Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

@eminserin,
Onu duymadım bilmiyorum ama GSS borçları silineceği için torba kanunda hesaplama açısından yeni yıla bırakmadan aralıkta çıkarırlar diyordu sgk uzmanı youtube da. yeni yıla kalsa bile 6 ocak haftası toplanıp yine geçirirler ne yazık ki. Siz başvuruyu yaptıysanız korkmayın, başvuru tarihi esastır, kanun çıkmadan yaptığınız için sorun olmaz size.

@cuneytdj Tabi burada önemli olan kisim tek hastaliktan en az yüzde 40 alarak emekli olunabilecek çoklu hastalik baz alınmayacak

Ben kamuda çalışıyorum sgk uzmanı ile görüştüm 14 ocak 2025 e kadar kamuda verebilirsin emekli dilekçeni, özel sektörde son tarih 31 aralık 2024 bu yasa meclise gelirse en kötü dilekçemi geri çekerim ve yeni tarihli olarak belirtirim takip ediyorum süreci hocam

Arkadaşlar merhaba. 5 Aralıkta vergi indiriminden emekli olmak için başvuru yapmıştık. Bugün SGk'nın sistemine baktığımda "Vergi İndirimi Belge Doğrulama İçin Yazıldı" şeklinde sistemde bir açıklama var. Bu ne anlama geliyor? Bilgisi olan var mıdır?

@gurcangur,

Ben 2 aralıkta başvurmuştum, "Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış" yazıyordu ilk gün. 11 aralıkta emekliliğim onaylandı ama hala "Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış" yazıyor. Demem o ki, edevlet'den 4a emeklilik kaydı seçeneği var orayı kontrol et hergün. Ben oradan gördüm tahsis numarası verilip maaş bağlandığını

Arkadaşlar eyer bu yasa çıkar tek hastalıktan yüzde 40 rapor alamadım yüzde 35 te kaldı eski aldığımız raporumuz geçersizmi sayılacak engelli kimlik kartımız indirimlerimiz yokmu olacak yasanın çıkmaması için bende cimer mhp akp chp kurumlarına yazdım inşallah çıkmaz bu yasa

@Eren5863,

Bildiğim kadarıyla cevap vereyim.. Emeklilik aşamasında verilecek 'iş gücü kaybı oranı 'bizim yalnızca iş gücü kaybı durumumuzu belirleyecek.Engelli raporumuz zamanında bize verilen oranla aynı şekilde devam edecek..40 in altında verilen iş gücü kaybı oranı sadece emekli olmamıza engel olacak.. Yanlış bildiğimi düşünen arkadaşım lütfen beni düzeltsin.

Bir uzman da a para haberde mevcut raporu olanlar etkilenmyecek diyor,onlar o mevcut raporu ile emekli olabilecek gibi konuştu ancak yasadan sonra mevcutta raporu olmayanlardan is gücü kaybı istenecek çok büyük ihtimal.

@Gülçnn Öyle birşey olur ise mantıken mevcut engelli raporuda iptal olması gerek kanuna aykırı bu dediğiniz heyet iç gücü kaybin yok derse engelli raporu nasıl geçerli olsun ki aykırı yani

@sefa 34,

Sabah gazetesine yaptıkları haberin hatalı olduğunu söylemek yerine, duvarın karşına geçip laf anlatmak daha mantıklı olabilir şahsi fikrime göre.

Bende sordum yetkili SSK çalışan uzmana süresiz -süreli rapor ve vergi indirimi raporu olanlar etkilenmeyecek

Arkadaşlar yasa geçtikten sonra emekli olmak için gün bekleyen elinde vergi indirimi için alınmış oran belirten engelli raporlarınız hiç bir işe yaramayacak sadece vergi indiriminiz devam edecek tekrar emeklilik için şartlarınızı bilmeniz açısından sgk ya başvurduğunuzda çalışma gücü kaybı oranı belirleyen yetkili hastaneye sevkiniz yapılıp en az 40 çalışma kaybı almanız gerekecek ve bu bir hastalığınızın ölçüsünden alınacak bütün engellerinizin toplamından değil arkadaşlar esas en büyük sorun burda lütfen aynı soruları tekrar tekrar sormayınki bu başlığı daha etkin bilgi ve öğretici amaçla kullanalım eski sayfalarda en az hepsinde bunları açıkladı arkadaşlar

@Katar12,
Etkilenecek dostum süresiz rapordan emekli olanlara donunulmayacak şikayet olmadığı sürece, sürekli kontrol muaneleri olan engellilerde eski balthazar formülü ile tekrar oran belirlenecek, bu yasadan etkilenecek olan engelliler elinde vergi indirimi ve engel raporu olan süreli veya süresiz fark etmeksizin yasa geçtiği an ellerindeki raporların bir değeri kalmayacak

@Eren5863,

Hayır geçersiz sayılmaz. Engelli oranı ile iş gücü kaybı oranı farklı şeyler. İş gücü kaybı oranı sadece emekliliğinizi, vergi indiriminizi kapsar. Engelli oranınıza göre diğer engelli haklarınız devam eder.

Tutanaklarda hepsi belirtildi habertürkte tektek soru cevap şeklinde haberi yapıldı üç haftadır burda bu konuları konuşuyoruz siz yenisiniz galiba eski sayfalara giderseniz linkler mevcut

İnsallah sizin dediğiniz gibi değildir ,özellikle Ankara ssk sordum yok öyle bir şey dedi raporu olanlar emekli olacak

Yani bir sürü kılıfına uydurup emekli olan var epilepsi kalp ıvır zıvır iki sene doktora gezip muane olup ilaç yazıdırıp ilaç içmeyen duydum ben daha nasıl söyliyim gerisini siz anlayın

@grafakir, Benim demek istediğim Yani herhangi bir şikayet uğruna engelli mağdur edlip tekrar rapor istenir

Mesala ortopedik engelli belli şikayet edilirse ne olur

Keşke öyle olsa ama malesef durum benim dediğim gibi her memurun yasayı yasaları çok iyi bildiğini sanmayın devlet liyakatsiz kadrolarla dolu ben daha fazla bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum, söz uçar yazı kalır sonuçta

@emingen112,
Dostum ona tabiki bişey olmaz ama adam kanser değildir kanser birinin kanıyla rapor almıştır bunu bilen biride şikayet etmiştir örnek veriyorum anladınmı böyle şeyler yani biraz geniş bakın olaya lütfen

Dostum isterler tabi neden istemesinler devlet bu sıra sana geldiğinde senide çağırır benide çağırır yeterki radara gir, sonuç değişirmi ona bişey diyemem yeni sistem geçirmek istedikleri kanun doktorla hastayı karşı karşıya getiriyor biraz sıkıntılı yani

@emingen112, SGK istediği zaman herkesten kontrol muayenesi isteyebilir. Süresiz veya süreli emekli olup olmadığına bakmaz. Hastalığı ortopedik, onkolojik veya psikiyatrik ayrımı yapmaz.

Şikayet eden kişinin elinde somut bir delil bilgi olursa SGK şikayet edilen kişiye işlem yapacaktır kontrol muayenesi için hastaneye sevk edebilir.

Ancak havadan sudan sebeple bir şikayet yapıldığında engelli kişiye iftira atma durumu oluşacağından bu seferde şikayet eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunabilir.

@grafakir
Bağkur'dan emeklilik başvurusu bulundum
Raporum süresiz %42 tek hastalık çalışma iş gücü yok red geldi itiraz ettim yüksek sağlık kuruluna dün ordan da red geldi.SSK aradım konuştum Vergi indirimi rapor var 2026 yılında bu raporunla emekli olabileceğimi söyledi
Yeni yasa çıkarsa sorun olur mu diye sordum yok sorun olmaz seni etkilemez dediler
Diyeceğim ;Allah hepimizi için hayırlısını versin

Üst Alt