Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

merhaba işitme testinde sol kulak kaybı 48db sag kulak kaybı 37 db buna gore ne oran alrım acaba yeni işitme cihazı aldım bılmıyorum bunu etkısı olurmu

Arkadaşlar nasip olursa yarın hastaneye gidip hastalıklarımdan dolayı kişisel başvuru yapıp kurula girmek istiyorum. Oran %40 ve üzeri olursa vergi indirimi alıp erken emekli olmak istiyorum. Şimdi kişisel başvuru yaptığım için ve erken emekli olmak için buradaki şıklardan hangisini işaretlemem gerekiyor. 1-) ENGELLİ KİMLİK KARTI. 2-) ÖZÜR ORANI. 3-) DURUM BİLDİRİR.. Bunlardan hangisini işaretlemem gerekiyor lütfen yardımlarınızı bekliyorum..

Murat CAN Kurt

Merhaba, benimkinde sadece engelli kimlik kartı işaretli. Vergi indirimi alıp emekli oldum. Siz görevliye vergi indiriminden faydalanmak istiyorum dersiniz.

Çok teşekkür ederim abim. Geçen gün bilgi için gittiğimde bana vergi indirimi almak için vergi dairesine gitmen gerekiyor demişti. Kişisel başvuru da vergi indirimi için başvuru yapamazsın demişti. O yüzden aklım çok karışık. Şuan işsiz olduğum için kişisel başvuruda alacağım rapor ilerde emeklilikte kullanmamda sakınca olmaz değilmi.

Murat CAN Kurt

Her vergi dairesi farklı uygulama yapıyor. Gebzede Uluçınar Vergi Dairesi sevk yapmıyor, bireysel başvuru ile raporunu al gel diyor. Bireysel başvuru ile aldığın raporu Emeklilikte kullanabilirsin. Gerekli şartları sağladıysan çalışıyor olman gerekli değil ama vergi indirimine başvuru için çalışıyor olman gerekli.

Yesilsy

Teşekkür ederim yesilsy yaklaşık 2 hafta önce hastanedeydim. Sadece sakatlık oranı bölümünü işaretledim. Onuda dediğiniz gibi her şey için kullanabiliyormuşum. Yıl tamam ama sigortadan 9 ay gibi bir eksiğim var. Onuda nasip olursa askerliği saydırmak istiyorum. Nöroloji ağır apneye %35, göğüs hastalıkları doktoru astıma %20 verdi. 02.01.2019 saat 13:30 nasip olursa heyete gireceğim. Ne oran alırım bilmiyorum. Birde bu iki hastalığa sürelimi yoksa süresizmi rapor verirler düşüncesi beni öldürecek.

2 kulakta da işitme cihazı var. Heyete girsem kaç oran alırım ? Şimdiden çok teşekkür ederim

@KKELEBEKK @login

2vuwjyu.jpg

2salbo6.jpg

2dgw589.jpg

Merhabalar banada sağ 75 sol 80 yazan bi belge verdiler %5 pilastik cerrahi verdi sizce benim puanın kaç olur.

Arkadaşlar herkese merhaba.
Ben işitme engelli ben yorum okuyorum ama anlamadım odyogram nasıl hesaplıyorsunuz yardımcı olur musunuz?

Odyometri sonuçlarım bunlar ama bir turlu hesaplayamadım, askerliğe elverişli değildir raporu aldım ancak engelli oranım nedir yardımcı olabilir misiniz?

hocam
sağ kulak 100 dB nHZ V .dalga gözlenmedi.
sol kulak 70 dB nHz V.dalga gözlendi.
yazıyor bu durumda rapor durumum ne olur.

Merhabalar . İşitme sonucunda%50 oran almak İçin her iki kulagında yüzde kaç duymaması lazım ?

Tam emin değilim ama iki kulak duymamasina %30 gibi oran verilir. Tek kulağa %8 verildi normalde tek kulağa ortalama %12 veriliyor

arkadaşlar merhaba engel raporumda kbb heyet polikliniği işitme için bera sağ 60 sol 90 desibel nhl de 5. dalga mevcut olarak rapora girdi ve %37 oranında rapor çıkardı. şimdi bana ekpss için %40 rapora ihtiyacım var sizce ne yapmalıyım. konuşma bozukluğunda bişey çıkar mı ondan hastanede bahsetmeyi unutmuştum. acaba itiraz edip konuşma bozukluğunu da eklersem %40 oranı yakalar mıyım? sizce ne yapmalıyım. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim.

Iyi akşamlar benim işitme testim sol kulak 87 db sag kulak 63 db özür oranım ne çıkar ayrıca sol 375 sağ kulakta 255 çıkıyor işitme cizelgesinde

Gm2bZ7.jpg

V9X2oP.jpg

nQmYzR.jpg

Burdan bana puan çıkar mı?özür oranı 1 mi vermiş doktor??

Son düzenleme:
ortadaki attığın fotoğraf net değil. o fotoğrafı düzgün şekilde atarsan yardımcı olabilirim...
surikata

surikata yanlış hesaplamadıysam %4 alıyor...

SAĞ KULAK:10+15+20+15=60

SOL KULAK:40+40+45+45=170

Tablo 1. b- Binaural işitme kaybı hesaplama tablosuna göre; 4.4 bulunur.

bu bulunan 4.4 de Tablo 2- İşitme engeli yüzdelerine göre özür oranları hesaplama tablosuna göre %4 tekabül ediyor....

Teşekkür ederim hamit 47 kulaktan 40 alamıyorum o zaman 3 rahatsızlıktan toplamda 71 alıyorum malulen emekli olmak için kulak 39 kalp 40 anemi 20 toplamda 71 yapıyor malulen emekli etmezlermis öyle diyor gruptaki arkadaşlar ama hepsi kronik rahatsızlık

Üst Alt