Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Merhabalar, benim bir kaç sorum olacak 4a dan 05.09.2008 işe girişliyim. Yüzde 40 epilepsi raporum var. Normalde sanırım 20 yıl ile emekli oluyordum, şimdi 18'e mi düşüyor acaba?
Hocam SGK Hastalık listesini incelersen Hafif orta Ağır dereceleri Var. Epilepsi için;
  • Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • En az 3 aylık etkin antiepileptik tedavi altında iken ayda 3 veya daha fazla nöbeti olan hastalardan, nöroloji kliniğinde yatırılıp nöbet takibinin yapılarak tipik nöbetlerin detaylı bir şekilde tarif edilerek sağlık kurulu raporu ile belgelendirilenler
  • Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • En az 3 aylık etkin antiepileptik tedavi altında iken ayda 2 nöbeti olan hastalardan, nöroloji kliniğinde yatırılıp nöbet takibinin yapılarak tipik nöbetlerin detaylı bir şekilde tarif edilerek sağlık kurulu raporu ile belgelendirilenler
  • Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
En az 3 aylık etkin antiepileptik tedavi altında iken ayda 1 nöbeti olan hastalardan, nöroloji kliniğinde yatırılıp nöbet takibinin yapılarak tipik nöbetlerin detaylı bir şekilde tarif edilerek sağlık kurulu raporu ile belgelendirilenler

şeklinde açıklıyor. Hafif düzey ise 18 yıl Orta Düzey ise 16 Yıl. Ama ayda 1 nöbet geçirme yoksa SGK %40'lık raporu reddedebilir.

@furkanft Evet yasa geçer ise doğru,ancak sgk hastalık listesinde epilepsi den en az 40 alabilirseniz

Erken seçim olur belki

Moderatör tarafında düzenlendi:
@samedo99,

Metro istanbuldayim İBB iştiraki kamu diye geçiyor ama memur olarak geçmiyor ben vergi indiriminden bugün başvuru yaptım senin rapor yenilemene gerek yok dedi vergi indirimi belgesi yetiyor dedi gecen arkadaş %98 raporla emekli oldu şeker var böbrek var kalp var kanser tedavisi gördü şimdi geçen yıl emekli oldu her yıl yeni rapor istiyolar

Yeni çıkacak bu yasanın Şizofren hastası devlet memurları için avantajları ve dezavantajları var mı ?

@grafakir,

bu dediğin mevzu tamam hak yeniliyor, hangimiz tek hastalıktan %60 oran alabileceğiz ki... Zaten işlerin suyunu çıkardılar iyice .ok oldu herşey. Ama diğer mevzu için en doğru olanı yapmışlar.

Moralinizi bozmak gibi olmasın ama çok büyük olasılıkla hatta kesine yakın bir ihtimalle bırakın 4 ay sonrasını bir ay içinde vergi indiriminden emeklilik diye bir şey kalmayacak

@virus1,

Aynı durumda bi arkadaşım vardı oda 2005 mayıs kulaktan onunki de suresiz yüzde 40 ti sanirim iki kulak içinde, 2025 mayısta doluyor demişti. Vergi indiriminden emekli olmayi bekliyor. Yasa degissede hastalik listesinde olduğunu gördük, oda 20 yıla tabii idi , yasa çıkarsa 18 yıla düşeceğinden emekliliği birkaç ay öne çekilecek. Sizde aynı durumdasınızdır diye düşünüyorum

@Gülçnn,

Bu ihtimal yüzünden çok sevdiğim masabaşı işimden aldığım maaşın çeyreğine bugün emekliliği mi verdim bu yasa çıkarsa çok kişi mağdur olur çıkmazsa güzel olur biz boşuna emekli olmuşuz deriz

@reciss Ona bakarsaniz benimde hastalik listesinde var malulen emekli olmak için başvuru yaptım,sonuç bekliyorum.deyelim ki onaylanmadı,yasa cikinca ne değişecek yine aynı sevki aynı islemleri yapacağım burada ki fark ne o zaman

Buradaki fark 2008 sonrası sigortalı engelli işçiler iş gücüne göre emekli olabiliyor şuan ki çıkacak kanun 2008 öncesi sigortalı olanlarıda aynı şekilde bu kanunla eşit şartlara getirmek yani iş güçlüğü ile emekli etmek yada etmemek burda orana bakmıyor hastalığın çalışmana mani mi değil mi yani 100 kişi emekli oluyorsa artık 10 kişi belki olacak

Merhaba arkadaşlar 2015 yılında bir kulağım duymadığı için yüzde 12 verildi polio sekelidende 40 verilmişti benim durumum hastalık listesinde varmıdır sağa kalçam sağ dizim hareket yok buda yazılmamış bu duruma göre 2025 10. Ayda emekli olabilirmiyim

Hastalık listesinde ismi var lenfoma ama hafif ve orta tanımı yok o zan kisyede var demek oluyormu ağır şartı taşımıyorum

2.- Genel Kurulun 24, 25 ve 26 Aralık 2024 Salı, Çarşamba ve Perşembe günkü Birleşimlerinde denetim konularının görüşülmeyerek Gündemin “Kanun Teklifleri ile Komisyonlardan Gelen Diğer İşler” kısmında yer alan işlerin görüşülmesi ve 26 Aralık 2024 Perşembe günkü Birleşiminde saat 24:00’e kadar çalışmalarını sürdürmesi önerilmiştir.

(Genel Kurulun 26.11.2024 tarihli 23’üncü Birleşiminde kabul edilmiştir.)

3.- Genel Kurulun,

24 Aralık 2024 Salı günkü Birleşiminde 175 Sıra Sayılı Kanun Teklifinin birinci bölümünde yer alan maddelerin oylamalarının tamamlanmasına kadar;

25 Aralık 2024 Çarşamba günkü Birleşiminde 175 Sıra Sayılı Kanun Teklifinin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar;

çalışmalarını sürdürmesi,

175 Sıra Sayılı Kanun Teklifinin İçtüzüğün 91 inci maddesine göre Temel Kanun olarak görüşülmesi ve birinci bölümünün 1 ila 14 üncü maddelerden, ikinci bölümünün 15 ila 28 inci maddelerden oluşması,

önerilmiştir.

(Genel Kurulun 04.12.2024 tarihli 27’nci Birleşiminde kabul edilmiştir.) yani Perşembe 24 e kadar kanunu çıkartıp meclis tatile girecek

@reciss,

Evet bende öyle düşünüyorum zaten tek hastalık sayılıyor öbür türlü haksızlık olur milyonlarca insana yazık olur..

Arkadaşlar yarın versem sgk ya birşey olmaz değilmi bu kanun geçer bence işin açıkcası baya tutuştum. Birde yürürlüğe sanırım 2025 den önce girecek sanki bana bir yol gösterin

@eminserin,

Karar senin dostum şöyle bi haber okudum. 2025 yılı bütçe kanununun 20 Aralık’ta yasalaşmasının ardından, TBMM Genel Kurulu, 2025’ten önce yasalaşması gereken düzenlemeler olduğu için çalışmalarına bu hafta da devam edecek

Üst Alt