Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@OturanBoğa hocam bu engelli derneği başkanı kim asıl çözecek olan o bir grup toplanıp karşısına çıkarak çözüm olabilir gerekirse gazetecileri çağırıp az konuşma yapılsa çok güzel olur

@grafakir,

Birader milleti yanlış yönlendirme cahilce konuşma elinde süresiz raporu olup ta bu yasa çıkarsa sadece emekliliği etkilenebilir süresiz raporu normalde iptal olmaz birazda düşünerek cevap verin

@frkn5906,

biz ne diyoruz emeklilik için gün bekleyenlerin süresiz süreli raporu çöp olacak diyoruz, müzede otobüste orda burda işe yarayan engelli raporunu alsın bu yasayı çıkaranlar ........... emeklilik işlemlerinde elindeki süresiz rapor çöp oluyor işinize geldiği gibi anlamayın

@Katar12, 2026 da bağkurdan emeklilik talebi bulunursan yine is gücü kaybına bakılacak. İş gücü kaybın onaylanırsa , yıl ve prim şartlarında tutarsa emekli ederler. ama red yemişşin. tekrar red yeme olasılığın var. vergi indirimi ile engelli emekliligi 2008 öncesi ssk da var sadece bilgin olsun. ssk dan emekli olabilmek içinde son 7 yılın yarısından 1 gün fazla çalışmış olman lazım. bu şartı sağladığında ve yıl prim dolduğunda ssk dan emekli olursun. Yasa değişikliği olacak vergi indirimi olanın hakkını gasp etmezler inş.

Son düzenleme:
@grafakir,

Ben bir tanıdığımı maluliyet için işlemlerini yaparken hastaneden durum bildirir raporu verdiler(elden değil e- devletten görebiliyorsunuz)bunda hasaliklar yazıyor ve bu rapor 1 yıl geçerli oluyor bu rapor SGK'ya gidiyor SGK buna göre karar veriyor bizde astım, şeker, tansiyon gibi birçok hastalık olmasına rağmen red geldi itiraz ettik fakat daha sonuç gelmedi 4 aydır dosya bi oraya bi buraya anlayacağınız bu işler engelliler için eziyet ( engellilerin işlerini kolaylaştıracak sözde yersen ) benim anladığım bizim süresiz raporlar duracak fakat ayrı bir durum bildirir raporu verilecek ( çalışma gücü kaybı) buna göre emekli olup olmayacağınız belli olacak o da coook zor duruyor

@samedo99, abartıyorsun zamanında çok kişi haksız yere engelli emeklisi olmuş tansiyon yüksek çıksın diye tuzlu su içen şekeri yüksel çıksın diye tatlı yiyip gidenler hastane çetelerine para yedirenler. Birde bunlar oran alıyor engelliyiz diye memur oluyorlar çalışmak istemeyenler emekli oluyor. Onlar mı engelli misal yürüyemeyen az yürüyen değnekle yürüyen mi nefes almaktabzorlananlar mı ellerini bile az da olsa kullanabilenler mi engelli bırakın ayıkla sın böyle asılsız engelli sayılanlar

Milli Egitim Bakanlıgı bu ay 100.000 ücretli ögretmenin maaşlarını parasızlıktan ödeyememiş ! Akşamdan beri gündem olmaya başladı . Düşünün çalışan kişilerin maaşlarını ödeyemeyecek duruma gelmiş AKP engellileri emekli etmemek için her şeyi yapar !

@pasham45,

Yahu saçma sapan şeyler yazmayın! Yazacaksanız da gidip Ahaber'e Sabah'a yazın. Kimsenin bişey ayıkladığı yok. Engelli camiasının %70'i artık engelli sayılmayacak ve emekli olamayacak. Buna bahane uyduranlar da en az yasayı çıkartanlar kadar vebal altındadır. Bir de utanmadan sıkılmadan bunları yazıyorsunuz. Yazıklar olsun

@OturanBoğa,
Ben Tiktok'ta engellilerin emeklilik hakkı elinden alınıyor diye yapılanbir paylaşımın altında '' AKP Halep'i Şam'ı alıyor engelliler maaş derdinde '' diye yorum yazanları gördüm. Bu millet iflah olmaz ...

sozcu tv de canlı yayında turhan çömez var twitter atar mısınız

@pasham45
sende muhakeme var mı? sen de akıl var mı? sen kimsin

@frkn5906,

demiş ya, "ustası yaparsa yorgan bile kıpırdamaz", o misal, adamlar ilk önce 2008'den sonra sigortalı olanları emeklilik dışına attı, sonra baktı tık yok, döndü "herkesi eşitliyoruz, bayramınız olsun" diyerek 2008 öncesi sigortalı olanları da emeklilik dışında bırakıp gömdü.

@pasham45,

Tansiyonu yüksek çıksın diye tuzlu su içen var mı bilmiyorum ama, senin gibi tuzu kuru olup, benden sonrası tufan banane diyen insanları Allaha havale ediyorum.
Binlerce engelli insan yıllarca çalışmış emeklilik hayali kurmuş, şimdi bu hak ellerinden alınıyor, ama sen boşverin ayıklansın gibi alakasız şey yazıyorsun.

Son düzenleme:
Kim ne derse desin bu eyt liler yüzünden oldu. Eyt liler bu ülkeye bela ve yüktür adam 40 yaşında emekli oldu bunun acısınıda engellilerden çıkarıyorlar

@OturanBoğa,
Abi seni çok seviyoruz bu arada sadece firmaların şirketlerin engelli açığını kapatmak için bu raporlar işe yarayacak sanırım

@frkn5906,

Özelde: Az sakatlığı olanlar işe girecek ama emekli olamayacak, çok sakatlığı olanlar işe giremiyor zaten.

Kamuda: Eski düzene göre Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre toplamda %40 ile engelli statüsünde işe girebilecek herkes, ama iş emekliliğe gelince bu yeni sistem nedeni ile emekli olamayacak.

Tabii, dert değil, bence akp burayı da çözer ve engelli kardeşlerini "sen az engellisin" diyerek kamuda işe almaz artık.

@pasham45 Boş yapmışsın kardeş,farazi konusuyorum,ben okbliyim şuan çalışamıyorum istej cikis bildirgeleri mi grl özele atayım sasisirsin ben calisabilirken vergi indirimi almisim.Zar zor rapor almışım tedavi sürecim 20 yıldan fazla sen şimdi kalkmış bize ayiklayin princin tasini diyemezsin.Bu şekilde olupta Türkiye'de engelli olarak hayatını idame ettirmeye calisan binlerce engelli var,biz çokmu merakliyiz 12.500 ₺ paraya calisip 30-40 bin almak varken.Empati yap biraz

Ben senden bahsetmedim yazdığım yorumu iyi oku tedavisi, var uğraşıyorsun tedavisi olmayan ne yapsın

@cdj, kimin tuzu kuru bende emeklilik bekliyorum bende 2008 öncesi girişliyim bilmeden konuşma

@OturanBoğa, isteyen istideğini istediği yere yazar beğenmiyorsan okumazsın olur biter tek doğrucu sen misin

Yazarsın tabii, hak ettiğin yanıtı da alırsın paşalar gibi. Sen engellilerin %70'ini emeklilik dışı bırakan bir düzenlemeyi onaylarsan akp ağzıyla, o zaman hem bu utançla yaşayacaksın hem de gelecek her sözü sineye çekeceksin demektir. Umarım emekli edilmezsin ve burada ağlayarak yardım istersin.

hadsiz!. şurda güncel konuyla alakalı bilgi ediniriz diye başlığa giriyoruz hükümeti bi yalamadığı kalmış. haktan adaletten bahsedemeyenler işte böyle birilerinin gölgesinde yaşayıp hayatlarını geçirip gidiyor. gerçekten çok yazık.

@eminserin, Bütçe görüşmeleri bugün bitiyor 👍 Önümüzdeki hafta engelli emekliliği ile ilgili maddeleri içeren kanun teklifi görüşülebilir. Aralık ayı bitmeden bu işi bitirecekler galiba.

Genel Kurulda, 2025 yılı bütçe görüşmeleri 20 Aralık Cuma günü tamamlanacak ve bütçenin tümü oylanacak. Bütçe görüşmelerinin ardından Meclis, normal çalışma düzenine geri dönecek.

MECLİS'İN GÜNDEMİNE DAİR

Genel Kurulda, 24 Aralık Salı günü devlet memurlarına ilişkin düzenlemeleri de içeren Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

Bu kanun teklifinin görüşmelerinin tamamlanması halinde Genel Kurulda gelecek hafta, 1 Ocak 2015 öncesine ait ödenmemiş Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin tahsilinden vazgeçilmesine ve aile hekimliğine ilişkin düzenlemeleri de içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne geçilecek.

@BnymnYldz,

Bütçe görüşmeleri sonrası ara tatilden bahsetti tbmm başkanı ama bende araştırdım haftayada çalışacak tbmm özellikle sosyal sigortalar kanununda yapılacak değişiklikler den bahsediyor bizim kanun teklifi bu bölümde mi yer alacak acaba

Son düzenleme:
Evet meclis baskani butce sonrasj kapanacak acilis 6 ocak mechul dedi

@eminserin, Buraya yazacağınız çoğu soruyu Google da aratırsanız zaten daha çabuk bilgi sahibi olabilirsiniz. Birkaç link bırakıyorum aşağıya ilginizi çekiyorsa okuyabilirsiniz.

Mecliste gecen baskan konusmasinida burda yayinladilar youtta dinleyebilirsiniz atlamissiniz muhakak bu videoyu

Bu raporun bana tek faydası engelli kadrosunda işe girmek oldu.10 yıldır çalışıyorum. Engelli emekli olup çalışma hayallerim de bu yasa ile son buluyor. 60 yaşına kadar çalışacaz ve ne ev sahibi ne araba sahibi olucaz bu gidişle.
@grafakir,

Dostum ben diyorum ki çalışma hayatını etkilemiyor şirketlerin engelli kadrosunda rahatça çalışabilirsin sadece emeklilik sıkıntılı diyorum
İleride bunu da düşünürler engelli kadrosunda çalışmayı iş gücü kaybına göre çıkarılarlar. ya da engelli kadrosunda çalışma diye birşey kalmaz. Zaten şirketler çalıştırmak istemiyor.

@eminserin, Bütçe oylaması bugün bittikten sonra haftaya meclis normal çalışma takvimine dönünce,

Önce devlet memurları ile ilgili bir kanun teklifi var o görüşülecek. Bu oylama bittikten sonra,

GSS primleri, Sosyal Sigortalar ve Engelli Emekliliği düzenlemesini içeren kanun teklifi görüşülecek ve maddeler üzerinde oylama yapılacak.

Son düzenleme:
Üst Alt