Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@reciss,

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim takıldığım konu şu yasa çıkarsa beni ne şekilde etkileyecek onu merak ediyorum. Buradaki herkesten özür dilerim forumu meşgul ediyorum. Ama inanın kafam allak bullak oldu valla :(

Herkesin beyni bulandı, ben sizlerin beynini daha çok bulandırmadan yeni yasayı hiç hesaba koymadan soru sorucaktım

2021 yılında şeref yoksunu biri beni cimere şikayet etti engelli raporları sahte diye doğal olarak hiçbir şey çıkmadı, yalnızca anlatım verdim araştırdılar ve raporlarımın gerçek olduğu anlaşıldı ve savcı herhangi bir işlem yapmadı, sgk ya emekli olur kağıdı almaya gittiğimde bu benim önüme konur mu, yani yeni bir rapor daha çıkartmam söylenir mi?

Bir de sgk ya giderken işyerinden bir kağıt falan götürecek miyim? Yanımda bir şey olacak mı olmayacak mı acaba?

@geronimo1,

çıkmaz kardeşim hastalık geçmişine bakarlar , e nabız denen sistem var , yapılan tetkikler , ameliyatlar , bir sürü doktor imzalı engelli raporları , sağlık kurulu raporları var. Savcı incelemiş zaten evrakın sahte olmadığını . tasdik ettirmiş oldun ne güzel... ssk lı isen direk git orda engelli servisi vardır. dilekçe ile başvurup seni hastaneye sevk edecek sonrası onlar sgk ya yazıyı yazıyorlar. o rapor il sağlık kurulunda değerlendirilecek. ret gelirse yüksek sağlık kuruluna itiraz edeceksin yine sgk hizmet biriminde ,

yok eğer memur isen kurumuna başvurcaksın..

2006 olanlar sigorta girişi sigorta yılı nasıl hesaplanacak demiştim ben

@samedo99,
yasadaki madde iptal edilirse herkese ne yapıyorlarsa öyle uygulacak. sağlık kurulu engelli raporundaki hastalıklarına bakacak en yüksek olan tek hastalığına göre çalışma işgücü kaybı oranını belirleyecek. Ona göre emeklilik kararı verilecek. %40-49 18 yıl , %50-59 arası 16 yıl olan herkesle eşitlenecek.

SGK BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL ERTÜZÜN Bunları özellikle gerekçesinde de yazdık. Kontrol muayene tarihi öngörülmüş aylık ödenmekte olan kişinin süresi sona erdi, KMT'ye gönderdiğimizde değerlemesi yine o raporu aldığı tarihteki yönetmelik çerçevesinde yapılacak. Yani, sizin bahsettiğiniz gibi, çalışma gücü kaybına orada bir dönüş söz konusu olmayacak. Yani dolayısıyla bir hak kaybına burada yol açmayacak.

Başkan yardımcısı laf cambazlığı yapmış... Bahsettikleri konu vergi indirimiyle emeklilik değil, malülen emeklilik. Onda zaten değişen dişe dokunur bir şey yok.
Burada esas hak kaybını vergi indirimiyle emekli olacaklar yaşıyor.

@reciss O zaman 2006 yılının üzerine 16 yıl konulacak doğru mu ?Dün doktorum dedi bana zaten her hâlukarda 60 veriyor hem rapor hem malulen yasa çıksa bile emekliyim o halde kendi adıma konusyorum.

@samedo99,
samedo kardeş ssk li isen ve ve çalışma işgücü kayıp oranın yeterli ise belki şartları iyileşiyor ,gibi gözüküyor. Fakat eski tabloya göre emekliliğe hak kazanan için zorlaşıoyr emekli olabilmesi , eğer iş gücü kaybı oranı tutmazsa engelli emeklisi olamayacak.

@reciss İş gücü kaybı ile şuan ki normal engelli raporu aynı tani ayni oran benlik belki sorun yok ama baltazar olanlar için sorun olabilir

Arkadaşlar merhaba, bilgilendirmek için sizlerle de paylaşıyorum.

1996 girişliyim, süresiz 67 engel raporu ve süresiz 67 vergi indirimi belgesi ile 02 Aralık yani geçen hafta emeklilik başvurusu yaptım. Bugün itibariyle başvurum onaylanmış ve e-devlet de tahsis no ve emekli maaşı bağlanmış. Süreç sadece 9 gün sürdü.

Darısı hepinizin başına 🙏

@cuneytdj,
hayırlı uğurlu olsun kardeş , maşallah 9 günde rekor bir süre . bu süreçte beklemeye gerek yok emekli olabilen olsun 2008 öncesi ssk lılar , sonra çalışmaya aynen devam ...

Selamlar, kanun 2008 öncesini net olarak emekli etmeyecek şekilde amaçlanmış gibi duruyor. Beraberinde bir sürü de sıkıntı getirecek bir kanun olmakla birlikte buna karar vericilerin konuyla ilgili hiç bilgilerinin olmaması daha da vahim. Yeni yönetmeliğe göre balthazard formülü kullanılmayacak olsa da mesela kendi adıma ortopedik rahatsızlıklarımın toplam oranı 38 ederken yapılan değerlendirme ortopediyi 24 e çekiyor. Veya üroloji 10 yapacakken 8 e düşüyor v.b zaten aldığımız sağlık kurulu raporlarında yönetmelik gereği balthazard formülü uygulanıyor. Bu haliyle yüzde 40 üzerine çıkmak zaten çok zor olacak. İşin öteki tarafında ise belirlenmiş çalışma gücü kaybında neredeyse hastalıklar yok denecek kadar az insanların engelli olmasında sadece bir yerde oturup çalışması gözetiliyor olsa da bu alanlara ulaşımı, bu alanlardaki çalışma ortamları ve dönüşlerinin hiç hesaba katılmıyor olması da ayrı bir sorun. Muhalefet dahil hiç kimsenin ses duyurmuyor ya da gündeme bile getirmiyor olması da ap ayrı bir sorun. Süreç üzücü olsa da duruma göre hareket etmek gerekir diye düşünüyorum. Forum üzerinde hukuksal olarak yapılabilecekler hakkında bilgilendirici birileri vardır illaki. CHP tarafına yönelmekten daha çok MHP, YENİDEN REFAH gibi partilerin gündemlerine girmeye çalışmak daha iyi olabilir gibi.

Hepimiz için hayırlısı olmasını temenni ederim.

Bu yasa çıkarsa Esad gibi olabilir Türkiye nin sonu inşallah yanlıştan dönerler

@cuneytdj,

hayırlı olsun ,engelli raporunuzun ve vergi indirim belgenizde veriliş tarihi kaç acaba oda 1996 mı

@jjbecx,

Sağol 🙏 engelli raporunu 2021 yılında aldım, vergi indirimini 2023 yılında aldım.

@cuneytdj,

Hayırlı Olsun Kardeşim bende 3 Aralıkta başvurdum (İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ -1 (MAAŞ BAĞLAMA)-529) dys de en son bölümde bu yazı yazıyor bakalım ne zaman sonuçlanacak

@sucre_,

Bence de olmaz çünkü bu kadar engelli emekli gün sayıyor bunun vebalini alamazlar alsalarda üzerlerinden atamazlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Afkk
@AHMET FATİH ERYILMAZ,
Teşekkürler Ahmet Bey Allah Razı olsun ihtiyacı olan gerçekten mağdur olan tüm arkadaşlarımızın gönlüne göre olsun herşey zaten sorun yaşıyoruz birde devletimizin engeliyle karşılaşmak zoruma gidiyor

@emrah52,
Sana da şimdiden hayırlı olsun kardeşim, biraz yoğunluğa göre değişiyor ama başvurmuşun nasılsa.

Arkadaşlar benim anlamadığım konu şu mart 2005 sgk girişim raporum %44 ve prim işte 7000 günü geçti işitme engelliyim süresiz rapor mevcut vergi indirimli de var emekli olmak için 18 yıl mı yoksa 20 mi beklememi gerekiyor? Yeni yasal çıktı mı yoksa halen ön görüşmesi demi?

Üst Alt