Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Safuze
Geçmiş olsun. İlk çıkan test Yüzde 12 ikinci test @login arkadaşımızın yazdığı gibi Yüzde 16

harun_dereli_2016
Paylaştığın [FONT=sans-serif]odyogram resmi bildiğimiz tablodan biraz farklı.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]500,1000,2000 ve 4000 çizgileri olmadığı için rakamları yaklaşık olarak aldığımız zaman özür oranı Yüzde 48 çıkıyor.

[/FONT]
Geçmiş olsun, selamlar...

ssmm
Ben Yüzde 31 hesapladım.

kocaman02
Tablonun solundaki -10'dan 120 db'ele kadar olan rakamlar gözükmüyor o nedenle hesaplama imkanı olmaz.

Geçmiş olsun...

engelli sağlık raporum yüzde 41 engel oranım vardı ama 2 yıllık süresi bitti fakat bundan sonra artar mı? Oranı veya heyete verdim eski raporumu yani 2017 de almıştım şimdi yeni sağlık raporumu muayene yaptım

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,
Yakın zamanda işitme testi yaptırdım. Bu test ile yeni oranlar çerçevesinde yüzde kaç alırım ?

https://resmim.net/f/2q1cGd.jpg

2q1cGd.jpg

optix
evet cetvele göre %34. 2012' de sadece işitmeden almış olduğum rapor %41.
O zamanki işitmem; sağ:68, sol:88' di. Bu tespite göre beş sene sonra tamamen duyabileceğim :))
Şaka bir yana Allah bu saçmasapan makinelere bizleri bağlayıp dıt sesine göre oran veren bu zihniyetin belasını versin..

Ako0742

Merhaba Sag %55 sol %43 isitme engelim var kulaklik kullaniyorum. egelimden dolayı % kac engelli raporu verilir.

Son düzenleme:
Sol.kulagım hiç duymuyor sag kulagım.ise hava 68 db kemik 48 db konuşmayı algıma 75 db konuşmayı ayırt etme yüzde 37 özürlü raporum kaç olur yardımcı olursanız sevinirim

Sol.kulagım hiç duymuyor sag kulagım.ise hava 68 db kemik 48 db konuşmayı algıma 75 db konuşmayı ayırt etme yüzde 37 özürlü raporum kaç olur yardımcı olursanız sevinirim

@optix 68 db kemik 48 db konuşmayı algıma 75 db konuşmayı ayırt etme yüzde 37 özürlü raporum kaç olur yardımcı olursanız sevinirim

@optix sol kulagım sıfır sag kulagım hava68 db kemik 48 db konuşmayı algıma 75 db konuşmayı ayırt etme yüzde 37 özürlü raporum kaç olur yardımcı olursanız sevinirim

@PANEL76 sol kulagım sıfır sag kulagım ise hava 68 db kemik 48 db konuşmayı algıma 75 db konuşmayı ayırt etme yüzde 37 çıktı özürlü raporum kaç olur yardımcı olursanız sevinirim

Sol.kulagım hiç duymuyor sag kulagım.ise hava 68 db kemik 48 db konuşmayı algıma 75 db konuşmayı ayırt etme yüzde 37 özürlü raporum kaç olur cevaplarsanız sevinirim tşk ederim

@gkan5555 @Ako0742 @halil63400
Arkadaşlar merhaba, öncelikle konuyu iyi anlamanız için @çamlıca arkadaşımızın ilk sayfada hazırlamış olduğu açıklamayı/yazıyı detaylıca okumanızı tavsiye ederim. Bu şekilde konuyu hem iyi anlayabilirsiniz hem de rapor alırken yaşanabilecek aksiliklerde hakkınızı daha bilinçli olarak arayabilirsiniz.
Yinede burada arkadaşların yardımcı olmasını isterseniz yaptırmış olduğunuz işitme testini isim vs. kısmını kapatarak burada paylaşarak yardım isteyebilirsiniz. En azından Saf Ses Eşik Odyogramı tablosunu burada okunaklı bir şekilde paylaşmalısınız, çünkü işitme kaybı hesabı o tabloya göre yapılıyor.

optix

İşitme testim var ama paşlaşamiyorum burdan
Atmaya çalişıyorum ama olmuyor

Sayın hocalarim watsaptan işitme testini size atma imkanim var bi nmra verirseniz

Merhaba, 1. Testi arastirma hastaneainde yaptik, ancak 3 yil once ozel bir hastanede test yaptirmistik sonuc cok farkli cikmisti. Gorevli kisiye boyle cikmamasi lazim çünkü annem nerdeyae hic duymuyor. Cep telefonunu bile duymuyor ancak titresim ile farkina variyor caldigini cogu zaman. Gorevli benden iyi mi böleceksiniz sonuc bu dedi bizde suan bulundugumuz yerde baska devlet hastanesi olmadigi icin birde özel hastanede yapalim dedik ozel hastanede yaptırdığımız testte ise nerdeyse hic duymuyor dediler ve ikinci testi aldik. Tekrar arastirma hastanesine gittik onlar yanlis ölçülmüştür. Bizi yalanci cikarmaya calisti ancak takrar test yapmaya ikna ettik bu seferde cihaza tepki vermiyor dedi, rapor test istedik vermedi üstelik ilk testimizide aldik iptal edeceğim diye geri vermedi ancak fotosunu önceden çekmiştim, dr durumu anlattik o da benim yapabilecegim birşey yok benim önüme gelen teste göre yorum yapabilirim dedi.
https://hizliresim.com/bVPpJn
https://hizliresim.com/QLjNZr

LUTFEN, ne yapabiliriz bu durumda, annem vergi indirimi alırsa emekli olabilecek, ne yapabiliriz oran içinde aynı hastaneye gitmek zorundayız çünkü başka devlet hastanesi yok ilimizde

Gks200

Yaşadığınız yer Gaziantep olarak görünüyor. Eğer öyle ise ve gittiğiniz hastane için özel bir nedeniniz yok ise diğer hastaneleri deneyebilirsiniz. Aşağıda Gaziantep'teki Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi bulunmaktadır.

143- GAZİANTEP- SAĞLIK BAKANLIĞI- Gaziantep Dr. Ersin ARSLAN Devlet Hastanesi
144- GAZİANTEP- SAĞLIK BAKANLIĞI- 25 Aralık Devlet Hastanesi
145- GAZİANTEP- SAĞLIK BAKANLIĞI- Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi
146- GAZİANTEP- SAĞLIK BAKANLIĞI- Gaziantep Şehit Kamil Devlet Hastanesi
147- GAZİANTEP- ÜNİVERSİTE- Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi

diablo69

Asil yaşadığı yer Adıyaman, benim gecici surey antep

Gks200

Adiyaman Egitim Araştırmaya gitme sebebimiz malasef tek hastane olmasi

@Gks200 birinci resme göre orta düzeyde işitme kaybı mevcut o verilerle rapor alınamaz ikinci resimdeki veriler anormal, sanırım işitme testi sağlıklı bir şekilde yapılamadı (O seviyede işitme kaybı olan bir kişinin telefonla konuşabileceğini sanmıyorum). Bence yapmanız gereken @diablo69 arkadaşımızın belirttiği gibi ilinizdeki (Hangi ilde iseniz) diğer hastanelere başvurmak. Malesef işitme testi yaptırmak moral olarak biraz yıpratıcı olsa da işitme kaybı oranını tespit etmek için bu yöntemden başka bir yol mevcut değil.

@Safuze tablonun solundaki desibel değerleri -10 ile 120 arasındaki rakamlar gözükmüyor (Kağıdı tutarken parmağının altındaki rakamlar). O rakamlar gözükmeden rasgele hesap yapmak mümkün değil.

İşitme

Sag kulagım tamamen sagır oldu. Hiç duymuyorum ama sol kulak çok ileri derecede az duyuyorum % kaç oran olırım acaba

Üst Alt