Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Bu torba yasanin icinde aile hekimleride vardi degilmi 6-10 ocakta is birakma yapacaklarmi demekki yasa ocaga kalacak gibi🙏

Kelime oyunu ile resmen engelli emeklilik kaldırılmış olacak. Sözü edilenler mamülen emeklilikte uygulanmakta iken engelli emekliliye de çalışma iş gücü değerlendirmesi yapmak emekli etmemektir. Eli, ayağı, beyni yerinde olan ya da herhangi ikisi olan teorik olarak çalışabilir. Ayrıca kamu çalışanları ve bagkurluları muaf tutmak devlet müessesine yakışan bir tutum değil.

@OturanBoğa
Mamülen emeklilik ile arasında kıldan ince bir çizgi çizilip engelli emeklililğini pratikte kaldırmışlar. Bu sayılanlar zaten mamülen emeklilik de var. Kamu çalışanlarını da hariç tutmaları utanç verici. Bazı kanunların önünde herkes eşit olmalı.

@gokturksancak,

Valla bende göremedim, karaciğer nakli var ama kalp nakliyle ilgili bir metin göremedim, belkide tam bir iyilesme söz konusu değildir , vardır bir hastalim karşılığı diye düşünüyorum..

Eeee kolay mı 657 ye tabi olmak,ama en çokta onlar şikayetçidir, üstüne alınan alınabilir..

@reciss, @gokturksancak, Geçmiş olsun kalp nakli var hastalık listesinde. Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybı olarak görünüyor.

Son düzenleme:
@Aliemin

heyete girmiş zaten arkadaş benim geçen ay aldığım rapor 3 günde çıktı hafta sonuna denk gelmeden
haftaya çıkmış olan raporla aynen emekliliği devam eder

@reciss, reis karaciğer nakli olmayabilir ben en son gördüğümde karaciğer nakli yoktu akciğer böbrek kalp vardı

@BnymnYldz, ağır düzeyde olduğu zaman ne olacak mesela benim sigorta giriş 16.06.2008 %70 sürekli raporum var mesela emekli olursam özel sektörde çalışabılır miyim şuan çalışıyorum ama

@gokturksancak, Karaciğer naklide var hastalık listesinde. Karaciğer nakli olan kişi 2 yıllığına malulen emekli edilir. 2 yıl sonrasında kontrol edilir ve karaciğer fonksiyonları normale dönmemişse malulluk devam eder.

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybı demek SGK'da malüllük olarak adlandırılır. Gündemdeki kanun teklifi kabul edilirse, maddelerde bununla ilgili bir bilgi yok ama çalışma gücü kayıp değerlendirmesi yapıldıktan sonra SGK ben seni malulen emekli yaptım derse malulen emekli kişi çalışınca maaşı kesilir.

@Sançar1,

Devlet memurları ve bağkurlular 2021 yılından beri engelli raporu ile emekli olamamaktadır. Meclis genel kurulunda görüşülecek olan kanun teklifi ile 01/10/2008 yılından önce işe giren 4/a ya tabi olan sigortalılar da 2021 yılında yürürlüğe giren yönetmeliğe tabi olacaklar.

Yasa çıkarsa bu durumda engelli emeklilik diye birşey kalmıyor. Sanırım kimse sesini duyuramadı. Şu an baktığımızda gündem de gözüküyor.

@berilay,

O zaman bizde engelli raporumuzla engelli kadrosunda çalışırız 60 yaşına kadar sonrası emeklilik çünkü biz engellilerin iş bulması daha kolay

okudum okudum anlamadım 2008 den sonra işe giren engelliyi etkilemiyor mu şuan bu kanun?

Muhalefet muhalefet olsa bunlar olmazdı Türkiye'nin sorunu iktidar değil basiretsiz muhalefet olması.

Hala vakit var twitterda #engellihaklarıkorunsun hashtag ile sesimizi duyurmaya çalışıyoruz bugünde milletvekili sekreterlerine arayıp durum bildireceğiz lütfen sizlerde destek olun

@Age,

Bizde arayacağız herkes arasın twitter den yazsın. Çünki sanırım 24 aralıkta oylaması var. Kimse sonradan keşke dememek için gereken her yerden sesisini duyursun.

@okoki,
akaplıyım diyemeyen de bunu yazar hep
yasayı çıkaran onlara bu özgürlüğü veren seçmeni değil ama muhalefet suçlu
o da iyiymiş

Muhalefet muhalefet olsa bunlar olmazdı Türkiye'nin sorunu iktidar değil basiretsiz muhalefet olması.
Haksızlık etme neredeyse 28 vekilleriyle konuşma imkanım oldu bunu çok kısıtlı zamanlarda yapmış biri olarak söylüyorum Ankarada olsaydım yıkardım orayı hem burdan hem de çeşitli platformlardan engellilere söyledim 5-10 arkadaş aklı başında kişiler anlaşıcak meclise gidecek AKP vekilleri yakalayacak bizzat o 3 şahıs var isimlerini ceyda ve hakan ve zeki tasarıda imzaları var bulardan biri ekonomiden sorumlu kişi mehmet şimsek e bağlı diğer ikisi aile bakanlığına esasında bunlar piyon arkalarında ki kişi mehmet şimsek golü de o atıyor araştırtıyor nerden ne kesebiliriz vsvs özetle bu

Burda bön bön yazmak yerine (okoki senin için demiyorum) varsa içimizde ki illa vardır ankaralı gidecek konuşacak ama nerde o cesaret demiyorum korkaksınız...

sen emekli kardeşim merak etme o golü sen de yiyeceksin sonra çok ağlarsın

sen memur kardeşim bana bir şey olmayacak haha hi değil merak etme yarın sen de golü yiyeceksin

sen bakım maaşı alan engellininin üstünden engelli aracı alan kardeşim sıra sanada gelecek

Engelli kardeşim %40 raporum var ben çalısıyorum bana bir şey olmaz elindeki eski raporları iptal edecekler ve sen sakat işci statüsünde zar zor çalışacaksın çünkü devlet ödenek ödemek istemeyecek neden mi artık devlet sürekli rapor vermeyecek hep 2-3 yıl seni hastane köşelerinde süründürcek ve yarın bir gün engelli statüsünü bitircekler bunlar hep brişeylerin başlangcıı esasında ilk fitil 2021 yaktılar asıl fitil bu yasa geçerse engelli emeklilik kavramı bitecek.

Bu üstte yazdığım kişiler engellilerle billur geçip engellilik kavramıyla dalga geçmiş olup ben şeker hastasyım turp gibiyim diyerek sizlerle bizlerle alay etmişlerdir...

Yahu adam bana bile sapasağlam adamsın sen çalışsana ne yapacaksın emekliliği diyen bir topluluktan ne bekleriz ki :)

Neyse sözün özü ben siyaset etmem yapmam işimde olmaz benim ihtiyacımda yok ama bir toplumun engellilik kavramı yok olmak üzere bu hususta muhalefet partisi chp vekilleri kesin olarak süreci anayasa mahkemesine taşıyacaklar bunu bizzat bana söylediler..

Bir de bu kanun içinde mini torba yasa olduğu için içinde aile hekimleriyle ilgili süreçler var belki bu süreci uzatabilir bundan zaman kazanıp daha fazla mücadele etmelisiniz...

@marto1,

Çok iyi anlatmışsınız👏 ama farkında değil kimse şimdi sıra biz de, yarın sıra siz de … Bir kaç kişiyle çabalıyoruz . Ankara’da olsam bir sn. durmam her gün giderim ama pes etmiyorum. Sosyal medya aracılığıyla Millet Vekillerine ulaşmaya çalışıyorum. CHP Aylin Yaman’a ulaştık mesala dün konuşmasında biz engelli emekli adaylarınada yer verdi. Gerekirse Anayasa mahkemesine taşırız dedi. Ama durmak yok . Bugünde MHP Millet Vekilleri sekreterlerini arayacağım bıktırına kadar sesimizi duyurana kadar.

@marto1,

İnsanımızda "olayın ucu bana dokunmuyorsa umurumda değil" düşüncesi var. 2 yıl önce atandım ama öncesinde de yaptığım gibi atanmak isteyen arkadaşlarımızın Twitter etkinliklerine destek veriyorum. Atanmak isteyenlerin çoğu ise ya böyle şeyleri lüzumsuz görüp destek vermeyip ders çalışıyor ya da "başıma bir iş almayayım" düşüncesiyle destek vermeye çekiniyor. Kimse kusura bakmasın ama bizimkilerin çoğu acayip bencil. "Armut piş, ağzıma düş" kafasındalar. Memurların maaşlarına laf etmeye gelince dilleri pabuç gibi ama..

@Age,

Süresiz raporlara kim ne diyecek hak edilmiş hak o yoksa yer yerinden oynar

sayın @OturanBoğa 2009 sigorta girişliyim %52 işitme kaybından dolayı engelli raporum var. yeni tasarıda emekli olabilir miyim. bilgilerinizi rica ederim.

@marto1
Süresiz engelli raporuna karışamazlar ülke karışır o zaman verilen hak geri alınmaz ben ortopedik engelliyim öyle şey mi olur

@frkn5906, dostum anlamadın galiba ben ne diyorum sen ne diyorsun bırak benim raporu söz konusu benım raporum değil boşver onu sen ben diyorum ki hükümet istwdıgını yapar kimsenin seside çıkmaz diyorum

Üst Alt