Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

arkadaşlar sağ sol kulak 500-1000-2000-4000 leri toplayın yazın yardımcı olalım

Muratda
%20-22 gibi bir oran çıkar

Senin tek kulak ta var sanmiyorun ama sen yinede şansını dene

İşitme testini Tekirdağ devlet hastanesinde yaptırdim,ikemetgah adresim ilçede olduğu için burada heyete giremecegimi, burda yaptırdigim işitme testi ilçede geçerli olacağını söylediler,ilde yapılan test ile ikemetgah adresimdeki yerde geçerli olur mu şüphede kaldim yeniden test mi yaptırmak gerek,

Arkadaşlar selamlar, anneme rapor almaya çalışıyoruz, çift taraflı işitme kaybı H 90,3 ancak doktor puanlamada 16 puan verdi

https://i.hizliresim.com/zGB5VR.jpg
url adresi üzerinde Odyo testi sonucu var buna göre bizim almamız gereken puanın ne olduğunu öğrenebilirmiyim ona göre Dr ile tekrar görüşeceğim
Şimdiden teşekkürler

@Burakiseri ben %35 sonucuna ulaştım, ayrıca annenin yaşı 60 üzeri ise Balthazard Formülü %10 ilave olur.

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 40, Sol 100
1000 Sağ 50, Sol 100
2000 Sağ 60, Sol 100
4000 Sağ 70, Sol 100

Sağ toplam 220 - Sol toplam 400

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %54,2

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %35 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

Geçmiş olsun, Allah kolaylık versin...

@hsnsarix433 senin durumun tek kulak sağırlığına giriyor yani %12 sonucu çıkıyor.

Geçmiş olsun, Allah yardımcın olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 15, Sol 80
1000 Sağ 20, Sol 90
2000 Sağ 15, Sol 100
4000 Sağ 35, Sol 100

Sağ toplam 85 - Sol toplam 370

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %16,7

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %12 olmalı.

@Hanife avcı okuyabildiğim kadarı ile sonuc %44 olur, geçmiş olsun Allah şifa versin...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 90, Sol 80
1000 Sağ 80, Sol 70
2000 Sağ 75, Sol 70
4000 Sağ 90, Sol 85

Sağ toplam 335 - Sol toplam 305

Tablo 1-b'den işitme kaybı oranı %78,8

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %44 olmalı.

Abi bende konuşma bozukluğu ve vertigo da vardı heralde çok eskiden ikisininde testine girdim abi ama kaybeytim test sonuçlarını 10 sene oluyor bunlarda çıkarsa alabilirmiyim ve sağ kulağımda da çok az bi işitme kaybı başlamış dedi doktor ince sesleri duyamıyomuşum o denge testi ve konuşma bozukluğunu doktor kendi istemişti işitme kaybı olanlarda bu hastalıkta oluyomuş abi kulağımda sinir kaybı var oda dengeyi tetikliyomuş denge hastalığımda var yani hepsi toplansa alamazmıyım?

İşitme kaybı odeometri bugün cektim

https://hizliresim.com/kMWWQA

Arkadaşlar bunu ben anlamadım bana yardım cı olurmusunuz iki kulak zarında delik ayrıca sanırım doktor işitme cihazı verecek

Odyometri 'yi çeken teknisyen doktorunuz birdaha isteye bilir dedi

Muratda kardeşim merhaba, paylaştığın odyogram biraz silik, okuyabildiğim kadarı ile ben %6 rapor oranına ulaştım.

Düşük bir işitme kaybın var, tavsiyem delik kulak zarlarını tedavi ettir ve işitme kaybını ilerlememesi için yüksek sesten uzak dur.

Sonra da hayatın tadını çıkarmaya bak, bizim gibi yüksek işitme kaybı olanlara göre işitme oranın nerdeyse normal sayılır :)

Geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 40, Sol 25
1000 Sağ 45, Sol 20
2000 Sağ 35, Sol 15
4000 Sağ 70, Sol 45

Sağ toplam 190 - Sol toplam 105

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %07,2

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %6 olmalı.

Öptük kardeşim sen nasıl hesap yaptın anlamadım yuxarıdakı tabloya göre mi hesapladin

Merhaba arkadaşlar,

işitme testi yaptırdım . Sağ kulak 68 sol kulak 78 işitme kaybı var. Yüzde kaç rapor alırım ??? optix muhendis3232

Son düzenleme:
Isitme testi ne anlama gelir optik

Muratda;2219214]optik kardeşim sen nasıl hesap yaptın anlamadım yuxarıdakı tabloya göre mi hesapladin

@Muratda evet yukarıda verdiğin tabloya göre, istersen ilk sayfada Çamlıca arkadaşımızın anlatımına göre sağlamasını kontrol edebilirsin.

Düzeltme: Tablo 2 kısmını dikkatsiz bakmışım özür oranı Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %07,2 sonucuna göre %4 olarak düzeltiyorum.

@jack72 bu başlığın ilk sayfasını dikkatlice okursanız kendiniz de yapabilirsiniz. Bizim yardımcı olmamızı istiyorsanız odyogram resmini burada paylaşmanız gerekli.

Odyometri cı doktorunuz tekrar isteye bilir dedi acaba bir sıkıntımı var testte optik kardeşim

Sağ kulak 68 sol kulak 78 işitme kaybı var. SADECE BU ORANLARLA HESAP YAPILAMIYOR MU ??? BU İŞİTME KAYIP ORANI ODYOMETRİST TARAFINDAN HESAPLANIP HESAPLANAN DEĞER. BU Sağ kulak 68 sol kulak 78 işitme kaybı YÜZDE KAÇLIK BİR ENGEL ORANI YAPAR optix

Arkadaşlar mer haba bugün doktora gittim bana sağ kulak %48 sol kulak %26 isitme kaybı var dedi sizce oran kac olur sizce

Bu oranların saçmalıkları sebebiyle iş yerinde çok zorluklar yaşadım ve kendi işimi kurmak zorunda kaldım onuda ortağımın bana kazık atması sonucu batırdım 3 ayrı bankada icralarla işsiz bir şekilde boğuşuyorum. Her 2 kulakta %60 kaybım mevcut ve bu durumda iş bulmak o kadar zor ki birde üzerine 30.000 icra eklenmiş oldu. Bugün işe başlasam muhasebe birimine maaş haczi uygulayacaklar kesinlikle bu durumda iş veren gözünde riskli adam olacağım zaten duymak ayrı bir dert. %60 kayıp konuşmaları net anlamak için yeterli olmuyor ister istemez çalışmanıza büyük etkisi var hele insanlarla birebir iletişim halinde olduğunuz meslek sahibiyseniz. Bu durumda ne yapacağız yani? İlla devlete davamı açalım anlamıyorum. Şu durumda nasıl sağlıklı kalalım? Nasıl hayata 4 elle sarılalım...

@GünayB Allah kolaylık versin, sanırım işitme kaybı olanların büyük kısmı benzer sorunlar yaşamıştır, yazdıklarını okuyunca insan biraz Dejavu yaşamış gibi hissediyor. Rapor olmaması arafta olmak işleri daha da zorlaştırıyor, fakat raporda da illa bir sınır olması lazım %10 olsa 9 olan dışarıda kalıyor %20 olsa 19 olan dışarıda kalıyor. Bence bir ara rapor daha olmalı gibi geliyor, iş bulmayı kolaylaştıran fakat engelli haklarından %40 olana kadar faydalanmayı engelleyen bir rapor olabilir. Bilmiyorum bu konuda bende çok sıkıntı çektim benim aklıma başka mantıklı bir çözüm yolu gelmedi...
Allah yardımcın olsun.

@Hanife avcı hayırlı olsun.

@Cemredefne19 ve @kocaman02 arkadaşlar sizin paylaştığınız resimler net değil okunması gerçekten zor ayrıca sol taraftaki desibel değerleri (-10 ila 120) tam çizgi üzerinde değiller o yüzden elimden geldiği kadarı ile değerlendirmeye çalıştım, bilginiz olsun.

@Cemredefne19 senin durumun tek kulak sağırlığı sonucunu veriyor %12.
Sol kulağına iyi bak, ona bir zarar gelmemesi için gürültüden uzak durmaya çalış.
Geçmiş olsun, Allah kolaylık versin.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 100, Sol 25
1000 Sağ 100, Sol 25
2000 Sağ 100, Sol 0
4000 Sağ 100, Sol 25

Sağ toplam 400 - Sol toplam 75

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %16,7

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %12 olmalı.

@kocaman02 senin engelli oranın %33 çıkıyor, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 65, Sol 50
1000 Sağ 75, Sol 45
2000 Sağ 85, Sol 50
4000 Sağ 75, Sol 70

Sağ toplam 300 - Sol toplam 215

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %48,4

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %33 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

Üst Alt