Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

ozgurmeric74

Özgür bey merhaba,
31.Mayıs.2018 itibariyle Unkapanı SGK'dan emekliliğe başvurdum. E-devlet'te maaş başlangıcı 01.06.2018 görünüyor ancak ek ödeme ve maaş görünmüyor. Bu durumda acaba bayram ikramiyesinden faydalanabiliyor muyum?

ozgurmeric74

İyi akşamları özgür bey
bu sonuca göre ne kadar aylık alırım. Şimdiden Teşekkür ederim.

Aylık Başlangıç Tarihi 01.06.2018
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 85.00
2000-2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 83.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 74.50
2000 öncesi Gün 7110
2000-2008/10 arası Gün 3150
2008/10 sonrası Gün 3150
Toplam Gün 13410
Göstergesi 9475
Hisse Oranı
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı 0
Ek Ödeme Tutarı Daha beli değil

@Hüseyin1954

ek ödeme çıkmadan net birşey yazamayız. ancak aylık bağlama oranlarınıza ve prim günlerinize bakılırsa hatırı sayılır bir maaş bağlanır. en aşağı 2500 -3000 tl arası belki daha fazla.

ozgurmeric74

İyi günler özgürlük bey

Soruma cevapladiniz için teşekkür ederim
Bügün ek ödemeside beli oldu 71.34 TL
Şimdi net bişeyler söylüye bilirmsınız??
Şimdiden teşekkürler

Hüseyin 1954
Aylık 71.34 ek ödemeye göre1854.84 TL ek ödeme dahil emekli maaşınız hayırlı olsun. Özgür bey de bir baksın sanırsam aynı olacak iyi günlerde harcamanız dileğiyle.

Hüseyin1954

bu işte bir terslik var. yazdığınız aylık bağlama oranı ve toplam prim gününüze baktığımda maaşınızın yüksek olması gerekir. ama bu ek ödemeye göre 1855 tl çıkıyor.ama hata var bence.

ozgurmeric74 Hüseyin1954

Hüseyin Bey.Yukarıdaki mesajlara baktım.

Çalışılan gün, dolayısıyla yatan prim gün sayınız çok yüksek. Bundan dolayı aylık bağlama oranlarına da yansıyan bir artış sözkonusu. Ancak en azından 2000 öncesi durumu gösteren rakamlarda 9475 göstergeyi görünce, benim anladığım şey yatan tüm primlerin asgariden yattığı. Eğer 2000 sonrası primleriniz de tamamen ya da tamamına yakını asgari ücretten yattıysa bu durumda yüksek maaş beklemek maalesef hayal oluyor.

Bence emekli maaşlarının düşüklüğünü ya da yüksekliğini belirleyen esas data yatan primlerin gün bazında çokluğu değil, SGK tavanına ya da tabanına ne kadar yakın olduğu olduğundan, maaşınızın çok yüksek bağlanacağını sanmıyorum.Gün sayınız fazla olduğundan bu aylık bağlama oranını tabii ki yükseltiyor, ancak hesaplamaya giren primler asgari ücret olunca, bu da artışta ancak bir yere kadar etkili olabiliyor diye düşünüyorum.

Bir de maaş bağlama ile ilgili bilgiler verdiğiniz mesaja bakıyorum. Maaş bağlama tarihi görünüyor ancak maaş alma gününü göremedim. Bağlanan maaşın ek ödeme rakamı 30 günlük değil daha fazla bir süreyi kapsıyor olabilir. Dolayısıyla alacağınız maaş arkadaşların son verdiği rakamlardan daha da düşük çıkabilir.

@masterzek
2000 öncesi aylık bağlama oranı göster ge sistemine göre hesaplandığından göstergenin düşük maaş yada yüksek maaş la pek faydası olacağını sanmıyorum nedeni ise 8 senelik çalışma da 1 senede 1 gün dahi çalışmanız 1 sene olarak sayılıyor örnek 7 sene 1 gün çalışma var ise 8 seneye bölünüp ortalaması alınıyor buda aylık maaş ı düşürüyor bu nedenle gösterge sistemine güvenmiyorum diğer görüşlerinize aynen katılıyorum abo oranı yükseliyor fakat bölünme sayıda yüksek oluyor.

iyi aksamlar özgür bey. gecenki yorumunuzda, oranlarda bir terslik oldugunu ifade ettiniz. bizde cok büyük hayal kirikligina ugradik. sizce bu asamada maaslarin hangi oranlardan olmasi gerektedir? ve bu saatten sonra hangi yolu izlememiz gerekiyor? cevabiniz ve yardimlariniz icin simdiden tesekkür ediyorum

@Sevgi58

ben emeklilik başvurusu sırasında tahsis formuna yazdığım banka hesabımdan alıyorum.değiştirmedim ama;eğer mevcut bankanız ile sözleşme yapıp promosyon aldıysanız 3 yıl değişiklik yapamazsınız. eğer almadıysanız istediğiniz bankaya müracaat edip maaşınızı taşırsınız. aynı GSM hat taşıma gibi.
@Hüseyin1954

bence sgk ya gidip tekrar hesaplatın. benim sizin yarınız kadar primim var. sizden daha fazla maaş alıyorum.
itiraz neticesinde bir yanlışlık yoksa tahminimce prim ve yıl şartını doldurdurduğunuz zamandan sonraki asgari ücretten ödenen primleriniz maaşını düşürmüş olabilir.

Aylık hesaplama dönemlerinde banka şube değişikliğine açık değildir
Yazıyor

Şube değişikliği bile yapamıyorum. Aylık hesaplama dönemlerinde

Arkadaşlar 01.06.2018 aylık başlama tarihim. Şu ana kadar herhangi bir ek ödeme göremedim. Ek ödemeler ne zaman görünür yada Ek ödemesi görünen var mı?

fatih2009 benimde maaş ödeme günü bir hazirandi mayısın on yedisinde emeklilik dilekçesi verdim haziranın sekizinde emekli ikramiyesi aldım o birinde maaşı aldım senin neden bukadar geç kaldı acaba enteresan bence bağlı oldugun SSK ya sormalisin

Sgk dan gelen bilgilendirme mektubunda ; benim birikmiş maaş 822 tl +maaş 911 tl gözüküyordu .

Ama ben sadece 911 tl maaş ve 1000 tl bayram ikramiyesi çekebildim.
822 tl birikmiş maaş henüz daha sistemde gözükmüyordu.Sebebi ne olabilir ?

arizona

sebebi muhtemelen haziran ayında maaşların erken ödenmesi. birikmişinizi temmuz maaşıyla alırsınız.
fatih2009

ek ödemeler bu hafta e devlette görünür diye düşünüyorum.

Aylık hesaplama dönemlerinde sistem banka/adres değişikliğine açık değildir. Banka/adres güncellemesi yapmak istiyorsanız lütfen daha sonra tekrar deneyiniz

Sizin de 4/a banka ve adres değişikliği bölümünde böyle yazıyor mu?

emekli maaşı

mrb arkadaşlar maaş bağlanma tarihi 01.07.2018 bu gün e devlette ek ödeme gözüktü 51.8 tl bu ek ödeme temmuz zammıyla hesaplanmış halimi cevaplayabilirmisiniz

ozgurmeric74 ne kadar maaş bağlanacak yardımcı olabilirmisiniz?

Aylık Başlangıç Tarihi 01.07.2018
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 72.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 59.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 44.86

2000 öncesi Gün 4045
2000 – 2008/10 arası Gün 1775
2008/10 sonrası Gün 2256
Toplam Gün 8076
Göstergesi 9475

Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Özel

Ek Ödeme Tutarı 71.23

Ödeme günü 21

@ozgenm

yazdığınız ek ödeme tutarına göre 2 seçenek yazacağım.hesaplamalara göre :
1.seçenek maaşınız ek ödeme dahil 898 tl
birikmişlerinizle 21 temmuzda alacağınız 1.495,83 tl
2.seçenek maaşınız ek ödeme dahil 1.111,19 tl
21 temmuzda alacağınız birikmişler dahil 1.851,98 tl

inşallah 2.seçenek olur.

ama her 2 seçenektede maaşınız bana düşük geldi. buay zamlı maaşlar ödeneceğinden hesaplama karışık olabilir.eğer ek ödeme zamsız ise ağustosta maaşınıza %9,17 ekleyin.en geç pazartesi alacağınız maaş e devlette gözükecek. merak ediyorum sonucu yazarmısınız.

Selam...

Emekli başvuru tarihi : 06/06/2018
Aylık başlangıç tarihi : 01/07/2018
Ödeme günü : 21
Ek ödeme tutarı : 109,71

Bu bilgiler ışığında heray alacağım emekli maaşım ne kadar olacak....Ve sgk.dan yazı geldiğinde birikmişlerle birlikte tutar ne kadar olur...Cevabınız için şimdiden teşekkürler....

@bilge1508

verdiğiniz bilgiler göre maaşınız ek ödeme dahil 1.711,48 tl
21 temmuzda alacağınız birikmişler dahil 2.852,46 tl olacak.

bu miktarlara yeni zam dahil mi? bilemiyorum. dahil değilse maaşınız ağustos ayında 1.868 tl olur.

Biraz önce sgkdan yazı geldi..:) orada yazanlar ise....
AYLIK TUTARI 2.512,27
AYLIK EK ÖDEME TUTARI 100,49
BİRİKMİŞ TOPLAM TUTAR 1.741,79

e-devlette yazan ek ödemeyle gönderdikleri yazıdaki ek ödeme neden farklı anlayamadım...

Üst Alt