önce de belirttim, bu sitelerin işleyişi, doğruluğu, hatası, hesabı kitabı konusunda yorum yapmıyorum. Hiç birini de kullanmadım, nedir ne değildir bilmiyor, yorum yapmıyorum.

Hayırlı olsun emekliliğiniz size bir sorum olacak SGK sitesinden hesaplama yaptınız mıydı hiç bende abo 2008 öncesi 49 sonrası 38 çıkıyor 2008 öncesi 60 olmuyormu birde SGK sorgulama ile bağlanan maaş farkı var mı osman_çavuş

Ufuk Alp bey emekliliğiniz hayırlı olsun SGK dan hiç hesaplama yaptınız mı arada nekadar fark oluyor mesela 2008 öncesi abo 49 olarak hesaplıyor sgk

Tesekurler
SGK tam hesaplamiyor.
2008 öncesi %60
2008 sonrası prim e göre değişiyor galiba.

1 Ekim 2008'den önce 5434 sayılı yasaya tabi olarak çalışrınız mı? Memuriyete ilk girişiniz ne zaman? Ona göre hesaplanıyor. Sgk'nın maaş hesaplama bölümüne bilgilerini girerseniz görürsünüz.

Arkadaşlar merhaba emekli maşı hesaplaması yapıyorum.
sgk sitesi: 2.535.42 tl Ek ödemeye de 101.42 tl çıkıyor.
Emekli-maaşı.com sitesi de: 2.637.77 tl Ek ödemeye de 105.51 tl şeklinde fiyatlandırıyor
Bunlardan hangisine inanmak lazımdır?

Ranger76 merhaba;

Bende 18/06 tarihinde verdim Naci Şahin SGK şubesine.
Evrak kayıt işlemlerinde aşağıdaki gibi bilgi var.
Senin son durumun nedir ben işyerinden izin alıp gidemiyorum SGK ya son durumunu öğrenmek için.

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi İşlemi Yapan Açıklama
8762792 18/06/2019 ŞENER SARIKAYA-4.A TAHSİS TALEBİ VERGİ İNDİRİMİNDEN İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HALKLA İLİŞKİLER VE BİLGİLENDİRME SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 27/06/2019 1:58 PM RAMAZAN KAYA

İyi çalışmalar

@cabbarehlinamus

SGK ve diğer siteler arasında 100-150 tl gibi bir fark çıkıyor. Genelde SGK nın ki doğru çıkıyor. Bende öyle olmuştu.

Hayırlı olsun.
@Ufukalp abicim bizim işyerinden bir ablanın e devlete bugün düşen tutar 63.13 TL ek ödeme. 01.7.2019 aylık başlangıcı. Şu hesaba benim aklım ermedi :) sence ne kadar alır ?

2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 0
2000 - 2008/10 arası Gün 2185
2008/10 sonrası Gün 2125
Toplam Gün 4310
Göstergesi 0
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı 63.13

HakanEs26
Aklının yatmadığı konu nedir anlamadım.
Arkadaşınızın maaşı; ek ödeme dahil 1.641 TL.

Üst Alt