Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Mrb kardesim benim sag kulak %58 sol kulak %57 duyma kaybim var sadece işitmede sorunum var raporum yuzdelik oranla kac cikar sence yardmci olur muusn?

Selamun aleykum haseki %47 isitme kaybin var dedi bunu vergi dairesine yolladi vergi daireside onu ankaraya yollamis aradim ankarayi rapor kurulda dedi orda oran dusermi ve kay ayda isyerime yollar prim gunumde dolu direk emekli olurmuyum sgk kontrol sarti koyarmi cvp verirsenin sevinirim..

Evet haseki hastanesi %47 verdi vergi dairesine yolladi orasida ankaraya yollamis.
@flora19 evet % 47 isitme kaybi verdi raporum suan ankarada bundan sonra oranim dusermi kontrol sarti koyarlarmi

Odyo sonucu

Arkadaşlar odyo testine girdim ama sonucu dr gösteremedim cuma günü pazartesi gösterecek merak ediyorum bu sonuca oran çıkarmı.....hava:sol-65/sağ_55......kemik:sol_65/sağ_55 saf ses ortalamasında bu değerler yazıyor oran çıkar mı be değerlere

conqueror0640

Kırmızı 250(60)500 (55)1000 (50)2000 (60)4000 (60)8000 (80)Işaretlenmiş...........
mavi 250(70)500 (65)1000 (70)2000 (70)4000 (70)8000 (85
)bunlar işaretli odyo grafiğinde ayrıca tanı ve önerilerde çok zayıf koopere yazıyor
saf ses ortalamasında hava=sol65/sağ=55 kemik=sol=65 sağ =55 yazıyor

ne oran verirler buna

66 / 72 db işitme sonucuma % kaç engelli raporu alabilirim?

Arkadaşlar Merhabalar,
Ben 2015 de heyete girmiştim yalnız işitme için %38 engelli raporu verdiler şimdi yine girdim işitme test sonucum 66 / 72 db çıktı. Bu işitme oranına % kaç engelli raporu alabilirim? Askerliktende muafım...

başvuracağın hastanenin formüle göre vereceği oran kadar alabilirsin.

Odyo testine göre % kaç engelli raporu alabilirim. ?

Arkadaşlar hepinize merhaba, aranıza yeni katıldım. Yaklaşık olarak 7-8 yaşlarından beri işitme kaybım ve kulak çınlamam mevcut. Sağ kulak zarım yırtık, sol kulak zarında da yine yırtılmaz mevcut. İşitme kaybım orta dereceli. 2008 yılında sağ kulağımdan ameliyat olmuştum ama kulak zarı tutmamıştı, çınlama geçmişti. Son yıllarda kulağımda çınlamam yine arttı ne yazık ki.. Tıss diye bir ses sürekli 7/24 çınlıyor. Sadece uyuduğumda rahat ediyorum. İşitme cihazı kullanmıyorum bu arada, pek ısınamadım. Engelli raporu almak istiyorum yalnız %40 etmiyor sanırım. Daha önce hiç bir doktora sormadım. Forumda tecrübeli arkadaşlar var ise atacağım odyometri test sonucuna göre yüzde kaç engelli raporu alabilirim, yardımcı olabilir misiniz.? Birde kulaktan %40 etmezse ek hastalık belirterek %40 rapor alabilir miyiz. Derecesini bilmiyorum ama gözlerimde miyopluk var, ayrıca akciğer filmi çekilirken skolyoz(omurga eğriliği) olduğumu öğrendim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

skolyozdan derece diye bir şey yok hareket kısıtlığına neden oluyor mu olmuyormu doktor inceler ona göre verir yani başka hastalıklar gibi skolyozdan yüzde şu derece alınma gibi bir durum yok

hareket kısıtlığına göre cetvel oranı var bakıyor skolyozun yada kifozun hareket kısıtlığına neden oluyor ise oran veriyor

ben 90 derece kifoz + skolyoz ameliyatı oldum sırtımda 40 vida + 2 rot var
yüzde 25 verdi gerisini sen düşün hocam

ama kulak için bilen kişiler yorum yapar yinede en sağlıklısı hastaneden birine danışmak

geçmiş olsun

Bu odyo testi ile kaç oran çıkar acaba?
c50432c923a93c0676a526a4d4beea25.jpg

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bana çok acil

bir arkadaşım heyete girecek girmeden işitme testini bana çok acil sonucunu yazarmısınız.işitme testi aynen şöyle yazıyor...Hava.SOL: 30.db...SAĞ: 105.db.....Kemik.HEYET:Sol:150 db...Sağ:415 db. başkada bir değerlendirme yada bir açıklama yazmıyor.bu dest % kaç eder.lütfen bilgisi olan hemen yazsın.pazartesi heyet var

bir arkadaşım heyete girecek girmeden işitme testini bana çok acil sonucunu yazarmısınız.işitme testi aynen şöyle yazıyor...Hava.SOL: 30.db...SAĞ: 105.db.....Kemik.HEYET:Sol:150 db...Sağ:415 db. başkada bir değerlendirme yada bir açıklama yazmıyor.bu dest % kaç eder.lütfen bilgisi olan hemen yazsın.pazartesi heyet var

arkadaşlar merhaba

odyo sonuçlarımda

saf ses ortalama 60db / 52db

konuşmayı alma eşiği 60db / 50db

konuşmayı ayırt etme sağ%56 sol%68

en rahat ses yüksekliği sağ 90db sol 80db

tedirgin edici ses yüksekliği sağ/sol 100 db çıktı .

sağ =60-60-60-75
sol =45-60-50-50

özür oranı kaç çıkar acaba ?

Selam
Bendede sağ 43db sol 35db işitme kaybı var.
Kaç puan verirler.

ındependent

ilginiz için teşekkürler .

affınıza sığınarak söylüyorum . hesaplama çizelgesinde %42,5 çıktı. ben yanlışmı hesapladım acaba ?

Sağ kulağım hiç duymuyor, solda da işitme kaybı var. Oran ne olabilir?

Merhaba arkadaşlar ben birsey sormak istiyorum bu konuyu daha yeni araştırıyorum ve tesadüf eseri sitenizi gördüm.küçükken kabakulak geçirdiğim için sol kulağım hiç duymuyor sağ kulağım duyuyor ama bi kaç yıl önce işitme testi yaptırdığım zaöan az miktarda onda da kayıp vardı suan oranı hatırlamıyorum sizce yüzde kaç kuruldan özürlülük oranı alırım lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim brnim için önemli hemşireyim özelde çalışıyorum ve cok zorlanıyorum

Üst Alt