Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu konuda uzman değilim ama şansını dene. 2 adet kulak içi cihaz ile sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum fakat dediğim gibi uzman değilim. İnşallah rapordaki kayıp daha da artmaz yerinde kalır. Ve umarım bu işitme kaybına bir an önce tedavi bulabilirler.
Merhabalar bundan 4 ay önce işitme kaybimdan dolayı dr ye gittim çeşitli testler yapıldı en son abr testi yapıldı ve sol kulak tamamen duymuyor sonuçlarla ilgili bana bir rapor düzenlendi rapordaki ifadeler aynen şöyle sol kulak 90 db sağ kulak 40 db solda ileri derecede sağda hafif derecede işitme kaybı mevcuttur denildi buna göre rapor durumum yüzde kaç birde askerlik yapabilir mıyım https://i.hizliresim.com/Vr25rr.jpg
@Gülo34
Bu test güvenlir değil.
Sağ kemik yolu eşiklerinin maskesiz, sol hava yolu eşiklerinin maskeli bakılması gerekirdi. Tam tersini yapmışlar.
Ayrıca konuşma testleri de yok. Timpanogram da yok.
sağ 250-25, 500-25 ,1000-15 ,2000-20, 4000-65 ,8000-65
sol 250-20 , 500-10 ,1000-10,2000-35,4000-70,8000-75
konuşma alma eşiği sağ 30 sol 25 konuşma ayırdetme skorü sağ 88 sol 76 en rahat ses yüksekliği sağ 70 sol 65 safses otalaması sağ 31,25 mcl 70db saf ses ortalaması sol 31,25 db mcl 65
özür oranım nedir yardımcı olabilirmisiniz teşekür ederim
sağ el bileğim merdivenden düşme ile radius kırığı oluştu 2 defa ameliyat 3 defa fizik tedaviye girdim şimdi sağ elim 2 cm yukarı 1 cm aşağı sağa 1 cm sola 2 cm hareket ediyor bundan dolayı özür alabilirmiyim alırsam tahmini ne alırım yardımcı olursanız sevinirim tamamen hareketsiz desemde olur parmaklarımda sorun yoktur
yeni uye oldum.herkese Allah sifa versin.yardima ihtiyacim var forumu tam ogrenemedim.benim test sonucuma gore engelli oranin kac olur.
sag
500 de 55
1000 de 75
2000 de 70
4000 de 60
sol
500 de 50
1000 de 70
2000 de 75
4000 de 70
saf ses ort. sol sag
hava 65 66
kemik 63 63
konusmayi alma esigi
sol 55
sag 55
konusmayi ayir etme
sol 72 sag 76
resim ekleyemedim.yuzde kac oran alirim.goz sorunumda var.onuda eklicem.
ındependent benim sağ el bileğinde hareket kısıtlılığı var aşırı derecede el bileği özür oranı hakkında bildiklerinizi benimle paylaşırmısınız bu hareket kısıtlılığı için heyette fizik tedavi mi özür oranı veriyor ortepedi mi??????
uzun zamandır yazılarınızı okuyorum. herkese selamlar öncelikle. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bende 7 yaşından beri işitme azlığı var cihaz kullanıyorum. yaşım 38 ilk defa rapor almak için hastaneye başvurdum odyo testinden sonra %38 oran çıkardı kkb doktoru yarın da heyete girecem. heyet bu oranı %40 a tamamlar mı yoksa %38 de kalır mı ? başka bi rahatsızlık bulamadım kendimde. psikologla görüştüm psikolojik rahatsızlıktan ekleme yaparsak ehliyet alma da değiştirmede sorun olur dedi. ne yapacağımı bilemedim arkadaşlar yarın ki sonuca göre 6 ay sonra psikolojik rahatsızlıktan %40 a tamamlatsam ehliyet değiştirirken sorun olur mu ? bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok teşekkür ederim. tekrardan herkese iyi günler