Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

BİR BANKACI ben %37 sonucuna ulaştım, arkadaşına geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 70, Sol 60
1000 Sağ 75, Sol 60
2000 Sağ 45, Sol 50
4000 Sağ 80, Sol 85

Sağ toplam 270 - Sol toplam 255

Tablo 1-b'den işitme kaybı oranı %59,1

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %37 olmalı.

optix
kardeş teşekkür ederim bilgi için. Allah razı olsun. Yalnız bir şeyi merak ettim. Tablo 1 mi tablo 2 mi dikkate alınır. Arada çok büyük oran farkı var?

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BİR BANKACI Tablo 1. b Tablo 1. a'nın devamı, ANSI değerlerine bakınca fark ediliyor zaten. Farklı tablolar değil yani...

Ben sonuca nasıl vardığım daha iyi anlaşılsın diye detaylı paylaşıyorum, o yüzden hangi tablodan sonuca ulaştığımı da yazmaya çalışıyorum.

@BİR BANKACI sanırım siz [FONT=sans-serif]Tablo 1. a Tablo 1. b'yi değil de Tablo 1 - Tablo 2 farkını sordunuz!

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Tablo 1. a Tablo 1. b = İşitme kaybı yüzdesini hesaplayan tablo.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Tablo 2 = İşitme engeli oranına göre ([/FONT][FONT=sans-serif]Tablo 1. a veya Tablo 1. b'nin sonucuna göre[/FONT][FONT=sans-serif]) özür oranını hesaplayan tablo.

Engelli raporunda özür oranı olarak Tablo 2'nin sonucu yazar.[/FONT]

optix

Eyvallah kardeş. Çok sağol zahmet oldu. Allah razı olsun.

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba optix ve Çamlıca burda misiniz yardiminiza ihtiyacım var

Bunu nasıl yaptın nasıl resmi atabildin buraya

https://resmim.net/preview/r2eCqk.jpg

Optix bı hesaplarmisin kardeşim kaç oluyor oran

r2eCqk.jpg

Merhaba arkadaşlar daha öncede buradan yazmıştım sorumu yanıtlayan optix arkadaşıma teşekkür ederim tekrar. Cuma günü Ümraniye devlet hastanesinde heyete girdim ;

İşitme kaybı :
Sağ kulak toplam ; 395
Sol kulak toplam ; 167

Görmemde herhangi bir sorun yok ama yaklaşık 3 senedir uveit hastasıyım , uveite ve ani işitme kayiplari tutulumlarina bakarak doktorlar 'cogan sendromu' teşhisi koydular.
( Bilmeyenler için söyleyeyim cogan sendromu , Vertigo ve meniere hastalığı ile hemen hemen ayni )
5-6 aydır hipertansiyon hastasıyım bunu dahiliye doktoruna söyledim ama pek takmadı sanki ,kortizon kullanımına bağlıdır o dedi.
Maalesef cildiye bölümü yoktu vücudumun %20 sinde sedefte var bunuda dahiliye doktoruna söyledim bakmadı bile sedeflere.
En çok göz doktoru ilgilendi herşeyi sordu bulantı kusma denge kaybı vs.
10 gün sonrasına heyete giricem , ondan 3 iş günü sonrada rapor oranimi ogrenicem ama %40 konusunda nedense hiç umudum yok.
Sonuçları buradan tekrar yazarım.

Rabbim bütün hastalara ve yakınlarına kolaylıklar versin.

@Engelsizyasam4458 ben %8 özür oranına ulaştım, her iki kulak işitme kaybı birebir aynı gözüküyor. Geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 20, Sol 20
1000 Sağ 20, Sol 20
2000 Sağ 40, Sol 40
4000 Sağ 55, Sol 55

Sağ toplam 135 - Sol toplam 135

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %13,1

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %8 olmalı.

@Aliercoco verdiğin rakamlara ([FONT=sans-serif]Sağ toplam = 395 - [/FONT][FONT=sans-serif]Sol toplam = 165[/FONT]) göre işitme kaybı %37 özür oranı %26 çıkar, geçmiş olsun...

optix teşekkür ederim , umarım %26'nın üzerine diğer hastalıklardan biseyler daha eklerler. Bekleyip göreceğiz artık.

Merhaba arkadaşlar ben şeker tansiyon hastasiyim aynı zamanda işitme engelliyim hastaneye başvurdum ama kbb nin oranını anlayamadım nasıl yardımcı olabilirsiniz odyo da sağ 180 sol 170 yazıyor özür oranı nedir

Selam ben şeker tansiyon hastasiyim aynı zamanda işitme engelliyim hastaneye başvurdum Şeker için %20, tansiyon için %10 verdiler ama kbb nin oranını anlayamadım nasıl yardımcı olabilirsiniz odyolojide da sağ 180 sol 170 yazıyor Hava Sol 42 Sağ 45; Kemik Sol 36 Sağ 35 yazıyor resim çektim ama bir türlü Forma gönderemedim acaba sizce özür oranı nedir.Şimdiden teşekkür ederim.

packardbell resim biraz flu, okunduğu kadarı ile işitmeniz normal seviyede, herhangi bir işitme kaybı yok. Bilgilendirme olsun diye sonucu aşağıda paylaştım, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 15, Sol 15
1000 Sağ 15, Sol 15
2000 Sağ 15, Sol 15
4000 Sağ 10, Sol 10

Sağ toplam 55 - Sol toplam 55

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %0

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %0 olmalı.

Şöför Memur herhangi bir arkadaşından yardım alıp işitme testini buraya yüklersen yardımcı olmaya çalışırım...

Şöför Memur ben %18 özür oranına ulaştım, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 10, Sol 10
1000 Sağ 25, Sol 20
2000 Sağ 65, Sol 55
4000 Sağ 75, Sol 85

Sağ toplam 175 - Sol toplam 170

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %26,6

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %18 olmalı.

Buradaki değerşere göre heyet sonucum maalesef %33 , cildiye bölümünün olmaması , romatizmal hastalıklarımının pek takılmaması neticesinde oran düşük oldu.
Tabi dahiliye doktorununda hiç takmaması çok etkili oldu , istese cildiyeye yönlendirebilirdi.
İtiraz konusunda ne yapmam gerekir bilgisi olan varmı.

@Aliercoco ben il sağlık müdürlüğüne itiraz etmiştim onlar da hakem hastaneye yolladılar. Bir değişiklik olmadıysa usul öyleydi.

selam arkadaslar 2 sene once aldıgım raporumda isitme yuzde 8 olarak aldım fakat suresı bitince tekrar odyometrı testıne girdim bu sefer bana hicbir oran verılmedı isitme duzelebılen bir seymı yada teste bir sıkıntımı oldu yuzde 8 işitme kaybı buyuk bir kaypmıdır

optix teşekkürler , bende öncelikle romatoloji ve cildiyeden gerekli raporları aldıktan sonra İl sağlık müdürlüğüne başvurumu yapacağım.
İşitmemde zaten şuan daha kötü. Hayırlısı olsun bakalım.

@Yaskovic geçmiş olsun ben %12 özür oranı sonucuna ulaştım. Sanırım sağ kulağın hiç duymuyor sol kulağın ise normal duyuyor, Allah kolaylık versin. Sol kulağını iyi koru, gürültüden uzak tut...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 100, Sol 10
1000 Sağ 100, Sol 10
2000 Sağ 100, Sol 5
4000 Sağ 100, Sol 5

Sağ toplam 400 - Sol toplam 30

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %16,7

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %12 olmalı.

@Endless Bliss ben %20 özür oranı sonucuna ulaştım, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 25, Sol 30
1000 Sağ 50, Sol 30
2000 Sağ 60, Sol 55
4000 Sağ 70, Sol 55

Sağ toplam 205 - Sol toplam 170

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %28,4

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %20 olmalı.

Çok teşekkür ederim. Benim sol bacağımda ortopedik rahatsızlığım (perthes) da var. Bu ikisi birlikte değerlendirildiğinde, işitme kaybıyla ilgili özür oranım yine %20 olarak hesaplanıp ortopedik özür oranım ile mi toplanır yoksa farklı bir formülle mi hesaplanıyor? Bu konuda bilginiz var mı acaba?
optix

Yüzde kaç verirler bu rakamlara ? Lütfen bir yardımcı olun hesaplayamadm.(bir gözüm görmüyor bundan hariç)

Saf ses ortalalaması=hava sol45db, hava sağ 47db
Kemiksol37 , kemiksağ38
Konuşmayı alma eşiği=sol 50db,sağ 50db
Konuşmayı ayırdetme=sol %76 ,sağ%72
En rahat ses yüksekliği=sol75db ,sağ75db
Tedirgin edicin ses yüksekliği=sol105+db ,sağ105+db

Selamün aleyküm arkadaşlar iki kulakta orta derece işitme kaybına yüzde kaç oran alabilirim

Optix benimkine bir bakarmısın çok sevaba girersin valla

Yüzde kaç verirler bu rakamlara ? Lütfen bir yardımcı olun hesaplayamadm.(bir gözüm görmüyor bundan hariç)

Saf ses ortalalaması=hava sol45db, hava sağ 47db
Kemiksol37 , kemiksağ38
Konuşmayı alma eşiği=sol 50db,sağ 50db
Konuşmayı ayırdetme=sol %76 ,sağ%72
En rahat ses yüksekliği=sol75db ,sağ75db
Tedirgin edicin ses yüksekliği=sol105+db ,sağ105+db

https://resmim.net/preview/hlZfWO.jpg

@ogzsrhn5847 ben %24 özür oranı sonucuna ulaştım, geçmiş olsun. Toplam özür oranını (Göz+Kulak) Balthazard Formülü ile hesaplarsınız.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 40, Sol 40
1000 Sağ 45, Sol 45
2000 Sağ 55, Sol 50
4000 Sağ 50, Sol 55

Sağ toplam 190 - Sol toplam 190

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %33,8

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %24 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

Üst Alt