Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

işitme engelli babamın ehliyet kodları

Mrb, %35 isitme kaybi var rozasea ve hiperhidroz deri hastalığı var aksiyete bozukluğu var yeşil recete ilac kullanıyorum %40 rapor alabilir miyim?

login rica etsem benim oranlarımı yorumlarmısın hiç bir şey anlamadım rakamlardan ve sol kulağım hiç duymadığı halde orta seviye kayıp yazılmış sağ kulağıma hafif derece yazılmış not olarak. Bu arada sağ zaten otoksleroz ameliyatlı sol için de aynı rahatsızlığım var. Ve sol kol yaralanma sonucu brakial pleksuz zafiyeti heyete daha girmedim sonuçları alıyorum hastaneden az bir zamanım kaldı. Vergi ind. Emekli olmak istiyorum 6000 gün üzeri prim ve 23 sene toplam hizmet sürem var. Lütfen yardımcı olurmusunuz hem siteye yeni üye oldum hem mevzuatlara tam hakim değilim sizce sonuç ne olur.
Saf ses ortalaması: sol hava 63 kemik25
Saf ses ortalaması: sağ hava 31 kemik 15
Konuşmayı alma eşiği sol 55 sağ 15

https://i.hizliresim.com/8a5jkn.jpg

Fakat dönüş yaptığınız için çok teşekkürler yinede ilginizden dolayı Allah razı olsun. Benim zaten sıkıntım ciddi bir sol kol kullanama ve ciddi kulak problemim bununla beraber boynum da yeni olan bir uyuşma ve sol koluma vuran elektrik çarpması şeklinde rahatsızlığım. Fakat hastanedeki doktorların ilgisizliği ve oran düşürme çabası insanı deli ediyor. Rahatsızlıklarımı bile dinlemeden normal normal diyip başka başka bişey demesi olanı söylemişim daha başka desem ne olacak kafa bilgisayara gömük yüzüne bakmazlar ağızda sakız masada çay çörek tamirhaneye araba bakımına mi geldik hastaneye mi belli değil. Aman işte yaşadıklarımı kustum. Yazık insanlara sürünerek gelen var gördüğü muamele çok kötü adamı olan gelmiş bişeyi yok hocalar birbirine telefon açıyo hocam şunun işini görelim diye. Bunları gördüm çok afedersiniz tiksindim. Bir toplumun en ileringelenleri böyle olursa başkaları nasıl olur. Tabiki işini her alanda dürüst adaletli ve merhametli yapan yani aldığının hakkını yarın yaradana vereceğini bilerek yaşayanları tenzih ediyorum.

https://i.hizliresim.com/8a5jkn.jpg
login sanırım yükleyebildim sizden tekrar ricam oranlarıma bakıp yorumlarsanız sevinirim. Tecrübeli arkadaşlardan ve hocalarımdan da değerli yorumlarını bekliyorum. Tekrar tüm arkadaşlara acil şifalar ve kolaylıklar dilerim.

Safuze

Rica ederim.Oran yüzde 12.Diğer konularda yorum yapamayacağım.Geçmiş olsun.

login ilginiz için tekrar teşekkür ederim. Allah hayırlısını nasip etsin kolum için de 5 marta zaten belli olur son durumum.

Odyo testi

Sol. Sağ
Hava. 83. 3
Kemik. 43. 0. Sağ ve sol kulağğım yüzde kaç duymuyorum engelllilik oranım yüzde kaçtır sizce

login
Benim merak ettiğim bir konu var sağlık bakanlığının engelli rapor yönetmeliğini okuduğumda işitme testi için belirtmiş olduğu konular var. Burada Her bir kulağın işitme cihazsız ve implansız kontrollerinin yapılması ve buna göre oranların belirlenmesi gerekmektedir diyor. Benim her iki kulağımda da işitme kaybı ve otoksleroz teşhisi konmuştu ben 2007 de birinden ameliyat oldum. Yani şimdi hafif dediği kulak sağ kulağım ameliyatlı ve içinde piston implant her neyse yerleştirilen onun sayesinde böyle duyuyorum. Bu benim dıyduğum anlamına mı gelir yoksa bunsuz hali ile zaten sol kulaktan çok daha kötü durumda olduğu için buna göremi değerlendirilmeli. Benim kendi anladığım yönetmelik gereği işitme cihazını dikkate almadan raporlamasıdır. Ve her iki kulaktaki kaybı net söylemelidir. Sizin ve diğer tecrübesi olan arkadaşlarımın yorumunu yazmalarını rica ederim. Tekrar tüm rahatsızlığı olan arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum.

Safuze

Evet her bir desibel aralıgı icin 500 1000 2000 4000 tek tek yazılması gerekiyor rapora.

Sizinki de cihazsız ve implantsız olması gerek.

Safuze

yeni yönetmelikte işitme ilgili yeni birsey görmedim eski ile aynı ben öyle. Anladım siz hangi bölümde okudunuz link kopyalayıp paylasırmısız

PANEL76
Erişkinler için sağlık engellilik sağlık raporu diye bir yönetmelik var. Burada kbb için olan bölümde 2. Sıra olarak belirtilen yerde yazıyor.

@loğin
Benim bu cihazı çıkartmaları pek mümkün değil sizinde bildiğiniz gibi bu cerrahı bir operasyon ile yerleştirilen bir ameliyat sonucu 5 saat sürmüştü bir piston yerleştiriliyor. Yani kulak içine girip zar alındı orada bir kemiğe lazer ile delik açılıp sonra piston o deliğe yerleştirilip daha sonra kaynama olup çıkmasın diye bir ilaç ile sabitleniyor ve kulak zarı tekrar yerine dikilip operasyon tamamlanıyor. Sizde bu sayede duyma oranınızı belli ölçüde tekrar kazanıyorsunuz. Bu öyle elle manüel bir müdahele ile çıkmaz. Bundan dolayı nasıl bir yol izlenmeli ben onu merak ettim. Sakin yanlış anlamayın sizden kafam karıştığı için belki bu olay hakkında bir duyum bilgi sahibi olan vardır diye yazmak istedim. Tekrar teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.

@PANEL76
Keşke yapabilsem ama ben onu beceremedim. Geçen test sonucumu çok uğraş sonucu nasıl yaptığımı bile anlamadım zar zor ekledim. Ama şimdi kolum ile ilgili emg sonucum var onu da ekleyemiyorum başka bir arkadaş burdan yorumlayacaktı yapamadım. Ama çözersem yapar atarım .fakat internette girdim buldum bunu 2019 sağlık kurulu raporları diye ilk başta gelen link açtım sizde bir bakın böyle ben mi yanlış anlıyorum yoksa konuyu. Teşekkürler.

Safuze

benim anlamadığım cihazsız rapor edilmelidir dıyor demişsiniz bu ne anlama geliyor bizim için lehimizemi olcak aleyhimizemi iyimi kötümü bi anlasak

okudum burda normal yazıyor cihazsız dsbl kayıt edılcektır dıyor

Benim anladığım cihazsız kontrol kişinin gerçek duymama oranlarını vereceği için kendi adıma söylemem gerekirse benim kulağım ameliyat olup piston olmada zaten işitme kaynım çok daha fazla verecek. Fakat test yapılırken bunu söyleme me rağmen sağ kulağıma hafif sol kulağıma orta ileri diye sonuç yazılmış. Benim itirazım burada şu siz benim kulağımın operasyon haline göre değil aynı sol kulağım gibi operasyonsuz haline rapor vermelisiniz diyorum. Çünkü ben ameliyat olmasaydım ne verecektin iki kulağımda mecbur gerçek katıp oranım neyse onu verecektin diyorum. Doktorlara yani haksızmıyım

@PANEL76
İşitme cihazı derken burada kulak dışı veya iç kısmına yerleştirmektenmi bahsediliyor. Yoksa benim gibi kulak zarı açılmış içine piston implant yerleştirileler de aynı kurala giriyor bunu tam net bilmiyorum. Benim kulağım otoksleroz ameliyatlı yani bu ameliyatı olmuş kişilerin test sonucu nasıl yapılıyor ben bunu merak ediyorum. Mantığım da ameliyatsız hali göz önüne alınıp rapor edilmeli diyorum. Doğru yanlış bilemem. Ama orada okuduysanız parantez içinde protez implant diye belirtmiş ondan kafam karıştı.

Safuze

bu konuda haklısın ımplanta ayrı bir oran olması lazım ben bunu düşünemedım

Üst Alt