Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Casher
tahsis no son rakamı 9 ise her ayın 17. sinde maaş alırsın.emekli bilgilerin e devlette çıktı mı? ek ödeme nerede yazıyor. şubat ayı maaşlarının ek ödemeleri e devlette şubatın ilk haftası çıkar?
maaş başlangıç tarihi?

Efendim benim emekli.maas hesaplamada oule gozukuyor daha e devlet dusmedi. Ne kadar maas alirim birde toplu olrak ne alirim 42.17 ek odeme. Yaziyor

@Casher

casher o 42,17 ek ödemeyi kafandan çıkar. e devlette emekliliğin çıkmadan ek ödeme belli olmaz. ve maaş hesaplanamaz. edevlette bilgilerin çıktığında ek ödemeni yazarsan tüm alacağın toplu para ve maaşını hesaplarım. ayrıca sana başvuru sırasında verdikleri tahsis numarasıda maaş tahsis numarası değil.evrak takibi için verilen numara o. Son rakamına göre maaş günü araştırması yapma boşuna. maaş tahsis numaran emekliliğin onaylanıp e devlet e düştüğünde belli olacak.

ozgurmeric74

Özgür bey benim bilgilerim 13.gün düştü e devlet e emekliligim onaylandı çok şükür tahsis numaramı sonu 9 ayın 17.sinde birikmisinle alırsın dediler maas bilgileri e devlette yok ama sgk dan öğrendim yazimda yollanmis postada evrak kapanmis emekli-maasi.com 30 tl yanılma payıyla bilemedi

:) 1648 tl bağlandı şimdi size sormak istediğim ben kaç günlük birikmiş alıcam yazdığım rakama ek ödemem dahildir yani ek ödeme 64 tl teşekkürler

Emekli-maasi.com bilemedi derken ,arti eksi 30tl mi farkla hesapladi.Bizi aydinlatirsaniz seviniriz.

masterzek

Zekai bey benimde maaşımı birikmisimı hesaplarmisiniz lütfen

Sgk dan aldığım bilgi maaşım ek ödeme dahil 1.648 tl
Maas ödeme 17 şubat
Maas başlangıcı 1 şubat
Toplamda birikmisim kaç gün olur

@reyhan21
e devlette ek ödeme çıkınca o ek ödemeyi 26 ile çarpıyorsun. net alacağın çıkıyor.

yazdığın bilgilerle 17 şubatta alacağın birikmişler dahil net 2581,86 tl

ozgurmeric74

Dostlar merhaban ,

Perşembe günü SGK tahsis formu doldurmamla başlayan süreçte bugün e-devlette tahsis no ve diğer bilgilerim görüldü. Aşağıdaki bilgiler ışığında maaş ne alacağım konusunda yorum yapabilirmisiniz.

Ayriyetten ABO oranlarımda bir hatalı durum varmı sizce. Şimdiden teşekkür ederim.

Tahsis no : Son rakamı 7
Aylık başlangıcı :01.02.2018
2000 öncesi ABO :71
2000-2008/10 ABO :60
2008/10 :42.58
2000 öncesi gün :1439
200-2008/10 arası gün :2956
2008/10 sonrası gün :3270
Toplam gün :7665
Gösterge :9475

hakansezer

hayırlı olsun.cuma günü veya önümüzdeki hafta başı e devlette ek ödeme gözükür.o zaman net maaşınızı hesaplarım. ama bir tahmin isterseniz maaşınız 2000 tl ve üzeri olur gibi geliyor.

Teşekkür ederim

Maaşı almak istediğimiz yeri ptt yazmıştım sizin öneriniz ne olur arkadaşlar

Arkadaşlar merhaba benim tahsis no (0) iken az önce e devlette ek ödeme düşmüşmü diye kontrol ettiğimde tahsis no değişmiş 9 olmuş bu sıkıntı olmaz değil mi birde bu ek ödeme neye göre belirleniyor formlarda baktığım kadarıyla herkesin ek ödemesi farklı mesela kimi 40 kimi 47 gibi bu neye göre hesap ediliyor prim sayısımı yaşımı evli bekar gibi durumlarmı mesela benim
2000 öncesi abo 60
2000/08 abo 60
2008 sonrası abo 30
Gösterge 9475
aydinlatirsaniz sevinirim

@haci78

hayır. maaşı 1000 tl üstü olanlar için maaşın %4 ü kadardır.1000 tl altında maaş bağlananlar için %5 i kadardır.
sana emeklilik başvurusundaki verilen tahsis numarası evrak takibi içindi. maaş için değil. maaş için olanı e devlette çıkan numaradır.
@hakansezer
aylık bağlama oranları yatırılan primlere göre değişkenlik gösterir. abo nekadar yüksekse (özellikle 1999 yılı öncesi primler) o kadar çok maaş bağlanır.
@hakansezer

bence hesabın olan bir banka ile anlaşma yap.maaşın oraya yatsın. hem promasyon ödemesi alırsın,bankalar düşük faizili kredi masrafsızlık gibi birçok ayrıcalıklar sunuyor. araştır bence.

Emekli olabilir yazısını işyerine verip 26 ocak gibi iş yerinden çıkış belgesi alıp sgk ya gittik iş çıkış belgesini memura verince sistemden bakıp emekli tahsis formu verdi doldurup evrak kayıda verdik bundan sonraki süreç hakkında bilgi verirmisiniz en geç ne zaman emekli maaşı almaya başlanır emekli olabilir yazısında maliyeden olur alınıyor emeklilik aşamasında tekrar benzer yazışmalar vs oluyormu teşekkür ederim

Son olarak e devletim var fakat e devlet olmadan da evrak takip edilen bir yer buldum onu arkadaşlar ile paylaşmak isterim https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/
Tc girince dosyanın nerde olduğunu görebiliyorsun

kurufasulya

emekli olma süresi dilekçeyi verdiğiniz sgk nın yoğunluğuna göre değişir. vergi indirimi teyidi alacaklar.bu süre 30 ile 45 gün arasında değişir. 1 haftada e devlette emekli bilgileri çıkan bile var. size verilen tahsis numarası emekli maaşı tahsis numarası değildir. son rakamına göre maaş gününüzü araştırmayın. emekli maaşı tahsis numarası bilgileriniz e devlete düştüğünde e devlette çıkacaktır.evrak takibini yazdığınız lnkten yapabilirsiniz. ancak e devletide ara sıra kontrol edin. sgk da evrak elden teslim der. halbuki e devlette bilgileriniz görünmüştür.

1 26.01.2018 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 26.01.2018 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2
3 30.01.2018 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 30.01.2018 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-2
Evrak takiptebu yazıyor

@kurufasulya

problem yok.işlemler devam ediyor.1 şubat itibariye maaşınız işlemeye başlayacak.
birde size bilgi vereyim. emekli maaşları peşin ödenir. şimdiden 1 maaş cebinizde bilin.

Çok teşekkür ederim emeklileğe başvurmamızda sizden aldığımız değerli bilgilerin katkısı var allah razı olsun

Yanlız edevletten evrak takibini bulamadım evrak takip diye bir yer var ordan bilgi yok bu takipleri yukarıdaki linkten aldım

11 Ocak’ta dilekçe mi verdim ama evrak takipte evrak kapandı yazıyor e devlette bişey görünmüyor tahsis numaram bar SGK tel. Cvp vermiyor

emotion82

daha yeni evraklarınızı vermişsiniz 20 gün olmuş. istanbulda işlemler 30 ile 45 gün arası bitiyor.hatta 60 günü bile bulabiliyor. maaşınız 1 şubat itibariye işlemeye başlayacak. hatta şimdiden 1 maaş cebinizde. çünkü emekli maaşları peşin ödenir. size verilen tahsis numarası evrak takibi için. maaş için verilen tahsis numarası bilgileriniz e devlette çıkınca belli olacak. elinizdeki tahsis no ile maaş günü hesabı yapmayın.

Cevabınız için çok teşekkür ederim ama birşey daha sormak istiyorum 11 ocaktan 1 şubatta kadar olan dönemde maaşa tabi değil mi yani 1 şubatta peşin maaş alacaksam şubat maaşı peki ocak ayının 20 günü ne olacak?

@emotion82

emekli maaşları başvuru tarihini takip eden ay başı itibariyle işlemeye başlar. sizin maaşınız 1 şubat itibariye birikmeye başlayacak. ocak ayı maaşı olmayacak.

diyelim 1000 tl bağlandı. 20 şubatta ilk maaşınızı alacaksınız.alacağınız tutar 50 günlük olacaktır.yani 1.666 tl.

bu şu demek oluyor. 1 şubat 28 şubat arası 1 maaş+01 mart 20 mart arası 20 günlük maaş.(emekli maaşları peşin ödenir.)(heray alınan maaş aslında bir sonraki ayın parasıdır.) (devlet derki al bu parayı peşinen; 1 ay geçin) mantık bu.

vallahi ilginç bir mantık üstad. Benim bilgilerim 2 günde e devlette göründü ankarada yaşıyorum. Bu gün baktığımda da maaş yatma günü göründü 18 inde yazıyor.. Maaş bu durumda bu ay alabiliyormuyum?

@hakansezer

18 şubatta alacaksınız. cuma veya p.tesi e devlette ek ödeme gözükür. o paradan maaşınızı hesaplarız.

devlet emekli maaşlarını peşin öder.yani iş hayatındaki maaş gibi değil (çalış haket aysonunda maaş al.)

emekli maaşlarında tam tersidir.(al bu parayı 1 ay geçin) mantığıdır. şubat ayında alacağın maaş aslında mart ayı maaşı olacak.

bu durumda şubat 30 gün marttan 17 gün(maaş aldığın gün yani 18 şubat sayılmaz) toplamda 47 günlük para alacaksın.

Rmekli olur yazıdı aldım evet. Bu durumda ilk maaş postaneye yatıcak o zaman değilmi

Üst Alt