Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@frkn5906, hükümet engellilerin emeklisini ortadan kaldırmaya başladı bile çok kişi savrulacak bu yönden 2 ay içinde göreceksin benım korkum şu ki emekli olmaya kazanan kişilerin yani hem çalışıp hem emekli olanların inşallah emeklisi kesilmez

@gokturksancak,

Aslında engelli raporumuzla belirli işlerde çalışıp normal insanlar gibi emekli olalım diyorum bende çünkü engelli emeklilik şu anda diken üstünde

@frkn5906 Sen işin başka boyutundasin işimi kaybetmeyeyim diyorsun biz farklı dünyalar dayız emekliliğimiz gitmesin istiyoruz

@Age,

Evet ah tüh vah dememek için elimizden geleni yapmalıyız. Ayrıca mantıken süreli rapar adı üstünde süresi bittiğinde ki duruma tabi demek.

Ankarada olan gitmeli bu konu için zaten. Twitter konusuna gelince orda 3-5 kişi ile olmaz. Tag açıldığında katılım en az 40 kişi falan olmalı ki Türkiye gündemine oturabilelim.

Şuan bütçe dönemi. Oturumlar 11 de başlıyor gece 2'ye kadar sürüyor. Dünkü oturum gece 3 te bitmiş. ve Bildiğim kadarıyla bütçe görüşmeleri sona erene kadar ziyaretçi de alınmayacak. Şuanda birilerine ulaşmak çok çok zor.

@mka41,
Ozelden mesajina cevap yazdim yeni yasaya gore İsitme engelli bireyin heyet raporu 40 ustu Ameliyat ile duzelemeyen dogustan veya kalici olarak tek hastaliktan olursa 18 yil Dan prim gununu doldurursa emeklilik olabilir 50 ustu 16 yil 3700 gunden tek hastalik ve calisma gucu Kaybina gore emekli olur kbb bolumune Bakiniz orada var
Calisma Kaybi listesini Engel durumunuz ile karsilastiriniz

Simdiki yasayla olan farki tek hastaliktan Kronik surekli raporu olanlara gore yil azaltilmis zaten 1 sene icinde cogu emekli olacakti yeni Yasa birden fazla hastaliklsri ve bazi Engel gruplarinin engelli emekliligini gasp ediyor burasi net

10 Yılda Erken Emeklilik Şartları
SGK, malulen emeklilik kapsamında yeni bir düzenleme ile dikkat çekiyor. Bu imkandan yararlanmak isteyenlerin, sigorta giriş tarihinden sonra iş gücü kaybı yaşaması ve aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekiyor:

10 yıl sigortalılık süresinin tamamlanması
En az 1800 gün prim ödemesi yapılmış olması. İş kazası, meslek hastalığı veya diğer sağlık sorunları nedeniyle iş gücünün en az yüzde 60’ını kaybettiğine dair rapor alınması. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar, yaş beklemeden emeklilik hakkını kazanabiliyor.

Malulen Emeklilik Başvuru Süreci
Malulen emekli olmak isteyenlerin, SGK’ya başvurarak şu adımları takip etmesi gerekiyor:

Hastaneden rapor alınması: SGK sevkiyle yapılan sağlık heyeti incelemesinde, kişinin iş gücü kaybının yüzde 60 ve üstünde olduğunun tespit edilmesi gerekiyor.

Rapor sonrası SGK’ya dilekçe ile başvuru: Hastaneden alınan raporla birlikte SGK’ya dilekçe verilerek emeklilik işlemleri başlatılıyor.

Malulen Emekli Olanlar Çalışabilir Mi?
Malulen emeklilik, kişinin iş gücünü kaybetmesi nedeniyle verilen bir hak olduğu için tekrar çalışmaya başlanması durumunda emeklilik maaşı kesiliyor.

Kimler Bu Haktan Yararlanabilir?
Malulen emeklilik, özellikle sağlık sorunları nedeniyle çalışma hayatına devam edemeyen vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor. Şartları sağlayan kişiler, SGK’ya başvurarak bu avantajdan faydalanabilir ve emeklilik hayalini erken yaşta gerçekleştirebilir.

@dejavu03, çalışırken emekli maaşı kesişirse çoğu kişinin işine yaramaz örnegın ben çalışıyorum emekli olsam daha çalışamayacağım çünkü kesilecek 60 yaşına bekleyeceğim yazık

@gokturksancak,
Agir duzeyde olursa ,
Malul sinifinami alinacak yoksa bu engelli agir sinifimi olacak orasi kesin degil eger agir sinifi malul degerlendirilirse o zaman calisamaz hafif orta olanlar calisabilir
Tabiki 2008 oncesi icin diyorum sonrasi nasil bilemiyorum

@İsitmemuhammed, benım organ nakli olduğu için ağır düzeyde oluyor ben çalışıyorum 5 yıldır desene hem çalışıp hem emekli olmak hayal oldu bende ne güzel hem çalışıyorum emeklide olurum hesabını yapıyordum

@gokturksancak,
Kesin birsey yok insaallah çalışabilir bir durum gelişir malul emekliler normalde çalışamıyor zaten insaallah agir engelliler malul değerlendirilmez

Yasa işleyişini tecrübe ederek görebiliriz suan çıkmamış yasa üzerine yaşanmamış vaka ile konuşmamız tamamen fikir ürünü olarak kalır

@samedo99,

Merhaba benimde anlamadığım bişey var benim 3 yıl önce aldığım süresiz engelli raporum var neyin ne olduğunu açıklamadılar için bizide mi tekrar çağırıp kontrol muayenesine tabi tutacaklar. Yoksa süresiz olanlara bişey olmayacak mı

@İsitmemuhammed merhaba Muhammed bey ben yüzde 31 işitme ve yüzde 20 şeker var doğuştan menenjit hastalığı geçirdim kalıcı oldu 01.10.2006 sigorta girişi var bende sesimi duyurmak için her yere yazıyorum cimer Twitter varmı çare buna

• Beğen
Reaksiyonlar: Age
@Senyorsen,
Vekil olmak zor iş hemde çok zor, ceylan derisi koltukta otur, özel lokantada çay parasına karnını doyur 2 sene sonra süper emekli maaşı haket, çok zor iş, yormayın şu herifleri gecenin 2 sine kadar bizler için ter döküyorlar....

Arkadaşlar şöyle düşünün turkiyede 10 milyona yakın engelli var bir de bunların aileleri var yani seçim zamanında hükümet değiştirir o derece bence bu yasa geçmez gibime geliyor

Şuna bile çalışma kaybı vermeyen SGK: Babam 75 yaşında, Hipertansiyon var, beyin inmesi geçirdi, gözünde ameliyat mümkün olmayan katarakt var(sarı nokta olması kaynaklı), ruhsal durumu iyi değil, bir kulağı neredeyse hiç duymuyor, iki ayağında da halluks valgus var, ayakkabı giyemiyor.
Sizce hangi engelliye %40 raporu verir? Hak eşitliği dedikleri şey, "zaten engelden kaynaklı kimseyi emekli etmiyoruz işleri zorlaştırıyoruz, 20 yıl çalışmış bütün primlerini hakkıyla ödemiş bu engelli kesimi de engelleyelim" anlamında...

SGK sağlık kurulu rapor ne olursa olsun, kimseyi emekli etmemek için sürekli reddediyor, kaç kere cimere yazdım bu hususu fakat gözler kör kulaklar sağır. amaç belli, şimdi aynıları engellilere yapılacak.
Tweter da engelli hakları değilde engelli emeklilği engeli altında tag açılmalı ve koşulsuz herkes katılmalı, mail atmalı, tag yapmalı. Burda yazıyoruz iyi güzel ama , karar vericiler bunları görmüyor.

Tv de Haber izlemiyorum sosyal medyada tv haberlerinin hiç bu konuyu haber yaptını görmedim hiçmi bir önemsiz birşey gibi kabulleniş gibi oluyor sanki engelli derneği diye birşey yokmu ülkede sadece burda birbirimize konuşup duruyoruz

Üst Alt