Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Bünyamin bey başka bir hastalık sadece ağır tanısı ile ek 1 de aciklanmissa örneğin lenfoma bu hastalıgin Hafi ve orta tanısı belirtilmemiş ise (remisyonda hasta) çalışma gücü kaybı yoktur mu anlamina mi gelir

Eee benim raporum süresiz ama emekli olmayacağım çalışacağım bir çok işyerinde mesela beni etkiler mi

@Aliemin, Onkoloji hastalıkların olduğu listede lenfoma veya hiçbir hastalık için Orta veya Hafif tanısı belirtilmemiş görünüyor. Remisyonda olan hastaya nasıl bir değerlendirme olur bilemiyorum. Orta Hafif yok sen iyileşme sürecindesin, ancak durumun ağırlaşırsa o zaman emekli olabilirsin demezler inşallah.

@BnymnYldz,
Muhtemelen öyle diyecekler, sgk remisyondaki onkoloji hastasına çalışma gücü kaybın yok demek için hafif ve orta tanımlamamış. Yukarıda bir arkadaş yazmış, 2008 öncesi memur meme kanseri için çalışma gücü kaybın yok demiş, reddetmiş. Aynısı sgk lıya da olacak. Emeklilik bekleyen kanser hastalarına çok büyük darbe geliyor. Zaten çektikleri çile yetmezmiş gibi bir de bu…

@BnymnYldz,
Arkadaşim son bir sorum olacak.
Peki şimdi benim hastaligim
Sgk hastalık listesinde agır iş gucu kaybi durumundaki grupta görünüyor.
Bundan dolayi otomatikmen malül emeklilikmi veriyor.
Ben malülen emeklilik istemiyorum.
Erken emeklilik istiyorum prim ve günüm dolu fazlasiyla diyebilirmiyim.
Hafif ve orta grubunda yok hastaligim.
Ama agır derece çalışma grubunda mevcut.

@Escape2605,
Hastalık listesinde Orta ve Hafif tanıların olmadığı durumlarda SGK nasıl bir değerlendirme yapar bunu bilemiyoruz.

SGK'da ağır düzeyde çalışma gücünün kaybedilmesi malullük olarak adlandırılır. 2008/Ekim sonrası işe girişi olup emeklilik başvurusu yapıp sormuş olduğunuz süreci paylaşan biri olmadığı için net birşey söyleyemeyiz.

@BnymnYldz,
Yalniz sgk giriş 2006 kasım.
Belki bundan dolayı farklılik olabilirmi?
Arkadaşlar 2008 sonrasi benim durumuma benzer yaşayan oldumu acaba?

Arkadaşlar bu sgk hastalık engellilk listesine nereden bakabilirim

Benim 49 süresiz raporum var yeni aldım vergi indirimimde 49 süresiz..ve işyeri hekimi bana bu işte calisamaz dedi ve 10 yıllık calisdigim yerden çıkarıldım sigortalılık tarihim 2007 suanki şartlarda 3 sene var emekliliğe ama yasa çıkarsa emeklilik zor..bende tansiyon..diyabet..göz..ve bel fıtığı ameliyatı var ama işyerinde calisamiyorum nasıl olcak bu iş beni işten çıkarttılar SGK sen çalışma gücün varmı diyecek çalışma gucum varsa beni neden işten cikariyorlar başka isede almıyorlar ne olacak bizim halimiz

@Escape2605 Benimde 2006 ben malulen başvuru yaptim bir kaç gün sonra heyete girecegim.bilgi veririm size sureci

@Escape2605, İşe girişinin 2006 olması bir fark etmiyor. Şu gündemdeki yasa çıkana kadar prim gününüz çalışma yılı yetiyorsa eski sisteme göre vergi indirimi ile emekli olacaksınız.

Şu yasa olduğu gibi kabul edilirse 2008/Ekim sonrası olanlar ile aynı şekilde çalışma gücüne göre emekli olacaksınız.

@samedo99,
Tesekkür ederim arkadaşim.
Benim amacim malülen degilde erken emeklilik.
Siz niye malülen başvuru yaptınız?
Prim gununuzmu yetmiyor?

Arkadaşlar akondroplazi engelli statüsünde diye biliyorum bilgisi olan var mı

Arkadaşlar 12 sene önce aldığım süresiz engelli raporu ile emekli olmayacağım mesela önümüzdeki yıllarda her işyerinde çalışabilir miyim yani süresiz engelli raporumla engelli kadrosunda ömür boyu çalışabilir miyim çünkü emekliliği düşünmüyorum

@BnymnYldz,

Orana bakmam diyor ama en üst oran 28 ise hiç değerlendirmiyor. İlla ki tek rahatsızlık en azından 40 olmalı diyor. Benim bildiğim tabi orana bakmaması demek olmuyor bu durumda.

@alonemisin, Tek rahatsızlıktan hafif tanı alması demek %40-49 aralığına denk geliyor. O yüzden en üst oran dediğiniz %28 orana bakmıyor tanıya bakıyor.

Eğer bu yaşa geçer, ssk kapsamlı bir soruşturma başlatırsa, çoğu insan emekli olamaz. Olanlar da iptal edilebilir. örneğin işitme engelli bir kardeşimiz primieve günü dolsa bile emekli etmezlere. elin ayağın tutuyor çalış deyip gönderirler Eyt lilerin bedelini biz hasta ve sağlık sorunu olan insanlar ödeyecek gibi, umarım böyle birşey olmaz.

@ErzincanLee,
Sanirim kontrol muayenesi istenen veya süreli raporlarla emekli olanları e nabiz gibi saglik incelemesinden geçirip gercekten hastalik takibi yapiliyormu yapilmiyormu ona bakacaklar ,kalıcı hastalığı olan herkesi tekrardan incelemezler, sgk başkan yardımcısı öyle söyledi. Yasadaki madde de öyle diyor. Kontrol muayenesi istenen emekli yeni aldığı raporla iş gücü kaybına bakilacakmış onlar icin risk söz konusu... birde fake raporlarla emekli olanları inceleyeceklermis..

Mayıs ayında emekli oldum. Allah herkese nasip etsin. Gerçekten konuyu yakından takip ediyorum. @OturanBoğa biri soru sormuştu hiç unutmuyorum. 3 - 4 sene once falandı. Beni etkilemişti. Bir arkadaşımız " Ne zaman emekli olsam diye sormustu? "

Oturan boga işler hızlı değişir en erken zaman da emekli olmaya bakın demişti. Valla dogru cıktı. İyi ki hemen emekli olmusum sürekli bir şeyler oluyor

@BnymnYldz,
Su an vergi indirimi ile(sureli)emeklilik hakkı olanların emekli olmasi mantıkli o zaman kontrol muayenesinde eski mevzuat geçerli olcagini düşünürsek öle değil mi benimde üzerinde dusundugum nokta tamda burası

@engellibilgi,

bende 2008 öncesi memurum , çıkacak yasa beni etkilemiyor fakat yarın bir gün çalışma iş gücü kaybı kapsamı daraltırılsa , hastalık listesi tekrar güncellenirse mağdur olmak istemiyorum. Bende Şubat gibi emeklilik dilekçesi vermeyi planlıyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@reciss,

devlet memuru engelliler etkilenmiyor özel sektör engelli çalışan etkileniyor. bu devletin başındakilerin yatacak yerleri yok. Ahiretleri kararıyor farkında değiller....

Malesef ki yırtındık emekli olanlar SGK size gram huzur vermeyecek dedik ..Bu kuruma tek ve yetkili kurum ilan edilecek norm standart getiriyoruz derken herkesi içine alacak...

Sırf bu ülkede şekerden emekli olan yüzbinlerce insan var bir den fazla hastalığı olan kişiler emeklilikleri geçerli olmayacak kazanılmış hak diye zırvaladıkları şey hikaye geriye dönük hepsinin emekliliği iptal olacak bunlar hep plan bütçedir...

EYT'den emekli olanların gelirlerini bizden çıkaracaklar bu emeklilik iptalleri ve emekli etmeme politikası bundan kaynaklanmatadır.

Denetimlere ek; sosyal yardımlar,malulen emekli olanlar ve 2022 maaş alanlar da kapsama girecektir.

Muhtemel olarak gördüğüm kademe emeklilik için de bir alt yapı hazırlanmakta muhtemel erken seçimde ki %100 erken seçim olacak çünkü reisimiz bir dönem daha yapmak istiyor malum kanuna göre CB olabilmek için erken seçim ilan etmesi gerekiyor.CB ben tekrar aday olmayacağım da demiyor akıllı olun bunlar çok güzel oynuyor bu oyunu herşeyleri plan ve strateji...

Emeklilik iptalleri bir anda yapmıyacaklar aşama aşama yapılacak 2021 den beri bu zaten oluyor du bu kanunla tek yetkili SGK olacağından daha da agresifleşecek muhtemelen yargı yolunuda kapatacaklardır...

EYT öncesi yapılan plan bütce stratesii bu Konunun bizzat maliye bakanlığının nasıl kesinti yapıp ile EYT'ye bütce sağlayabiliriz diye Aile Bakanlığı araştırıp bu 3 vekil imzalı o malum kişilerin ismini yazmıcam ilk 2 isim ''Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi'' dir Diğer kadın olan üye maliyenin temsilcisidir.

Burdan şunu çıkarabiliriz EYT nin acısı bizden acı acı çıkartacaklar 37-38 yaşında 470 kişi bu ülkede emekli oldu çalışma bakanı kendi ağızyla söyledi rezilllik.... 40-50 yaşında 2,5 milyon insan emekli oldu bu bir hak değil hata..

Şimdi kademe kademe diye yırtınıyorlar 1 günle 19 yıl çalışmak zorunda kalanlarda hakkını arayacaklardır ve muhtemelen alacaklar...

O sebeple bu yasa asla çıkmamalıdır. Bizim kendimizden başka kimsemiz yok dernek demeyin hepsi alacağı yardıma bakar mecburlar çünkü liyakat yok...

Liyakat olmayan bir devlette huzur ve adalet olmaz...

Saygılar

Üst Alt