Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

sol kulaktan 100 yuz isitme engelim var buna engelli orani ne aliriz bilgilendirinirsniz sevinirim

Efendim merhabalar,çok eski zamanda yazmişsiniz bunları ama yeni baktim ben.
Hala burdasiniz umarim, benimde size sormak istedigim birşey var.

Engelli Raporu için kbb bölümünde kulak testind soktular.Hiç birsey anlamadım haliyle.
Şuan raporumda sadece ; " sağ : 87 sol : 91 " yaziyor.
Özür oranim kaç cikacaktir?
Maruz görün ben hesaplayamadım.

heyete girdim sizce?

nQRpQa.jpg
[/url][/IMG] bu benim kayıblarım nedir oran

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2260567157329187&set=a.771960632856521&type=3&theater

hayırlı akşamlar arkadaşlar beniim sağ kulağım yüzde 60 duymuyor sol kulağım yüzde yüz duymuyor asker için rapor alıp askere elverişli değildir diye rapor alıp askere gidemedim lütfen yardım edin ben bu oranlarla engelli memur olab ilirmiyim yüzde kaçç rapor alırım engelli raporu buraya fotoğraf atamadım fotoğrafını ama özelden atabilirim

askere gidemedi isen engellisindir %deni ögren 40 ve üsdü dür muhakkak rahat olursun diye düşünüyorum sen en iyisi raporunla bir hasdaneye gid engelli kimlik çıkart

İyi akşamlar babamı işitme testine soktuk kendisi 60 yasında sol kulak 100db sağ kulak 95db işitme kaybı ileri düzey işitme kaybı yazdılar heyete girecek iki hafta sonra özür oranı ne olur bilgisi olan yardımcı olabilir mi

İşitme maksimum yüzde 52 dir. Konuşmada bozukluk varsa ayrıca eklenir. Ama her iki kulağın da desibeli 120 desibel yada yakın olmalıdır 52 için.

@baba007 Merhaba. 91 desibel ve üstü çok ileri derecede kayıptır. Sizin bu sonuçlara göre rapor oranınız muhtemelen 40 gelebilir. selamlar.

@crazyali34 46-48 civarı tahmini.

heyete girdim bakalım ne çıkacak 20 yazdıgını gördüm ama belki yanlışım vardır

Son düzenleme:
@Tunc65

telefondan resmini çekip resim yukle sitelerinden birine yükleyin.Daha sonra direkt linki ya da forumlar yazan kısmı kopyalayıp buraya ekleyin, bakayım.

@Tunc65

Bu odyograma göre yüzde 12 oran alırsınız.

teşekkür ederim tek göz görmüyo gözden 32 % söyleniyo kulak tanda 12 alırsam 44 yapar yeterli sanırım. Teşekkürler

Tunc65

Baltazar hesabıyla 42 eder.İşitmeden 10 alırsanız da yeterli olur.

Bakalım yeterli olabilir tabii doktordan doktora değişiyormuş oranlar. Belli çizgi yok diye kimi forumlarda okudum..

Gerçi ayaklarda Düz taban var, astım kronik broşitim var bunlarada bir oran alırsam kesin engelli raporu alırım düşünüyom.

Teşekkür ederim kardeşim ayrıca konuşmayı ayırt etme skoru olarak sol %40 sağ %44 yazmışlar

crazyali34 onlar zaten hepsi bir ekleniyor; oran için! 120 desibel de çift kulakta 52 oluyor. 100 e 95 olduğuna göre üç aşağı beş yukarı dediğim gelecek. Baba007 o kadar düşük olmaması gerek.

Desibel hesabıysa 40 ı geçmez. 90 desibel ve üzeri ileri derecedir.

Sol kulak 95db. Sağ 55 db. Engel rapor % kaç gelir acaba ? Yardım için tesekkurler

merhaba arkadaşlar..fotoğrataki özür oranını hesaplama şansımız var mı ? Sensörinöral işitme kaybı var bende ve askerlikten muaf tutuldum.şimdiden teşekkürler...

5aybPA.jpg

wildbuf

Engelli Sağlık Kurulu Raporu alabilmeniz için özür oranınızın en az yüzde 40 olması gerekir.Başka hastalıklarınız varsa onlar da hesaplanır.Bu hesap baltazar adı verilen formülle yapılır.

Sağlık kurulundan yarın randevu aldım kulaklarım için iki sene önce yaptırdığım işitme testinde sağ kulak 65db sol kulak 58db oranlar şimdi tekrar yaptıracam işitme kaybımda artış olduğunu tahmin ediyorum algı çok düşük konuşulanları hiç anlamıyorum konuşma bozukluğu da başladı raporda algılama ya ve konuşma bozukluklarına yüzde kaç oran veriyorlar yardımlarınızı bekliyorum

Sol kulak 95db. Sağ 55 db. Engel rapor % kaç gelir acaba ? Yardım için tesekkurler

İşitme kaybı sağlık kurulu raporunu bugün aldım ve yüzde 38 vermişler bu oran ne işime yarayabilir nelerden faydalana bilirim

Merhabalar kardeşim askerlikten muaf aldı sol kulağında işitme kaybı var yano hiç duymuyor ve çürük verdiler
askerlik şubesinden eve rapor gelir dediler 1 sene oldu gelen birşey yok

bu raporun yüzdesini nerden öğrenebilirim yüzdesi kac olursa nelerden faydalanabilir bu konu hakkında bilgisi arkadaş varsa yardimci olabilir mi ?

Cwn07 mrb askerliğe elverişli değildir farklı bir rapor olup oran verilmez işlemler 1 yılı buluyor kati raporun eve gelmesi engelli haklarından faydalanman için yetkili bir devlet hastanesine baş vurmalısınız engelli raporu için.

Cwn07

Eve gelmez, bağlı olduğu Askerlik Şubesine gönderirler... Askerlik Şubesini arayın veya gidip sorun.

Üst Alt