Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

hsnsarix433

Yüzde 4 5 7 belki...Bir kulağın duyması iyi çünkü. Google da ya da burada "İşitme Engel Oranı Bulma" diye aratın nasıl hesaplanacağı mevcut ve basittir. Kendinizde yapabilirsiniz.

yorumlarınızı bekliyorum
arkadaşlar iki işitme testi arasındaki fark neden olabilir otoskleroz hastasıyım hicbir müdahele yok ama sağ kulak gerilemiş görünüyor her iki test de yıldırım beyazıt egitim araştirma hastanesinde yapıldı.yorumlarınızı bekliyorum @turkona @umut2135

https://hizliresim.com/00RryV
https://hizliresim.com/EOm2Jq
yorumlarınızı bekliyorum
arkadaşlar iki işitme testi arasındaki fark neden olabilir otoskleroz hastasıyım hicbir müdahele yok ama sağ kulak gerilemiş görünüyor her iki test de yıldırım beyazıt egitim araştirma hastanesinde yapıldı.yorumlarınızı bekliyorum @optix

İşitme testinde neticede teknisyen yorumu var, bir kişinin yorumu diğer kişi ile her zaman %100 aynı olmayabilir.

Arkadaşlar doktor yüzde 39 yazdı işitme kaybından fizik tedavi doktoru birşey yazmadı . bel fıtığı ve duzlesmede var ondan daha önce başka doktora ciktigimda fıtık başlangıcında bile yüzde 8 veriliyor demişti o doktor olmadığı için başka doktor mr sonuclara baktı 9eylulde sonuçlanır dedi heyettemi oran verilicek ona

Proasker67

İZİNLİ OLAN DOKTOR İYİ İSE NEDEN BEKLEMEDİNİZ

Yüzde 40 çıkmasa raporu teslim etmeyin sağlık kurula yani işlemi sonlandırın başka hastanelerde şansınızı deneyin. Dilerseniz kbb doktoru ile görüşün 1,2 puan verebilir

Bayramdan önce basvurmustum mr yolladiklari için işlem uzadı en kisa sürede halletmen gerektiğini yoksa iptal olucagini söylediler yeniden randevu almak çok zor aşırı yogunluk var ,ne yapman gerekiyor .Bugün bu kağıdı sağlık kuruluna teslim ettim , bulguları yazdı oranı heyette verirler diye düşündüm o şekilde olmuyor mu sonuçlar 9eylulde açıklanır dediler ne yapmalıyım

Arkadaşlar merhaba benim mr raporuna göre 4 fıtık lonber lordoz ve omurilik kayması var acaba ameliyatsiz oran sizce kaç çıkar birde kulak var sağ kulak %48 kayıp sol kulak %26 kayıp artı kulak zarları delik

merhaba optix,
hakimin haberi var işitme kaybım olduğundan ancak, duruşmalarda zorlanıyorum, bende dediğiniz gibi düşünüyorum yani durum bildirir rapor en azından duruşma olmayan bir yere mesela savcılık gibi, daha iyi olur, ama komisyon bunu sıkıntı yapabilir mi, yani memurluk vasıflarını yerine getiremiyor diye memurluğum sıkıntıya düşermi onu bilmiyorum işte

Merhaba arkadaşlar. Sol kulağımda yüzde 87 sağ kulağımda yüzde 53 işitme kaybım bulunmaktadır. İşitme kaybına bağlı olarak da konuşma bozukluğum da var. Engelli sağlık kurulu raporu çıkarmayı düşünüyorum. Yüzde 40'ı bulabilir mi?

Arkadaslar benim sol kulak 80 sag 25 duymuyor bana heyet 18 verdı.

Bende bılmedıgım ıcın ses etmedim yonlendıren de yoktu netten arastrdım fakat eksik bılgı edindim.
Ve sol kulak duymuyor hıc sag orta derece.

Aldıgım oran ise kulaktan 18 sizce ıtıraz etmeli iyim.

ademc ben %31 özür oranına ulaştım, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 35, Sol 45
1000 Sağ 45, Sol 60
2000 Sağ 50, Sol 65
4000 Sağ 80, Sol 65

Sağ toplam 210 - Sol toplam 235

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %42,8

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %31 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

optix

Sayın optix çok teşekkür ederim. Benim ayrıca çift taraflı shwanom var ve bir tarafta gamma knife oldu. Bunun yanında çocukken sol kolumun derisinin tamamı vücudumun bir bölümü ve ayrıca sağ kolumda da halen belirgin olan yanı izleri var. Bunlarda değerlendirilir mi acaba ?

O konularda benim bir bilgim yok (Belki bilgisi olan arkadaşlar vardır). Etkisi olup olmadığını anlamanın yolu bence rapor başvurunuzda bu konuları da belirtmeniz, tekrar geçmiş olsun.

Kaneki telefon ekran resmi olarak paylaştığın tablo çok net okunmuyor ben okuyabildiğim kadarı ile %14 sonucuna ulaştım, geçmiş olsun.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 25, Sol 60
1000 Sağ 25, Sol 85
2000 Sağ 25, Sol 100
4000 Sağ 40, Sol 100

Sağ toplam 115 - Sol toplam 345

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %20

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %14 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

rgunay1 ben %6 sonucuna ulaştım, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 45, Sol 20
1000 Sağ 40, Sol 25
2000 Sağ 45, Sol 35
4000 Sağ 45, Sol 35

Sağ toplam 175 - Sol toplam 115

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %9,4

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %6 olmalı.

suathrz saol Allah hepimizden razı olsun, ben %22 sonucuna ulaştım. Geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 5, Sol 5
1000 Sağ 25, Sol 35
2000 Sağ 70, Sol 75
4000 Sağ 80, Sol 90

Sağ toplam 180 - Sol toplam 205

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %31,6

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %22 olmalı.

optix çok teşekkür ederim. artık diğer hastalıklarımla beraber kurula başvuru yapacağım. kısmet artık. kolay gelsin.

Merhaba Arkadaşlar;
İşitme testini ölçen küçük bir program var mıdır veya excelden yapılmış?

Iyi günler sol kulak 90 db sağ kulak 40 db %24 verdi osas hastalığından da %35 verdiler acaba özür oranim % kaç olur?

Merhaba Arkadaşlarım,
Odyogram sonucum bu şekilde, timpanogram ve Akustik Refleks eşiği sonuçları da var paylaşmam gerekirse onları da ekleyebilirim. Bu sonuca istinaden hangi oranda engel orani nedir? Yardımcı olursanız müteşekkir olurum. Herkese acil şifalar diliyorum.

EvplHR.jpg

Arkadaşlar ben kendi soruma kendim yanıt bulmaya çalıştım. Doğru oldu mu emin değilim. Kontrol edebilirsenız sevinirim.

Sağ kulak için sirasiyla,

500=70
1000=55
2000=60
4000=70

Sol için;
70
60
65
60
Değerleri ile 255 e 255 hesapladım. Tablodan 58.1'e onunda Engel orani olarak %36 ya tekabül ettiğini gördüm.

Sayın optix ekteki resim ile bir hesaplama yapmanızı rica edebilirmiyim?

Son düzenleme:
packardbell ben %14 sonucuna ulaştım, geçmiş olsun.

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak - mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 40, Sol 25
1000 Sağ 45, Sol 35
2000 Sağ 50, Sol 45
4000 Sağ 65, Sol 40

Sağ toplam 200 - Sol toplam 145

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %20.3

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %14 olmalı.

Üst Alt