Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)
@Eren5863,
Süresiz raporun varsa ömür boyu çalışırsın en azından milleti endişeye sevk etme sadece emeklilik için sıkıntı bu yasa yoksa engellilik raporuyla alakası yok
@frkn5906,
nasıl yok dostum adam yıllarca beklemiş 1 senesi kalmış yüzde 45 le belkide emekli olacakken, hop yasayı değiştirp senin kaybın 30 deyip emekli etmeyecekler bu kadarda rahat olmayın yaa
Twitter’da halktv ve sabah haber yapmış sanki yeni yasa iyi birşeymiş engellilerin haklarını kolaylaştırıyormuş gibi gösteriyorlar. Haberlerin altına işin gerçeğini anlatalım. Haberi okuyan sgk çalışma gücü kaybı ne, engelli oranı ne bilmiyorlar, hepsi aynı zannediyor. Çok yazık…
Daha önce kişinin yaşadığı sağlık sorunları ayrı ayrı değerlendirilip iş gücü kaybı toplanarak bulunuyordu. Şimdi sigortalının yaptığı işle ilgili tamamen çalışma gücü kaybına bakılacak ve yüzde 40 şartı aranacak.
Adi insanlar bunlar, kansız! Sanki mükemmel, engelli çalışan lehine muhteşem bir yasa geliyor gibi haber yapmışlar! Tü Allah belalarını versin bunların.
Şimdi benim hali hazırda sgk sağlık kurulunun vermiş olduğu %49 iş gücü kaybım var sabah gazetesi sigortalının yaptığı iş ile ilgili demiş muhasebecilik yapıyorum buna göre mi değerlenecek nasıl olacak hiç anlamadım …
Ek1 listesinde işitme engellilerin işgücü kaybı ile ilgili 71dbh ve 91 dbh aralıktaki işitme kayıpları için hafif-orta-ağır iş gücü kaybı olarak belirtmişler. benim işitme kaybım bu değerler arasında zaten. ancak benim korkum SGK evet ek1de olduğu gibi iş gücü kaybın karşılıyor ama ben bunu dikkate almıyorum elin ayağın tutuyor muhasebe işi yapıyorsun çalışmana engel bi durum yok diyebilirler mi?
yoksa iş gücü kaybı kadar kaybım olduğu için yapmak zorundalar mı?
Konuya hakim olan arkadaşlar halk TV ve sabah a yaptığı haberin hatalı olduğunu ve işin aslının nasıl olduğunu mail atabilir mi acaba, resmen iyi bişey yapılıyor gibi bilip bilmeden haber yapıyorlar, yasayı çıkaracakların işini kolaylaştırıyor bu tür haberler. Oluşacak mağduriyetten kimsenin haberi yok. Şeffaf araştırmacı habercilik bu olsa gerek(!)
Tamam dostum burda konu çalışmak değil, elinden alınan emeklilik hakkı belki aza kanaat edip çalışmayacak engelli arkadaşlarımız var aramızda
@OturanBoğa,
hocam ben engelli vergi indirimi emekliliği için sevk aldım sağlık kurulu işlemlerim devam ediyor, yasa çıkmadan önce sevk aldığım için yasa çıkarsa benide etkilermi
Haberde şöyle bir metin var "Daha önce kişinin yaşadığı sağlık sorunları ayrı ayrı değerlendirilip iş gücü kaybı toplanarak bulunuyordu. Şimdi sigortalının yaptığı işle ilgili tamamen çalışma gücü kaybına bakılacak ve yüzde 40 şartı aranacak."
"Şimdi sigortalının yaptığı işle ilgili tamamen çalışma gücü kaybına bakılacak" diyor. Yani sen masa başı iş yapıyorsun. Kolun bacağın olmasa da işini etkilemiyor deyip reddedebilecek mi? o kısmı anlamadım.
Komisyondan geçtiği için zaten otomatikman meclise geldi. Şu anda bütçe görüşmeleri olduğu için genel kurulda görüşülüp oylanmadı. GSS borçları da silineceği için yeni yıla bırakmadan, haftaya mecliste oylanabilir.
@yıldız_1,
İkisi nerdeyse aynı kapıya çıkıyor. Artık çalışma gücü kaybına göre emekli edecekler. Ağır çalışma gücü kaybı varsa zaten malulen olacak. Vergi indirimi ile emekliliği kaldırıyorlar
@samedo99,
İşte bi onu anlamadım bende, muhtemelen kontrol muayenesine tabii tutarak emekli ederler. Ama tahmin sadece benim ki. Çünkü yüzde 60 alanı malulen emekli ediyorsa, 40-59 arası alan ne olacak...