Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Haydi fikirler çoğalsın bende Facebook'ta bu yazıyı yazdım kimi x platform diye kimisi dilekçe yazdım diyor ama ben gene diyorum arkadaşlar canlı yayın canlı yayın canlı yayın bunu bize yapabilecek yetenekler ve bilgi sahipleri lazım yönetmenler lazım inşallah ön ayak olurlar ve böyle tanıdığımız birileri varmı varsa saat belirleyin katılım yapıp çoğaltmaya şikayetlerimizi dile getirelim orada...

Paylaştığınız hem fikir oldugumuz bir yazi varsa aynısını yazalim bizlerde arkadaşlar

@osmaner,

Bak buda güzel fikir hepimiz aynı anda şikayet edelim buraya yazıcağımıza onlara şikayetlerimiz yazalım sözümüzün etkileyeceğini kim var sizce kime yazalım aynı anda..

En güzeli en doğrusu Türkiye Büyük millet meclisi önünde protesto etmek..o zaman tüm Türkiye duyar bütün TV kanallarinda akşam gösterir.Engelli kadın erkek çoluk çocuk kanuna itiraz için hep birlikte bulustular diye

Benim anladığım 2008 öncesi ile 2008 sonrasında düzenlemeye gidilmiş.

@Mustafa 1972,

Hocam insanları yanlış yönlendirmeyelim. Valilikten emniyettten gerekli izinleri almadan yapılacak eylem, protesto insanların başını belaya sokar. Ha dersen ki gerekli izinleri alıp eylem yapılsın o zaman da meclisin önü olmaz. Valilikçe gösterilen yer olur.

@osmaner,

Hayır kardes ben emeklilik başvuru hakkını kazandım. 20 yıldır memurum. Vergi indirimim var ama emeklilik başvurusunda bu şartla emekli olamıyorum. Engelli raporumuza ve hastalik gecmisimize bakiyorlar.Bizde iş gücü kaybına göre yapılıyor. Hastalık listesine baktım hafif çalışma iş gücü kaybi yazıyor hastaligim. Emekli olmama yetiyor 18 yıl şartı var. Ama işte inş oluruz diyoruz sgk sağlık kurulu neder bilmiyorum inş onaylar. Benim planım şubat gibi , yasanın çıkması çıkmaması beni etkilemiyor biz zaten iş gücü kaybına göre emekli olabiliyorduk. Yasa sadece 2008 öncesi ssk lıları etkiliyor.

aki tüm vekillere mail attım 50 tanesi için iletilemiyor diye otomatik cvp geldi diğerlerine iletildi. Cimere yazdım SGK yanıt dönmüş kanun çıkarma yetkisi tbmm de diye aile bakanlığına yazdım vs sesimizi duyurmaya çalışıyorum

Komisyondaki yani yasa için imza veren tüm vekillerin tbmm uzantılı e mailleri var üşenmedim tek tek çıkarttım.

Katılın paylaşın dediğimizde yöneticisinden tut üyesine kadar geri vites burda yaz yaz dur tırı viri mesele etki sosyal medya tweterda olur burada vakit harcamak bişey kazandırmaz

@reciss,

Ben haftaiçi aradım umraniye SSL müdürlüğünü yasadan bahsettim. Rapor ve vergi indirimi yazısı oranını sordu. Söyledim buna karşı iki belge ve raporun asli ile başvuru yapacaksınız dedi.

Bazen şu aklıma geliyor burada yazdıklarımız bile boşu boşuna olacak gibi hissediyorum hakkımızda hayırlısı olsun Google artık miladınız doldurdu yapay zeka chat chat cptye soruyoruz. 2008 öniz SSK'sı olup vergi indirimi olan hak kaybı yaşamayacak hakları geçerli olacak diyor milletvekili Ceyda hanım da komisyonla buna benzer bir hak kaybı olmayacağına dair yorumlar yaptı bakalım bekleyip göreceğiz şu anda elinden başka bir şey gelmiyor

@emrah52,

Dostum süreci o ekrandan takip etme, çok sağlıklı değil. Ben başvurup emekli olmama rağmen DYS evrak takip ekranı hala aynı ilk günkü gibi duruyor.
Tavsiyem e devlet arama kısmına 4A EMEKLİLİK KAYDI yaz orası en sağlamı diyebilirim.

@reciss,

Ben haftaiçi aradım umraniye ssk müdürlüğünü yasadan bahsettim. Rapor ve vergi indirimi yazısı oranını sordu. Söyledim buna karşı iki belge ve raporun asli ile başvuru yapacaksınız dedi.

Bazen şu aklıma geliyor burada yazdıklarımız bile boşu boşuna olacak gibi hissediyorum hakkımızda hayırlısı olsun Google artık miladınız doldurdu yapay zeka chat chat cptye soruyoruz. 2008 öniz SSK'sı olup vergi indirimi olan hak kaybı yaşamayacak hakları geçerli olacak diyor milletvekili Ceyda hanım da komisyonla buna benzer bir hak kaybı olmayacağına dair yorumlar yaptı bakalım bekleyip göreceğiz şu anda elinden başka bir şey gelmiyor

@Mehmet005,

Valla takip ediyordum kodu internete yazınca red edildiğinde verilen kod demiş birisi korktum teşekkür ederim o zaman SGK ya gitmeye gerek yok beklemeye devam

Merhaba arkadaşlar
Benim sigorta başlangıcı 2016
Gündemdeki kanun yasalaşırsa ek1 listesindeki en az 1 hastalıktan yüzde 40 almamız gerekiyormuş emeklilik için
Bu listede polio sekeli varmi
Listeye baktım ama hiç bisey anlamadım
Konuya hakim arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz

Merhaba arkadaşlar benim 3. Derece vergi indirimim var sgk 2004 giriş 4400 gün pirimle 2025 10.ayda dolduruyorum ve emekli olmaya hak kazanıyorum eyer söylendiği gibi bu yasa çıkarsa sgk yeniden rapor istiyecek kılı kırk yaracak beni ve benim gibi hak kazananları emekli etmiyecek bir anda ülkede engelli insan kalmıyacak yasayla birlikte herkes sağlam sağlıklı olacak git işte çalış tabi çalıştırılarsa engelli raporun yok bütün hakların elinden alındımı alınır çünki eski rapor oranlarını düşürecekler neymiş tek hastalıktan en az yüzde 40 almak gerekliymiş ölmeden önce hz. Ömer efendimiz ben öldükten sonra hamşere kalır adalet sözünü söylemiştir peki bizler nasıl ayakta duracaz hangi iş yeri 60 65 yaşına kadar engelli bir insanı çalıştırır engelli insan evliyse evini nasıl geçindirecek bekarsa nasıl evlenecek allah yar yar yardımcımız olsun

@emrah52,

Kardeşim sgk'ya gitmeyi yinede ihmal etme sen ve bu durumu teyit ederek bekle.

@Mehmet005,

Başvurunun kodu 529 vergi indirimi,
Fakat yazdığın gün sayısının 2025 te dolacağını yeni okudum.
Bende tereddütte kaldım.
Sgk ya giderek durumu netleştirsen iyi olur.

Emekliliğime 48 gün varken bu yasa çıkarsa 20 yıl sonra emekli olabiliyorum. Arkadaşlar hepimiz mağduruz lütfen birlik olmalıyız. X den bol bol etiketli tweetler atmamız lazım dikkat çekemiyoruz.

@Age, aynen öyle kardeşim. Birbirimize sahip çıkmazsak kimse bize sahip çıkmaz. Benzer durumda belki yüzlerce binlerce engelli var ama çoğu farkında bile değil. #engellihaklarıkorunsun hashtagiyle vekilleri MHP-iyi parti- saadet- ak parti vs tagleyerek hepsine atmamız lazım. Bu yasa çıkarsa çok mağduriyetler olacak ama kimse umursamıyor…

@frkn5906,

Sürekli ama tip 1 den yüzde 30 diğer hastalıklarla beraber yüzde 43 yani tek hastalıktan 40 olmuyor bilmiyorlarki tip 1 diyabetin ne kadar zor hastalık olduğunu hipogilisemi hiperglisemiler bir de kontrol altında tutamıyorsan organların büyük ölçüde zarar görüyor

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
@frkn5906,

Emekli olmadıysa henüz, o işin garantisi yok. Emekliliğe başvurunca çalışma gücüne bakacaklar çünkü, bambaşka bir mevzuat. Hatta emekli olana bile kim garanti verebilir?

• Beğen
Reaksiyonlar: Age
@Mlkr,

Kardeşim elimizden geleni yapalım sesimizi duyuralım İnstagram twitter elimden geldiğince her yere yazıyorum. Eşimde uğraşıyor sizde ailelerinizden destek alın gündem olalım.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
Kardeşim 529 kodu ile
,sgk' vergi dairesinden yeni bilgi ve belge istemiş.
Süreci hızlandırmak için dilekçe verdiğin sgk'ya giderek bilgi alarak kafandaki soruları netleştir.

@Mlkr,

Hayır bende diyorum ki süresiz raporun varsa istediğin işte yıllarca çalışırsın sadece 60 yaşında emekli olursun

@frkn5906,

Tamam da adam belki çalışamıyor? Erken emekli olmak istiyor niye 60’ı beklemek zorunda kalsın.

Engelli bireylerin yıllarca çalışarak kazandıkları emeklilik hakları gasp ediliyor!
Yetkililere sesleniyoruz;
Engelli bireylerin emeklilik haklarını geri verin. Bu bir lütuf değil, kazanılmış bir haktır!!#EngelliHaklarıKorunsun
Herkes bunu twitterdan paylaşırsa sesimizi duyan olabilir biz 5 kişi sürekli paylaşıyoruz arkadaşlar birlik olmalıyız

Süreci hızlandırmak için dilekçe verdiğin sgk'ya giderek bilgi alarak kafandaki soruları netleştir.
Gittim fındıklıya henüz bize gelen bilgi yok diyor şu şartlarda 48 gün sonra emeklisin diyor.

bu düzenleme anayasa mahkemesinden dönmezmi verilen hak anayasal olarak geri alınamaz diye bir durum biliyorum ama hukuki olarak saçmalık, bende mail attım ancak seçim dönemi olmayınca kimse karşılık vermeyecek muhtemel

• Beğen
Reaksiyonlar: Afkk
Üst Alt