Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Biride demiyor ki nerden çıktı bu yasa değişikliği ? Ben lehte bir durum olacağını asla ve asla düşünmüyorum. Sgk nın sevkettiği hastaneden kontrol muayenesinden geçmiş biri olarak bizim sevkimiz oraya yazı olarak gitmedi neden oraya gittin diyecek kadar iş bilmez adamlarla dolu o kurum. O yüzden bu saatten sonra emeklilik yalan olur.

arkadaşlar buradan yazışmakla tepki oluşturamazsınız kimseyi de organize edemezsiniz. bir arkadaşımız öncülük yapacak ve isteyen herkesi whatsap grubuna ekleyecek. organize bir şekilde heberaberda hashtag yazıcaz aynı anda başka türlü olmaz. isteyen varsa bana DM den tel numarasını yazsın. numarasını yazan her arkadaş buradan numaramı yazdım diyerek cevap göndererek etkileşimi artırsın burada.

Tek ve son çare milletvekillerinin anayasa mahkemesine dava açması ve sonucunu beklemek

@sefa 34,

Sorun burada SGK bizleri emekli etmeyecek sitemimiz buna anlıyorum ki kavramlar hakkında bir bilgin yok vergi indirimi ile olan emeklilik ile çalışma gücü kaybı ile emeklilik arasında ki farkı bilmediğini düşünüyorum

@mka41,

Arkadaşlar herkes mka41 adlı üyeye dm den tel nolarını yazarsa whatsapp grubu oluşturacak bu şekilde ilerleyemeyeceğiz

Merhabalar
Yorumların çoğunu okudum ben de süreli raporla emekliyim.
Malesef bu yasa çıkarsa çoğumuz emeklilik hakkımızı kaybedeceğiz.
Yeni emekli olmak için bekleyenler hak kaybına uğrayacak.
En büyük çekincem bu yasanın muhalefetin oylarıyla kabul edilmesi.
Bu anayasa yolunuda kapatır.

Bunlar haklarımızı hep torba kanunlarla çaldılar.
Torbanın içine ev hanımlarına emeklilik, gss borçlarının silinmesini de koyacaklar.
Medyada hep bunları duyacağız.
Muhalefet karşı çıksa gss borçlarının silinmesini istemiyor diyecekler.

Halkın çoğu torbanın içinde ne var bilmiyor, engelli emekliliğiyle ilgili madde olmasaydı bizimde umrumuzda olmazdı.

Merhaba arkadaşlar e devlet üzerinden 4a aylık bilgisine tıklayınca kayıtlı emekliliğiniz görünmemektedir diyor yalnız 4aaylık hesaplama ekranına girince (Girilen kimlik numarasına ait mevcut yaşlılık aylığı bulunmaktadır.) ibaresi var tahsis nosu oluşmuş aylık bağlanmışmı oluyor bir ücret yada tutar görünmüyorda

@Dem,

Çok haklısınız şuan torba yasa deyince 2015 öncesi GSS borçlarının silinmesi gibi anlatılıyor. Torba yasanın onaylanmaması demek GSS borçlarının silinmemesi demek ki muhalefet sanırım buna yeltenemeyecek

@emrah52,

Emekliliğiniz onaylanmış fakat aylık süreci zaman alabiliyor. Önce birikmiş bir ödeme var o yatıyor. Günlük emekli ödemeleri alanına yansıyacak.
Aylık ise zamanı gelince ödenecek.
Tahsis numaranızı E devlet te 4a Emeklilik kaydı diye bir alan var oraya bakarsanız yansımış olması lazım.

Ben 29 Kasımda dilekçe verdim 5 Aralıkta Tahsis no oluştu 12 Aralıkta birikmiş bir miktar ödeme yapıldı. Bunu günlük emekli ödemeleri alanından takip ettim.
Benim de henüz maaşım yatmadı bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba benim aklımı kurcalayan yeni çıkacak olan kanunda hastalık listesinde doğuştan olan hastalıklar geçerli olacak mı yoksa sigortalılık sürecindeki hastalık mı sayılacak ayrıca hafif veya orta derecede emekli olanlar emekli olduktan sonra çalışabilecek mi. Malulen emeklilikte çalışınca maaş kesiliyordu doğuştan olan hastalıklar geçerli olmuyordu.

Arkadaşlar yeni yasada işitme engelliler hak kaybına uğruyor mu lütfen biri cevap yazsın

@Senyorsen,

Yanlış biliyorsunuz.
Her madde sırayla önce okunur sonra söz alınır milletvekilleri tarafından sonrasında önermeler verilir önermeler genel kurulda oylanır kabul ya da reddedilir. Bu iş madde madde devam eder.
En son torba yasa tümüyle onaylanır ya da reddedilir.

@izotonik,

Peki ek ödeme dahil tutar olarak hicbisey görünmemesi normalmidir tutara ait hicbirsey yok

Yanlış duymadıysam meclis başkanı bütçe görüşmesinden sonra tatile girecek 6 ocakta devam edecek gibi birşey söyledi . Böle olursa bu yasa gorusme ve kanunlasma heralde Ocak sonu gibi olur

Sırrı Süreyya Önder, CHP'li Öztrak'a sınırsız süre verip nedenini anlattı: 1 Dakikayı çok görmeyelim .... Videoyu paylasamadim ama bu şekilde YouTube videoda tatile girecek falan diyor

@exgratia,
Tesekkur ederim kapanisi kesin ama acilacagi tarih meshul diyor belli degil diyor paylasim icin sagolun

@exgratia,
Ama 6 Ocak sonrasıda işimizi görmez çünkü bir kaç ayı, bir iki senesi kalan arkadaşlarımız var mesela 10 Ocak içinde konuşuluyor benim o zaman 20 günüm kalmış oluyor yani ne yapayım ben kahroluyorum zaten sağlık olarak sıkıntılarımız var psikolojik olarakta buhran yaşayacağız.

Arkadaşlar 350 kişilik Telegram grubu var ben size linki bırakıcam aşağıya katılım sağlayın orda mücadele ediliyor birlik olabiliriz
Emeklilik dayanışma platformu whatsupla falan uğraşmayın birbirinizin numarası ortada olacak kimse kimseyi tanımıyor ve olası hacklenme durumu var yazılımcı olarak söylüyorum banka hesaplarınız şahsi özel bilgileriniz çalınır. iyiniyetli arkadaşlar kuruyor ama kimin ne yapacağı belirsiz...

• Beğen
Reaksiyonlar: Age
@Age,
çok haklısın işte bende de umut bakıyorum , hayatımda sosyal medya kullanmadım youtube den nasıl X kullanılırı öğrendim , yazıyorum .... ne kadar uzarsa gündemden düşmesi iptal olması vs olur mu , 25.11 tarihinden beri ne uyku var nede huzur mutsuzluğumu aileme yansıttım ne kadar kötü bir durumda bıraktılar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Age
Şimdi bu kanun yasalaşırsa vergi indirimi emekliği kalkacak anladığım kadarıyla.
Benim sormak istediğim engelliler için vergi indirimi devam edecek mi yani yani çalışıyorsak maaşımızı biraz fazla almaya devam edecek miyiz ben tedavim bitince tekrardan rapor alacağım o zaman maliyeye raporu ibraz etmem gerekiyor mu vergi indirimi almak için.

@emrah52,

Bence normal. TAhsis numaran oluştuysa maaş bilgilerinde yansıyacaktır biraz sabretmek lazım.

@izotonik,

Dostum merhaba birikmiş ödemeyi nereye yatırdılar ? Başvuru sırasında işaretlediğin bankaya mı ? Bi de ne kadardı birikmiş ödeme

Üst Alt