Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

@Safuze ben %18 işitme kaybı hesapladım. Geçmiş olsun, Allah kolaylık versin...

@furkan-) bunu öğrenmek için hastanede yaptırmış olduğun işitme testini bu başlığın ilk sayfasında anlatıldığı gibi hesaplaman gerekiyor...

drybsr ben %12 hesapladım, sanırım sağ kulak hiç duymuyor sol kulak normal duyuyor. Geçmiş olsun...

Merhabalar optix
Bugün heyet raporu için ses testine girdim ve sonuçlarım böyle çıktı. Ayriyeten tomografi çekildim ve kulağımda bir de platin var. Test raporunun altında sağ için hafif sol içinde ileri derece yazıyor ancak her iki kulağımdan da ameliyat oldum. Özür oranım kaç çıkacaktır?

Son düzenleme:
@Homerun geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah.

Ben rapor oranını işitme kaybından aşağıda gösterdiğim gibi %31 buldum.

(Platin ve ameliyat nedeniyle ilave yapılır mı o konuda bilgim yok)

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 55, Sol 65
1000 Sağ 70, Sol 85
2000 Sağ 40, Sol 70
4000 Sağ 35, Sol 85

Sağ Toplam 200 - Sol Toplam 305

Tablo 1-a'dan işitme kaybı %44.1

Tablo 2'ye göre işitme kaybına göre özür oranınız %31 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

Teşekkür ederim optix

Bir maruzatım daha olacak. Ameliyattan önce daha iyi duyuyordum ve ameliyattan sonra çok büyük oranda ses kaybı yaşadım. 10 kelime söyledi odyometride 1tane bile doğru anlayamadım. Anlamakta büyük zorluk çekiyorum. Ayriyeten ameliyat sonrası denge problemi yaşıyorum ve sürekli başım dönüyor. Rotbalansı bozuk araba gibi gün içerisinde yürürken sağa sola kayıyorum. Bunu için nasıl itirazda bulunabilirim ve bu itirazlarla %40 sağlık raporu almam mümkün mü?

@Homerun ben geniz etimin alınması dışında kulak ile alakalı herhangi bir operasyon geçirmedim bu nedenle geçirdiğin ameliyat ve bu ameliyatın sonuçları ile alakalı herhangi bir bilgim yok (Rapora yansıması vs. hakkında).

İşitme kaybı ilerledikçe söylenenleri anlamama olayı da gittikçe artıyor malesef bizim derdimizin en büyük sıkıntısı bu. Denge problemin ameliyat sonucu iç kulak kristallerinin yerinden oynaması sonucu meydana gelmiş olabilir, bu konuda K.B.B. doktoruna danışsan iyi olur.

Sağlık raporuna itirazı il sağlık müdürlüğünden yapabilirsin.

Tekrar geçmiş olsun, Allah şifa ve kolaylık versin inşallah...

@Safuze %20 olur.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 35, Sol 85
1000 Sağ 35, Sol 80
2000 Sağ 20, Sol 75
4000 Sağ 60, Sol 70

Sağ toplam 150 - Sol toplam 310

Tablo 1-a'dan işitme kaybı %28,8

Tablo 2'ye göre işitme kaybına göre özür oranınız %20 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

Herkese merhaba, ağır derecede uyku apnesi hastasıyım (35% oran gelecektir) ek olarak gerçirdiğim amelihat neticesinde sağ kulaktan kalıcı işitme kaybım var, işitme testim aşağıdadır, tek kulaktaki bu teste göre oran ne alırım acaba aşağı yukarı?

r5lN9N.jpg

son yönetmelikte tek kulak tamamen duymuyorsa heyet oran olarak ne veriyor? Oran alan oldu mu acaba? Eskiden sanıyorum tek kulak duymasa 12% veriliyormuş ama yeni yönetmelikte "Binaural işitme kaybı hesaplama tablosu" gördüm orada en yüksek engel oranı 52% gördüm, yani bu herhalde iki kulak hiç duymuyorsa verilen oransa, tek kulak hiç duymuyorsa 26% mı verilir?

Arkadaşlar benim işitme testi sonucu solhava83. Kemik 75 sağ hava 82 kemik 68 hesaplayabilirmisiniz acil

Arkadaşlar benim işitme testi oranı sol hava83 kemik 75 yazıyor sağ ise hava 82 kemik 68 hesaplayabilirmisiniz resim yollicam nasıl yollanır bilmiyorum

@eozen81 hem yüklediğin resim hem de tablonun kendisi çok anlaşılır değil, biraz daha okunaklı bir şekilde yüklersen yardımcı olmaya çalışırım. Tek kulak sağırlığı (%12) için @çamlıca arkadaşımızın verdiği bilgilerde değişiklik yok gibi...

@Bystorm yardımcı olabilmemiz için SAF SES EŞİK ODYOGRAMI tablosunu yüklemen gerek, resim yükleme için arkadaşlarından yardım alabilirsin...

Son düzenleme:
optix

Daha okunaklı olmuştur umarım. Eğer benim yaptıgım hesaplama doğru ise, sağ kulak işitme testime göre

500 hz: 70
1000 hz: 65
2000 hz: 35
4000 hz: 40
Toplam: 210 yapıyor ve 210 puan (tek kulak işitme kaybı) tablodan sanıyorum işitme engeli %6.9 puan yapıyor, bu da sanırım Engel Oranım %4 demek doğru muyum? Engelli oranı kulakta sadece işitme kaybına mı verilir, mesela ben uçakta ya da araba ile yükseğe doğru çıktığımda kulaklarım dayanılmaz acır. Buna bir puan veriliyor mu acaba?

8ap2RA.jpg

Evet verdiğin rakamlara göre bende %4 sonucuna ulaşıyorum (Bir kulağın 100'den küçük olduğunu kabul edersek), işitme kaybı olup rapor alamamak arafta kalmak zor bir durum Allah kolaylık versin.

Ben de dalış yaptığım zaman basınç dolayısıyla kullaklarım ağrır, bunların bir etkisi olacağını sanmıyorum...

Yanıtınız için teşekkür ederim, son sorum. Ben 14 yaşımdayken kulağımdaki iltihap ilerlemiş ve bu nedenle tıbbi adı "timpanoplasti" olan kulak zarı ameliyatı oldum. O yüzden doktor kulağa baktığı an oradaki zarın yapay bir zar olduğunu görüyor. Hatta çoğu doktor merak edip ameliyahi kim yaptı çok güzel yapmış diyor. Özetle bu ameliyat sonrası işitme kaybı mecburi oldu, çünkü doktor bana eğer bu ameliyatı olmasam beyin ameliyatına kadar gidecek bir risk vardı demişti. Yani işitme kaybından Ok %4 engel oranı alacağım ama kulağım ameliyatlı ve oradaki kulak zarı yapay olduğu için ek bir hasar oranı verirler mi?

arkadaşlar komşumun kızının kulaklarında işitme kaybı var. işitme cihazı kullanıyor. sağ kulak 55 db sol kulak 65 db işitme kaybı diye birşey yazıyor. bu çocuk ne oranda rapor alabilir acaba.

tanerbudak

Odyometri test sonuçlarını görmek gerek. Düzenlemede bu oranlara göre engelli oranı tespit ediliyor.

. Merhaba, herkese iyi akşamlar. Odyo sonucum bu, özür oranımı yorumlayabilirminiz? Şimdiden teşekkür ederim.

@hseyin2907 geçmiş olsun, özür oranı %16 olur.

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 25, Sol 20
1000 Sağ 25, Sol 25
2000 Sağ 40, Sol 65
4000 Sağ 70, Sol 70

Sağ toplam 160 - Sol toplam 180

Tablo 1-a'dan işitme kaybı %23,8

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %16 olmalı.

Çok teşekkür ederim ilginiz için,3 hafta önce tip 1 tanısı koydu endokrinoloji uzmanı. %30 diyabet %16 işitmeden alırsam iyi olacak.herkese sağlıklı iyi günler

işitme testi sonucu yüzde kaç olur vergi indirim için

https://i.hizliresim.com/qd5kpV.jpg

bu sonuclara göre işitme engelli test sonucu göre özür oran nedir hesapladım kendimce 360-355 toplamı ile yüzde 50% sonuç cikiyor.
Acil cevaplarsaniz.
Konusma alma eşiği 90db sol/85 db sağ
saf ses ortalaması hava: 88 db sol/86 db sag
kemik:72 db /72 db

yardimci olurmusunuz.

@ÖZTÜRK80 Ben de %48 sonucuna ulaştım.

500 Sağ 80, Sol 80
1000 Sağ 80, Sol 80
2000 Sağ 80, Sol 90
4000 Sağ 100, Sol 100

Sağ toplam 340 - Sol toplam 350

Tablo 1-a'dan işitme kaybı %90,06

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %48 olmalı.

Geçmiş olsun...

Teşekkür ederim cevabınız için.
Hastanede kağıda Sağ toplam 360- Sol toplam 355 yazıp tabloya baktı ve bilgisayara bir şeyler yazdı.
hem sizin hesap sonucu hem benim hesap sonuçla vergi indirimi alabilir miyim bu sonuçla iyi günler .

Merhabalar çağrı merkezinde çalışıyorum 5 yıl oldu. Son 2 aydır ciddi işitme kaybı yaşıyorum. Doktora gittim işitme cihazı verdi ve orta düzeyde işitme kaybı açıkladı. Sizce kaç oranda engelliyim. Sağ kulak Pta 52.5 - sol kulak 42.5 Pta duruma göre kıdem tazminatı almaya caliscam yardım bekliyorum
dFKUpO.jpg

VPbmZG.jpg

Direk link https://resmim.net/f/VPbmZG.jpg

Üst Alt