Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

merhabalar ozgurmeric74 bana yardımcı olur musunuz?

25.12.2017 tarihinde dilekçemi verdim. prim günüm toplam 3634 yaştan emekli olmak için.
dün elime kağıdım ulaştı. orada yazanlar şöyle;

BİRİKİM BŞLNGÇ: 01.01.2018
BİRİKİM BİTİŞ: 18.01.2018
BİRİKMİŞ TUTAR: 886.38 TL

ÜST TARAFINDA İSE,
HESAPLANAN AYLIK; 1564.20 TL

E DEVLETE BAKTIM BU SABAH ŞUNLAR YAZIYOR;

2008/10 sonrası gün sayısı: 0
toplam gün 3634
göstergesi: 9475
hisse oranı: 1/1
sigortalının en son çlştğı yer: ÖZEL
aylık tutarı: 1.653.20
birikmiş tutar: 886.38
ek ödeme tutarı: 101.58
kesinti tutarı: 0.00
banka: ptt

ozgurmeric74 sizden ricam ne kadar aylık bağlandı bana ve kredi çekmek istesem ne zaman çekebilirim bilgilendirir misiniz eğer zahmet olmazsa?

Son düzenleme:
Peki Özgür bey yaklaşık olarak maaş ve ikramiyesini hesaplayabilirmisiniz eşimin, engelli yaşlılıktan emekli olabilirse? Doğum tarihi 1972, 657 sayılı 4-A kapsamında yüksekokul mezunu VHKİ, 1 derecenin 4 kademesi ek gösterge 2200, işe başlama tarihi kasım 1992 den günümüze boşluk yok arada?

@ozgurmeric74
Özgür abi merhaba,

2022 ye kadar çalışıp gün dolduğu zaman emekli olsam, aşağıdaki tabloya göre maximum ne kadar maaş alabilirim?
son iki senedir primlerim asgari ücretin 1,5 - 2 katı kadar fazla ödeniyor.
Prim günleri doldu, 19 yıl hizmet süresine 4 sene var, 4 sene daha çalışıp primleri yatırsam maaşım ne kadar olur?

[FONT=Verdana]
EMEKLİ MAAŞINIZ
Emekli Maaşınız820,63Ek Ödeme32,83
Toplam853,46
[/FONT]

[FONT=Verdana]
[/FONT]

İyi günler.E-Devlette
Net:3361.3
EkÖdeme:129
Birikmiş:2022.23
Aylık:1209,79
30 Kasım Emeklilik Başvurusu yaptım.
Ödeme günü 24.01.2018
Maaşım nekadar hesaplayabilir misiniz? Teşekkürler.

@metebey
size gelen zarftaki yazan maaş zamsız maaş. ocakta emekli maaşlarına zam geldiğinden e devlette yazan tutarı alacaksınız.
maaşınız ek ödeme dahil 1.719,33 tl (her ay alacağınız net tutar)
18 ocakta alacağınız toplu para maaş dahil 2.641,08 tl
hayırlı olsun
@GZDE
maaşınız 1.258,18 tl ek ödeme dahil. aylık net. (bundan sonra alacağınız.)
24 ocakta alacağınız birikmişlerle+maaşınız 3.361tl

hayırlı olsun
@asadas05
yaklaşık her ay 5 ile 10 tl arası artacaktır.(bu şekilde ödeme devam ederse) yapılan zamlar hariç. yapılacak tüm zamlarda maaşına yansıyacaktır.
@u.uçar
merhaba ufuk bey
bu bilgilerle ne ben nede bir başkası maaş hakkında bir yorumda bulunamaz. kafadan atılmış olur.
maaş hesaplamasında bir çok kriter ve formülasyon vardır. anca maaş hesabı yapabilen bilgisayar programları ufak bir sapma ile hesaplayabilir. oda e devletteki tüm prim günlerinizi kopyala yapıştır yaparak.
@metebey
kredi çekmek için bankanızla emekli maaşı anlaşması yapmanız gerekir. 3 yıl bankanızdan maaş alma sözünüze promosyon ödemesi alabilir (375 tl gibi) hemde bazı ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz. söz konusu anlaşmayı yapmanız halinde bankanız size uygun faizli krediyi rahatça kullandırabilir.

"merhaba ufuk bey
bu bilgilerle ne ben nede bir başkası maaş hakkında bir yorumda bulunamaz. kafadan atılmış olur.
maaş hesaplamasında bir çok kriter ve formülasyon vardır. anca maaş hesabı yapabilen bilgisayar programları ufak bir sapma ile hesaplayabilir. oda e devletteki tüm prim günlerinizi kopyala yapıştır yaparak. "

Peki, e devletten kopyalayıp, yapıştıracağımız adresi veya linki verirmisiniz? Yalnız Emekli Sandığı hesabı olacak SSK veya Bağkur değil, şimdiden teşekkürler.

Maalesef hesaplamıyor bizimkisi 657 sayılı yasanın 4-A md. orası SSK 4/A maddesi hesabı için.

Sicil No*********78Ödeme Dönemi201712Ödeme Günü20Net Aylık Tutarı2135.36 TLAylık Tutarı1283.88 TLEk Ödeme Tutarı82.13 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı769.35 TL

benim maaş hangisi zamlı halımı bu

yomaz

eğer e devletteki bilgiler ise zamlı. eve gelen kağıttaki bilgiler ise zamsız.
maaşınız ek ödeme dahil 1.335,24 tl (her ay alacağınız)
maaş günü alacağınız toplu para 2.135,36 tl
u.uçar

evet tahmin ettim. sgk ya gidip hesaplattırabilirsiniz

ozgurmeric74 cevapladığınız için çok teşekkür ederim. hakkınızı helal edin.

ayrıca bir şey sormak istiyorum. açıkçası ben daha düşük bağlanır diye bekliyordum bu rakam yüksek geldi herhangi bir hata ya da yanlışlık olmaz dimi bu rakamı alırım

@metebey

e devlette görünen ve yazdığınız bilgilerle o rakam çıkıyor. eğer yazım hatası yapmadıysanız yazdığım rakamları alacaksınız

e devlette emekli ödeme bilgileri kısmında toplu alacağınız para görünür. tekrar kontrol edin.2641,08 tl yazması lazım.

vergi indirimim onaylandı

ozgurmeric74 cevap verebilirseniz çok sevinirim. Vergi indiim yazım eviss te göründü. Buna göre emekli olabilmem için işyerimden çıkış almam gerekiyor. Ancak işyerimden çıkış alırken çıkış kodunun bir önemi var mıdır yoksa istifa etsem de olur mu... Şimdiden teşekkür ederim.

Vergi indirimin eline gecmeden isi birakma...sonra basin agrir..normal cikis yap

mandreyam cevabınız için teşekkür ederim... İşverenimi aradım vergi indiriminin gelip gelmediğini teyit etmeye çalışıyorum. Eğer gelmişse nasıl çıktığımın bir önemi yok. Doğru mu anlıyorum

mandreyam ilgi ve alakan için teşekkür ederim
ahmet3313 dediğiniz gibi yapıcam. Teşekkürler. Heyecanlı bir süreç, umarım herşey yolunda gider.

@reuters

tazminat alabilmeniz içinde önemi vardır. sgk dan emekli olur yazısı alıp işyerine verin.

14. maddeden çıkışınızı yapsınlar. yada işyeri sorun çıkarmazsa yazıya gerek olmadan direk 14. maddeden(emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması) çıkış yapsınlar.

Merhaba,
Ben aranıza yeni katıldım ve aynı zamanda yeni emekli oldum. E.devletten baktığımda maaşımla ilgili herhangi bir bilgi göremedim. Aşağıya bilgilerimi yazsam ilk maaşımı ne zaman alırım ve yaklaşık emekli maaşım ne kadar olur yardımcı olabilir misiniz lütfen?

xxxxxxxxxxxxx Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :

Doğum Tarihi
00.00.1977
Sicil No
xxxxxxxxx
Aylık Başlangıç Tarihi
01.01.2018
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 68.00
2000 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 38.88
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 1374
2000 2008/10 arası Gün 2799
2008/10 sonrası Gün 2827
Toplam Gün 7000
Göstergesi 9475
Hisse Oranı /1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka
Banka Şube

toplam kazanç : 289.804 TL

ozgurmeric74

Sizin cevabınızı okumadan önce okuduğum bir yerde 8. madde engelli emekliliği için işaret edilmişti , mali müşavire de 8. maddeden çıkış yapmasını söyledim. Acaba yanlış mı yaptım.

Tazminat konusunda bir sıkıntım yok. Ayrıca emeklilik başvurumu e devletten yapsam nasıl olur. Bununla ilgili bildiğiniz örnekler var mı?

@reuters
ben 14. maddeden çıkışımı yapıp başvurdum. kabul edildi maaşım bağlandı.

8 madde normal yaş dahil işten çıkıştan bahseder. 14. madde yaş dışında diğer şartların tamamlanması diye yazar. bir problem olmaz bence.

önemli olan iş çıkışınızın yapılması.

@tamturk
öncelikle hayırlı olsun. ek ödemeniz ve maaş bilgileriniz e devlette şuan belli değilse ocak ayına maaşınız yetişmemiş demektir. şubat ayının ilk haftası ek ödemeniz görünür. ek ödemeniz birlikte aylık başlangıç tarihi ve ödeme gününü yazarsanız maaşınızı hesaplarım.

İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim ozgurmeric74... Ben henüz emeklilik başvurusunda bulunmadım. Pazartesi günü çıkış işlemim yapılacak. Daha önceki emeklilik başvuru konularını inceledim biraz, fakat tam bir sonuca varamadım. edevletten başvuranlar ve sgk ya gidip şahsen başvuranlar. Sizce edevletten başvurmak ne kadar mantıklı olur.

Daha sonra sgk benden vergi indirimi belgesini elden mi ister ya da vergi dairesi ile kendi aralarında yazışıp konuyu hallederler mi? Dediğim gibi daha önceki konularda arkadaşlar bunu çok tartışmışlar... Benim anladığım e devletten işlemlerin daha hızlı ilerlediği fakat konu biraz havada kalmış. Sizin bana bir tavsiyeniz olurmu?

Üst Alt