Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Vala o doktorların takdiri diyelim ben kendim icin % 50 hesap yaptım kurul bana 52 verdi

merhabalar,

özürlü raporu için heyete girdim. kulak odyo tesitinde kağıdın üzerine 20db yazıp açıklama olarak anlayabildiğim kadarıyla "alınan safses eşiklik ile srt testi arasındaki uyuşmazlık olduğunu ve ikinci tetkik için yönlendirildi" yazmış. Doktor başka hastaneden test istedi. Acaba odyocunun tecrübesizliğimi söz konusu ki doktor başka hastane odyosu istesin. Raporumun sonucu sadece bu işleme kaldı. tahmin yürütebilen veya böyle bir durumla karşılaşan varmı arkadaşlar.

syg.

devlet hastanesinde heyet için girdiğim doktor odyo istedi. yukarıda anlattığım şekilde çıkınca eğitim araştırma hastanesine yönlendirdi. pek birşey anlamadım bu olaydan. tek kbb doktorunun imzası kaldı. sonrası belgeyi teslim edeceğim heyet odasına

Ben sonuçtan anlayamadım, benim testimi yorumlayabilecek var mıdır ? Şimdiden teşekkür ederim.

b83c2edf4045b7c5d45d40bc53f4ffdd.jpg

Lost28

Son düzenleme:
Lost28
Sol kulağınızın manyetik rezonans (MRI) ve/veya bilgisayarlı tomografi (BT) ile değerlendirilmesi gerekiyor. Değerlendirildi mi?

Mehmet Akşit

Merhaba bahsettiğiniz beyin için çekilen tomografi ise ara ara beyin tomografi ve eeg çekiliyor takip için. Ama kulak için herhangi bir film çekilmedi yalnızca sessiz bir odada kulaklıkla ses dinleterek test yapıldı ve çıkan sonuç üstteki kağıt. Beyin kanamasından dolayı ameliyat oldum, sol kulağım az duyuyor, tat ve koku hissim kayboldu diyebilirim bu şartlarda ben engellilik için başvurabiliyor muyum ? Bunlar dışında fiziksel bir hasar yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba. 10 yaşında geçirdiğim havale sonrası kulak zarında kalınlaşma meydana gelmiş. 20 yaşında 48db kayıp sağda, 48-50 civarı da solda mevcuttu. Sağ daha iyi duyduğu için diğerine göre sağa işitme cihazı verdi doktor.

Çok kullanmadım açıkçası. Ama üniversiteden mezun olduktan sonra iş görüşmelerim maalesef olumsuz sonuçlanmaya başladı, benim de kulağım bir tık daha duymuyordu farkındaydım üstünde durmadım sadece. Fakat son yaşadığım iş görüşmesi sonrası ik'cı engelli raporu alabiliyorsam almamı tavsiye etti. Durumumu öğrenmek için özel hastanede odyo yaptırdım. Sonuç; sağ %61 / sol %68 duymuyor çıktı. Ölçümü yapan kişi sağlıklı gözüktüğümü naısl böyle bir sonuç çıktığına şaşırdı.

Gelelim sâdede, fsm de sağlık kurulu için odyo testine girdim. Sonucum iki kulağımda eşit olarak %48-48 duymuyor çıktı.

Sizce bu naısl mümkün olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ayrıca vertigom mevcut. Atak şeklinde göz kararması, yere yığılma, elek ayak çekilmesi

Specialk

Birkac yerde daha test yaptırmanı tavsiye ederim.48-48 ise 28-30 civarı bir oran alırsın.Bunu netleştirmek için odyo testini buraya eklemen gerek.Vertigo hakkında oran alabilir misin bilgim yok.

Öncelikle şunu düzelteyim;
Engelli raporu için sağlık kuruluna medeniyet üni hastanesinde gittim. Odyomu 21 Eylül’e verdiler.

Ben de taaaaa 10 ağustos da fsmden odyo testi istemiştim şansa 31 ağustosa vermişler. Medeniyet sağlık kurulu ile fsm odyo aynı güne denk geldi.

Medeniyette bütün işlerimi hallettim, kulak kaldı. Uzağa randevu verdikleri için doktora sordum fsmyi kabul eder misiniz diye tamam dedi. Ben çektirip geldim. Sonuç 48db-48db çıktı. Yüzde kaça denk gelir hocam dedim %20 civarı dedi (bu sayfada oran hesaplama yapılması gösterilmişti aynısı) hocam eklemeseniz ben bu hastanede de yaptırsam dedm. Şansıma iyi birisi çıktı tamam dedi.

Diğer alanlardan kaç puan topladım bilmiyorum ama kulak için %20 nin üzerinde bir şey gerekli sanırım...

Selamunaleykum aranıza yenı katıldım pek anlamadıgım ıcın buraya yazdım hatay devlet hastanesınde heyet doktorlarına muane oldum sol kulak 102 db sag kulak 92 db yarın heyete gırecegım sızce kaç alırım puan lütfen yardımcı olun yarın heyete gırecegım bu arada sol kolum dogustan sakat 6 cm kısa ondan en az 30 alırım sıkıntı yok kulaktan kaç alırım alırım

Db ile heyetin vereceği oran anlaşılmaz.İşitme testinizi görmek gerek.

merhaba arkadaşlar önümüzdeki ay eşim heyete giricek kulak işitme engelli raporu için testleri topladıgım zaman %40 diyor dogrumudur bakarsanız sevinirim teşekkürler
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.ne...=d18c13d6097d18a40b080dc32ae47d00&oe=5BDD5EBF

merhaba arkadaşlar önümüzdeki ay eşim heyete giricek kulak işitme engelli raporu için testleri topladıgım zaman %40 diyor dogrumudur bakarsanız sevinirim teşekkürler
37238823_241732963311592_7806582013758013440_n.jpg

Merhaba.
500 sag 30 sol 35
1000 sag 30 sol 25
2000 sag 25 sol 25
4000 sag 90 sol 90
Benim bu durumda ozur oranim kac olur acaba. Verceginiz bilgi icin simdiden tesekkurler

Arkadaslar benim işitme kaybı
Sol hava 23 kemik 10
Sağ hava 28 kemik 10
Bir böbreğim alındı 5 ay önce diğer böbrekte taş var kendisi üretiyormuş
Birde sosyal anksiyete var rapor oranım kaç olur

login

Merhaba,
Beyin kanamasından dolayı ameliyat oldum. Sol kulağım az duyuyor, koku hiç alamıyorum, tat olayı da yok diyebilirim. Bu şartlarda ben engellilik için başvurabiliyor muyum ? Bunlar dışında fiziksel bir hasar yok.

5f34d053ca248dd8ea39b92fc92f8d7f.jpg

htb oranınız yüzde 20

Lost28 Başvurabilirsiniz ama oran konusunda birşey diyemem.Sakatlık oranı cetveline bakmanız gerekir.

Üst Alt