Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Merhaba sağ ve sol İşitme kaybım %84 rapora göre %40 engelli raporu alabilirmiyim?yardımınız İçin teşekkürler raporu yükleyemedim

@Happy42 eğer %84 işitme kaybı oranına Saf Ses Eşik Odyogramı tablosundaki rakamların hesaplanması sonucu olarak ulaştıysan Tablo 2'ye (İşitme engeli yüzdelerine göre özür oranı hesaplama tablosuna) göre %45 engelli raporu alman gerekir...

optix Öncelikle teşekkür ederimDurum bildirir sağlık kurulu raporu almıştım Aralık 2018 tarihinde işitme cihazı İçin 600 tl ödüyorlar diye o raporda sol AC/BC=58/24 db Sağ AC/BC=54/29 db. Sol SD=%84 Sağ SD=%84 yazmakta bende ona göre Bilgi yazdım hesaplama yapmayı bilmiyorum.

Happy42 işitme testinden özür oranı hesaplanması bu başlığın ilk sayfasında çamlıca arkadaşımızın anlattığı gibi Saf Ses Eşik Odyogramı tablosundaki rakamlara göre yapılıyor.

Pluvia

Odyagramı görmeden sadece tahminde bulunabiliriz.33-34 civarı diye tahmin ediyorum.

İşitme kaybım var. Hangi oranda rapor alabilirim?

merhaba benim her iki kulağımda işitme kaybı var , sol kulakta 35, sağ kulakta ise 30, zabıt katibi olarak görev yapıyorum duruşmalarda hakimi anlamakta güçlük çekiyorum, ne yapmalıyım, bu hususta rapor alabilirmiyim, kurumumda farklı bir birime geçişim olabilir mi?

hizliresim.com ya da imgyukle.com adreslerine resmi yükledikten sonra url adresini burada metin editöründe Resim Ekle butonuna tıklayınca açılan pencere kısmına kopyala.

@H.A bildiğim kadarı ile zabıt katibi mahkeme sürecini yazıya döken kişi oluyor sanırım, eğer öyleyse bence işitme durumunla ilgili amirlerini haberdar edersen iyi olur bence, sıkıntı yaşamaman için.

Engelli raporu için başvuru yaparsan o işitme kaybı ile engelli raporu alamazsın ancak senin işitme kaybı oranını belirten ve çalıştırılamayacağı iş alanları kısmında fazla işitme gerektirmeyen işler şeklinde durum tespiti yapan bir rapor alırsın, bu da memur olduğundan dolayı amirlerin tarafından dikkate alınıp farklı bir pozisyonda görevlendirilirsin diye düşünüyorum.

Bilmiyorum bu konuda tecrübesi olan diğer arkadaşlar ne der...

@vuslat3587 ben %31 engelli oranına ulaştım, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 35, Sol 35
1000 Sağ 70, Sol 70
2000 Sağ 60, Sol 65
4000 Sağ 50, Sol 55

Sağ toplam 215 - Sol toplam 225

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %43,8

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %31 olmalı.

@georgia okuyabildiğim kadarı ile %36 engelli oranına ulaştım, Allah kolaylık versin...

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 55, Sol 50
1000 Sağ 60, Sol 55
2000 Sağ 65, Sol 50
4000 Sağ 70, Sol 95

Sağ toplam 250 - Sol toplam 250

Tablo 1-b'den işitme kaybı oranı %56,3

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %36 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

optix çok teşekkür ederim bir şey daha danışmak istiyorum.boyun fıtığım bel eğriliği ve boyun duzlesme var sizce oran verirler mi? Bir buçuk yıldır anksiyete tedavisi görüyorum ama açıkçası bunu katmak istemiyorum. Yorumlarınızı merak ediyorum ilerlediğini farkındayım kaybımin üstelik benim sol. Kulağımdan geçirdiğim oteskleroz ameliyatı var bunun için oran verebilirler mi ameliyat öncesinden daha kötü duyuyorum o kulakla da. Şimdiden çok teşekkür ederim

georgia hangi şikayetin varsa başvuru yaparken belirt, bu şekilde ilgili bölümlere yönlendirilirsın. Eğer rahatsızlıkların ciddiyse rapora ilave olur, işitme kaybının %36 olduğunu varsayarsak diğer rahatsızlıklardan gelebilecek her %'lik değer önemli...

İşitme oranı

İki kulağımdada işitme kaybı var ekpss girmek istiyorum, tabloya göre hesapladığim da 39- 40 engel oranı çıktı eğer yüzde 40 çıkmazsa başka hastanede yeniden işitme testi ve heyete girebiliyor muyuz kısa süre içinde .bu durum da odyoloji raporunu heyete teslim etmelimiyim,yoksa başka hastanede yeniden işitme testine girip o şekildemi heyete basvurmaliyim

Arkadaşlar, işitme kaybına bağlı olarak konuşma fonksiyon kaybının da %100 olan var mı aranızda?

merhaba benim her iki kulakta yüzde 80 işitme kaybım var engelli Raporu alabilirmiyim.

Nasıl gönderebileceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Byrmnrgz

İlk adım : Gerekli desibel değerleri bulunur.

sağ kulak için 500,1000,2000 ve 4000 hertzdeki işitme desibel değerleri sırasıyla : 90,95,85 ve 75 desibeldir.

sol kulak için 500,1000,2000 ve 4000 hertzdeki işitme desibel değerleri sırasıyla : 80,95,90 ve 80 desibeldir.

İkinci adım: Bulunan değerler toplanır. ( Bu değerler 100 den büyükse 100, 0 dan azsa 0 alınır). Sağ ve sol kulak için iki ayrı toplam bulunur.

Sağ kulak toplamı: 90+95+85+75 = 345
Sol kulak toplamı: 80+95+90+80 = 345

senin değerler toplamı kaç

muhendis3232 Benimkini bera odasında verdiler askerliğe elverişli değildir raporu aldım raporda şu yazıyor SAĞ KULAK 80 NHL’DE V. DALGA ELDE EDİDLDİ sol kulak içinde aynısını yazıyor ve bilateral ORTA - İLERİ derece işitme kaybı gözlemlenmiştir yazıyor

İşitme kaybı

Arkadaşlar merhaba çalıştığın şirkette odeometri yaptılar oran ne çıkar buna

Arkadaşlar buraya resim nasıl atılıyor bigi verirmisiniz

Arkadaşlar merhaba benim kulak odeometri şöyle sag:500.30. 1000.40. 2000.20.4000.90. Sol:500.10 .1000.15 .2000.20 . 4000.60 bu duruma oran verirler mi verirlerse kac olur

Saf ses. Ortalaması hava yolu (db hl)sol : 27 sağ: 15

https://hizliresim.com/odjaEX
https://i.hizliresim.com/odjaEX.jpg

Arkadaslar yukarıdaki nenim işyerinde çekilmiş odeometrim birde kulak zarlarımın sağ ve sol delik

Üst Alt