Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

kartalisa

1 haftada sonuçlanan var 1.5-2 ay süren var
bu durum başvurduğunuz sgk nın yoğunluğuna göre ayrıca farklı kollarda prim ödemesi varsa hizmet birleştirmesinden kaynaklı olabilir,farklı şehirlerde çalıştıysanız oradaki sgk lardan bilgi alınma süreci olabilir,bazen vergi indirimini sorguluyorlar vs vs.

kartalisa

3 gün sürende var 3 ay sürende benim 75 gün sürdü antalya önce emekli olabirsin dediler sonra emekli olamazsın dediler sonunda emekli yaptılar 2000 yılı girişimi ve 2001 yılını sgk yok dediler görünmeyen gün dilekcesi verdim 2001 yılı geldi tekrar tlf actım 2000 yılı geldi git gel git gel oraya yazı buraya yazı derken 5875 gün prim %40 engel oranıyla 75 günde emeklioldum mayamiye tatile gidecem 1500 tl maaşla

Selamlar
Emeklilik başvurusu 25.06.2021 emeklilik başlangıç 01.07.2021 maaş günü ayın 17 si bugün mesaj geldi birikmiş tutar 899 tl yatirilmistir diye bu durum da maaşım ne kadar oluyor saygılar

Arkadaşlar göstermemesi sizce çok doğal değil mi hemen panik yapmayın bu ay zam ayı ek ödemeleri ve maaşları yeniden hesaplayacaklar ondan dolayı göstermiyor 😊

De-Kont
Teşekkürler Rabbim tüm bekleyen arkadaslarimizin gönlüne göre versin Allah ağız tadiyla yedirsin insAllah peki bunun içinde emekli zammı var mıdır yoksa eklenecek mi ne düşünüyorsunuz

Porsun onbaşı De-Kont

Teşekkürler bilgilendirme için. Çevremde yeni sayılabilecek emekli olan olmadığı için şuan da sistem nasıl işliyor öğrenemedim.
Farklı kollar yok bende ama şöyle bir durum var işe giriş tarihi 2001 görünüyor ama ilk sigorta başlangıçı 2003. Aradaki iki sene stajyer dönemi. %68 rapor la bi sene ile kurtardım bende bakalım. Hakkımızda hayırlısı.

karabil07

yatan birikmiş tutar 1-17 temmuz arası olduğundan zamlı hesaplanmıştır diye düşünüyorum

[FONT=arial narrow][SIZE=2]Sibel catlak [/SIZE]Hanım Telaş Yapcak Bir Durum Yok Ortada Zam Zamanı Geldinde Aylıklar Hesaplandından Dolayı Maaş Ödemeleri Görükmez Anca Ayın 10 Un Sonra Görükmeye Başlar Panik Yapmanıza Gerek Yok Sakin Olunuz.[/FONT]

Arkadaşlar benim emeklilik 1 mayıs ile başlamasına rağmen Ramazan ikramiyesini almamıştım,az önce alo 170 aradım 5 gün sonra 8 Temmuzda Ramazan ikramiyesinin banka hesabıma yatacağı söylendi,ben bu yatacak paranın Kurban ödemesi olmasın dedim yok dedi görevli Kurban ikramiyeleri henüz çıkmadı dedi.

Arkadaşlar benim emeklilik 1 mayıs ile başlamasına rağmen Ramazan ikramiyesini almamıştım,az önce alo 170 aradım 5 gün sonra 8 Temmuzda Ramazan ikramiyesinin banka hesabıma yatacağı söylendi,ben bu yatacak paranın Kurban ödemesi olmasın dedim yok dedi görevli Kurban ikramiyeleri henüz çıkmadı dedi.[Bende aradim az once 8temmuz ramazan ikramiye 16temmuz kurban ikramiye so yatar dedi

Egemen35@ kafanıza göre yorum yapmak yerine e devletten baksanizda öle yorum yapsanız daha ii olmaz mı sizce

Egemen35 bakın bakalm sizdede ödeme bilgisi bulunamadı mi diyo yoksa kafamıza göre yorum yapmak doğru değil bnce

[SIZE=1][SIZE=3]26932167 28/06/2021 EMRE EKREM ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ A-1.SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 30/06/2021 3:12 PM EMEKLİ OLUR[/SIZE]
[SIZE=3]27350832 05/07/2021 EMRE EKREM hk ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ A-1.SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 05/07/2021 9:07 AM EMEKLİ OLUR[/SIZE]
[/SIZE]
merhabalar, bu ne anlama geliyor acaba?

[SIZE=1][SIZE=3]26932167 28/06/2021 EMRE EKREM ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ A-1.SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 30/06/2021 3:12 PM EMEKLİ OLUR[/SIZE]
[SIZE=3]27350832 05/07/2021 EMRE EKREM hk ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ A-1.SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 05/07/2021 9:07 AM EMEKLİ OLUR[/SIZE]
[/SIZE]
merhabalar, bu ne anlama geliyor acaba?

4a dan emeklilik dilekçesi verdiyseniz e devlete giriş yapıp aşağıdaki linki kontrol edin

https://www.turkiye.gov.tr/4a-emeklilik-kaydi

linkte Aylık/Gelir Durumu : Aylık/Gelir ödenmektedir.
yazıyorsa emekliliğiniz onaylanmış demektir.

Onlara baktım, şuan bir bilgi görünmüyor. Başvurunun hangi safhada olduğunu merak ediyorum, buradan çıkan sonuca göre evrakları alıp iş yerime getirmem gerekiyor ve sonra da çıkış evraklarını SGK ya götürmem gerekecek. 30-06-2021 de vergi indirim yazısı dahil tüm evrakları SGK ya ilettim ve emekli olmak istediğimi söyledim aslında merak ettiğim ben hangi tarihten itibaren emekli sayilacağim, bazıları 30 Haziran diyor, bazıları da farklı tarihler veriyor.
Kısacası aklım karıştı ve belki sizler yardımcı olursunuz diye düşündüm.

Onlara baktım, şuan bir bilgi görünmüyor. Başvurunun hangi safhada olduğunu merak ediyorum, buradan çıkan sonuca göre evrakları alıp iş yerime getirmem gerekiyor ve sonra da çıkış evraklarını SGK ya götürmem gerekecek. 30-06-2021 de vergi indirim yazımı SGK ya ilettim ve aslında merak ettiğim ben hangi tarihten itibaren emekli sayilacağim, bazıları 30 Haziran diyor, bazıları da farklı tarihler veriyor.
Kısacası aklım karıştı ve belki sizler yardımcı olursunuz diye düşündüm.

siz tam olarak ne işlem yaptınız sgk da ? 4a lımı çalışıyorsunuz ?

evet 4/A olarak çalışıyorum, vergi indirimi için başvuru yaptım ve raporumda olan oran süresiz olarak kabul edildi, vergi dairesinden vergi indirimi yazısını alıp iş yerine verdim ve onlar da vergi indirimi icin gereken işlemleri yaptı, daha sonrasında ise vergi dairesinden almış olduğum tüm evraklari Ankara/Sıhhiye vergi dairesine elden götürdüm, orada ki memura emekli olmak istediğimi ilettim ve bana bir form verdi, doldurup elimde olan evraklarla birlikte Gelen evrak birimine verdim. Sonrasında ise telefonuma sms geldi ve dys den takip etmeye başladım.
Bu ilettiklerimin hepsi 30 Haziran 2021 de oldu, ben de çevreme ne zaman emekli olabileceğime dair size vermiş olduğum bilgileri vererek sordum, genel olarak ilk başvuru yaptığım tarih olan 30 Haziran dan itibaren olabilieceğimi, arada geçen zamanın ise emeklilik tarihime dahil olacağını söylüyorlar, bazıları ise emekli olur yazısını alıp Şirkete verdiğim tarihin geçerli olacağını söylediler.
Kısacası aklım karışmış durumda ve sizlerden bilgi/tecrübe sahibi olan varsa diye şansımı denedim.

Emre Ekrem

normalde işten çıkış belgeniz olmadan sgk emeklilik işlemini başlatmaz.bunu henüz yapmadığınızı görüyorum.
siz emekli olur yazısı almak için başvurmuşsunuz sanırım.
emekli olur yazısını alıp işyerinize vereceksiniz onlar çıkışınızı yapacaklar ,işten çıkış belgenizi verecekler ancak o zaman emeklilik başvurunuzu işleme alır sgk
tazminat vs alacağınız yoktu ise direk işten çıkış belgenizi işyerinden alıp sgk ya emeklilik başvurusunda bulunabilirdiniz.
şu durumda bu ay başvurursanız bir sonraki ayın 1 de başlar emekliliğiniz

Anlıyorum, çok teşekkürler.
Bir başka husus ise Bayramdan önce Emeklilik için başvuru yapabilirsem, Bayram ikramiyesi için hak kazanmış olur muyum?

Emre Ekrem

Emeklilik, başvurduğunuz ay yada gün değil takip eden ayın 1 inde başlar.(memur kamu emeklileri hariç)
Bu ay başvurursanız 1 ağustos ta başlar emekliliğiniz,bayram ikramiyesini sanmıyorum alamazsınız.
Önemli olan 30 temmuzu geçirmeden işten çıkış belgenizi alıp sgk ya başvurmanız,yoksa eylüle kalır emekliliğiniz

Son düzenleme:
Üst Alt