Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Son durum nasıl vergi indirimi kalkarsa SGK dan sevk alipmi heyete gircegiz vergi dairesi vs ordan işimiz bitecekmi

@vuslat35,
18 yaşına hangi tarihte girdiyseniz 2006 sonrası ona hizmet yılı 20 yil ekleyip 4bin küsur prim gününden emekli oluyorsunuz ama yeni yasaya göre birden fazla hastalık yuzde 30 altı ise bildiğim kadarı ile emekli etmezler cunku KBB İsitme oranınız tek hastalıktan yüzde 40 altında kalıyor

Heyet raporu yüzde 40 60 arasından bahsediyorum şimdiki yasaya göre ,,
yeni yasaya göre vergi indirimi devam eder ama emeklilik anladığım kadarı ile çalışma gücü hafif vermemesi durumunda kalır yanı gasp edilir

Söyle bir durum olurmu bilmiyorum yeni düzenlemede, bi iki hastalık hafif engel sınıfı değerlendirilir çalışma kaybı tespit listesindeki bir hastalık ise oran iki hastalık 40 I geçiyor ise hafif tanı ile emekli edebilirler ümidim bu yönde şahsen yasa çıkmaması hepimiz için en iyisi benim icin sorun yok ama çıkmasını istemiyorum

Yeni düzenlemenin hiçbir artısı yok zaten 2 seneye kadar 2008 öncesi emekli olacakti
Güya biz 2008 öncekilerin emekliliklerinde düzenleme yapıyoruz diyerek olumlu algı ile eyt nin devletin musluklarını kısmanın. Yolunu zannimca engellilerde buldular sebebi cok fazla bu sınıfta engelli olmasından ötürü

Son düzenleme:
@İsitmemuhammed,
Şayet amaç bu ise süreli raporluları. Süresi dolduktan sonra yeni kanuna tabi tutarlar. Çünki sizin açıklamanıza göre çok fazla bu sınıfta engelli olması bunu azaltmanın yolunuda süreli raporları yeni kontrelde yeni kanuna tabi tutmak olur. Ama inşallah bu kanun çıkmaz. Baktığımızda gündemde olarak çıkıyor.

İptal edilmesi bu yasa çıkmamalı var olan haklarımızı elimizden alacaklar bu yasayla

24-25 Aralıkta TBMM ye gelecek kanun teklifi İktidar partisi ve ortağının genel kurulda ekim 2008 öncesi işe girenlerle ilgili bizler için olumlu önermesi olmazsa genel kurulda onaylanıp, CB ye onaya gidecek. CB de anayasa kanuna göre 15 gün içinde onaylayacak ya da yetkisini kullanıp iade edecek haliyle. “MUHTEMELEN” 31.12.2024 te onaylar ve resmi gazetede gece yarısı yayınlanır. Neden 31.12 dedim çünkü madde 16 da 31.12.2008 öncesi vurgulanmış Ocak ortasına kalmayabilir ve EYT gibi olmaması için yılın ortası değil yılın başından itibaren geçerli olması için. Bunlar tahmin.
Şayet elinizde şartları sağlayan rapor varsa hemen işlemlerinizi başlatın tavsiyemdir.
Bu konu için 59 sayfayı okumayıp direk sondan başlamayın birçok sorunuzun cevabı aslında yazıyor.
Neyse eğer kanun resmi gazetede yayınlanırsa bizler için tek ve son çare Meclis milletvekillerinin 5 te 1 nin imzasıyla ANAYASA MAHKESİNE maddelerin iptali için dava açması kalıyor. Ve artık son söz Anayasa Mahkemesi nde olacak.
CHP milletvekili bir hocamız sağolsun bu konuyu anayasa mahkemesine taşıyacaklarını iletti.
Ancak sosyal medyanın gücüne rağmen hala bir paylaşımınız yoksa YAZIKLAR OLSUN..
Bu ülkede engellilerle alakalı ne kadar kuruluş, dernek, örgüt varsa hepsinin Allah belasını versin. Ne basın açıklaması oldu ne de bir dayanışma örneği.

X te #EngelliHaklarıKorunsun tagı altında paylaşım yapan beğenen ve retweet atan sadece 10 - 15 kişi var. Bu kadar kişiyle vızıldama bile olmaz.
Kendini kurtaranlar (istisnalar var elbet ) bu konuyu unuttu bile YAZIKLAR OLSUN.

Son düzenleme:
@sinansi,
Aile hekimleri 6-10 ocak is birakmaya gidiyor buyuk ihtimal meclis butce sonrasi tatile girip ocagin 6 si haftasi torba yasa mecliste gorusulecek diye tahmin ediyorum yoksa aile hekimleri niye ocakta yapsin isbirakmayi

@avci0606

24 Aralık tarihini M. Vekili söyledi

Şu da var bu kanun teklifinin sırası 173 tü yani çoktan onaylanmıştı aslında 3 Aralık dünya engelliler gününü unuttuklarından ötelendi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Age
@akn58,
vergi indiriminden emekli olanlardan bahsediyorlar dostum elinde raporları olup gün bekleyenleri kast etmiyorlar

@sinansi,
Benim tahminim hocam Ocak ortasına kalabilir mini torba yasanın içinde bizim bu kanun teklifi ama aynı zamanda aile hekimlerinin düzenlemeside mevcut. 6-10 Ocak tarihlerinde iş bırakıyorlar. Bu yüzden süreç biraz uzayabilir. Aynı zamanda bütçe görüşmeleri sonrası meclisin tatile girne olasılığıda var. Süreci takip edeceğiz hep birlikte

aslında 2008 öncesi ve sonrası için ayrım bile olmaması gerekiyordu engelli raporu almanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. ben 2008 sonrasını aynı 2008 öncesi gibi vergi indirimi ile yaparlar diyordum(2008 sonrası için suan uygulanan emeklilk sistemi SGK engel listesinde çalışma gücü kayıbına göre yapılıyor) ama ters köşe yapıp 2008 öncesini aynı 2008 sonrası gibi zorlaştırdılar. Yeni kanun un ne olacağını merak ederler 2008 sonrası için emeklilik şartlarını okuyun net şekilde anlarsınız şöyle mi olacak böyle mi olacak diye düşünmenin bir anlamı yok yaşadığımız ülke de hergün birşey cıkıyor ve eskiyi özletiyor ne yazık ki.

@neverbackdown,
En iyisi şirketlerin işverenlerin engelli kadrosundan uzun yıllar çalışıp 60 yaşında emekli olmak

Hocam benim özel mesaj kutuma telefon numaranızı alabilir miyim birkaç sorum olacak ti

Eski SGK çalışanı şimdi gazeteci yorumcu olan Faruk Erdem bu konu ile ilgili A Haber kanalında kısa bir açıklama yapmış.

Link 👇

İktidara yakın yandaş medya tarafındaki haberlerde hiç bir sıkıntı olmayacağı, bu yeni sistemle herşeyin çok güzel ve kolay olacağı konuşuluyor. Emeklilik sisteminin tek tip çalışma gücü kaybı ile değerlendirilmesinin çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu savunanlar bile var 🤐

Muhalefet cephesine yakın medya tarafındaki yorumcular ise bu sistemle bundan sonra hiçbir engellinin emekli olamayacağını konuşuyor 🤔

Moderatör tarafında düzenlendi:
@BnymnYldz, Çok güzel açıklamış gaseteci. Sanki değişen bir durum yokmuş gibi takdim etmiş. 2008 öncesi ile sonrası arasında bir eşitlenme olmuştur diyor. Buna da "yenilik" olarak tanımlıyor. A haber farkı. Her şey mükemmel!

@hozgul Evet dedigniz olabilir ama henüz yasa hangi maddeler eklenerek geçecek belli değil

@samedo99,
Siz de o partiden olduğunuz için halen ümitlisiniz, ama anlayın gerçekleri bu hükumetin tasarısı ve bu tasari tüm haklara el koyuyor.

Üzerine basa basa Hak kaybı olmayacak diyorlar. Yangın yapıyoruz ancak bence de görmek lazım nedir ne değildir.

Ben 31 Aralık itibariyle emeklilik dilekçemi verdim, sizce yasaya takılır mıyım?

Komisyonun Yasama uzmanıyla görüştüm arayın isterseniz sizlerde görüşün
2008 öncesi işe giren emekliler hariç kalan herkesi KAPSAYACAK.

Arayan beni etiketleyerek dönüş yapsın lütfen.

Kadriye Pınar Cumhur
0312 420 36 93

@sinansi, merhaba aradım, fakat tarihle ilgili bilgileri yok, bütçeden sonra mı görüşülür ocağa sarkar mı bilmiyoruz diyorlar.

@sefa 34
İster aralık ister ocak. Bişey fark etmiyor.
Sana dediler mi şunu?
Sadece emekli olanlar devam edecek eski sistemden.
Emekliliğini bekleyenler çalışma gücü kaybına göre değerlendirilecek diye.
Sonuçta birkaç arkadaşımız yararlanacak ya da kıl payı kaçıracak.
Muhtemel tarih 31.12.2024

@Age, aynen öyle kimse destek vermiyor. Twiter da taş çatlasa 10 kişi yazıyor retweet atıyor. Yazık. Kendi kendimize destek olmuyoruz, kim bize destek olsun

@Age,

akp genel merkezini, cimer'i, il örgütlerini arayıp küfredeceksiniz, ağlayacaksınız, durumu hak ettiği gibi anlatıp bu allahın belası yasayı geri çekmelerini isteyeceksiniz. Bıkacak artık muhataplar ve yasayı geri çekecek. Başka yolu yok.

@samedo99,

Evet, manyağım ben, çok hoşuma gidiyor bu yasanın çıkması.

@sinansi,

Vergi indiriminden emeklilik değil çalışma kaybı emekliliği olacak ve tek bir kurumda birleşecek diyor

Üst Alt