Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Aga cok onemli bir sorum var.Benim bir göz görmüyor.%32 ordan alsam burdakiyle beraber %41,i her turlu buluyorum.ama %32.5 in altindaki isitme kayiplari degerlendirmeye alinmiyor dediler dogrumu ?

ogzsrhn5847 Yanlış bilgi, sen rapor için başvuru yaptığın zaman tüm rahatsızlıklarını belirt (Göz kulak dışında rahatsızlığın varsa onları da başvuru dilekçende yaz). Merak etme hepsinin yüzdesi raporda yazar (Eğer bir yanlışlık olursa itiraz hakkında var), için rahat olsun. Tekrar geçmiş olsun, Allah kolaylık versin...

Msfhfz066 ben %18 özür oranına ulaştım. Geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 25, Sol 30
1000 Sağ 50, Sol 50
2000 Sağ 45, Sol 45
4000 Sağ 45, Sol 45

Sağ toplam 165 - Sol toplam 170

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %24.7

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %18 olmalı.

benimde sağ kulak %100 sol kulak %60 işitme kayıp mevcut.oranım nedir acaba hesaplarsanız çok sevinirim..teşekkürler.

@Pluvia, @Bahar61 arkadaşlar verdiğiniz bilgilerden özür oranına ulaşmak mümkün değil. Bu başlığın ilk sayfasında çamlıca arkadaşımız konuyu güzel açıklamış dikkatli bir şekilde okursanız sonuca ulaşabilirsiniz. Kendiniz yapamadığınız taktirde işitme testinizin okunaklı bir resmini burada paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız...

@Ako0742 ben %32 özür oranı sonucuna ulaştım, geçmiş olsun.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 50, Sol 40
1000 Sağ 55, Sol 50
2000 Sağ 70, Sol 70
4000 Sağ 65, Sol 55

Sağ toplam 240 - Sol toplam 215

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %44,7

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %32 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

Özürlülük icin hesaplarmisinz rica etsem tek tarafli isitme kaybi

2 gun önce agir ve tehlikeli islerde calizamaz raporu verdiler 7 yillik işimden oldum. Ozurluluk icin basvurup mumurlugu denemeyi dusunuyorum

@Sarı10 öncelikle geçmiş olsun, mevcut işitme kaybın ile rapor alabilmen mümkün değil. Senin durumun tek kulak sağırlığına giriyor (Sağ kulak hiç duymuyor - Sol kulak neredeyse normal duyuyor) yani özür oranı sonucu %12 olur. Rapor alabilmek için %40 özür oranı olması gerekiyor (Aşağıda odyogram verilerini detaylı hesapladım). Arafta olmak zor Allah kolaylık versin...

Ben rapor aldığım zaman sadece "işitme gerektirmeyen işlerde çalışabilir" diye yazıyordu, artık "Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışamaz" ibaresi de ekliyorlar demek ki. Ancak işten çıkarılman biraz ağır olmuş bence, işverenin seni başka bir pozisyonda istihdam etme imkanı yok muydu? Bence bu konuda Çalışma ve Sosyal hizmetler bakanlığından bir yardım alsan iyi olur. En azından forumda bu konuda bir başlık açarak yardım alabilirsin.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 90, Sol 15
1000 Sağ 100, Sol 10
2000 Sağ 100, Sol 10
4000 Sağ 100, Sol 40

Sağ toplam 390 - Sol toplam 75

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %16,7

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %12 olmalı.

3 yıl önceki işitme testim ve sürekli ilerleyen bir işitme kaybım var sanırım tamamen kaybedene kadar devam edecek aynı zamanda meniere hastasiyim . Raporum yok fazla birşey verileceğini sanmıyorum ama tabloya gore hesap yapamadim yardımcı olabilirmisiniz. Sizce rapor yüzde kac olabilir https://resmim.net/preview/Lbjxbr.jpg

@akif1969 rakamsal olarak işitme kaybın %1 bile değil, sokaktaki 10 insana test yapsak günümüzde 8-9 insanda rakamlar bu şekilde çıkar herhalde. Bence herhangi bir işitme kaybın yok ama sonuçta doktorunun dedikleri daha önemli. Kulaklarına iyi bak, gürültüden mümkün olduğu kadar uzak dur :)

@S.kahriman ben %8 özür oranı sonucuna ulaştım, geçmiş olsun. İşitme kaybı koşullara ve kişilere göre değişebilir ama tamamen kaybetme olayı olacağını sanmıyorum. Akif kardeşime söylediğim gibi eğer gürültüden mümkün olduğu kadar uzak durursan sinir hücrelerinin zarar görmesi o kadar az olacaktır ve mevcut işitmeni olabildiğince koruma imkanı olur.

(Bu arada kağıdın kenarında tespit ettiğin rakamlar doğru, bilgin olsun)

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 60, Sol 50
1000 Sağ 60, Sol 50
2000 Sağ 45, Sol 10
4000 Sağ 25, Sol 5

Sağ toplam 190 - Sol toplam 115

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %10,3

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %8 olmalı.

optix

Cevabınız için çok teşekkürler. Kenardaki rakamlar cihaz için hesap.yaparken doktorlar yazmış sanırım ben yazmamıştım ama aynı oranları buldum fakat tabloda yapamamistim. Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba. Babam 2009 yılımda işitme cihazı almak için testlere girmiş. Sağ kulak 55db, Sol kulak 47db işitme kaybı varmış. Şimdi ona rapor alacağız. İki tane sorum var;

1- Yine bu oranlar çıkarsa. % kaç rapor çıkar.
2- %1 bile engel çıksa. Bununla ilgili bir rapor veriliyor mu?

Şimdiden teşekkürler.

Allah herkese acil şifalar versin. Benim sağ kulak total işitme kaybı var. Asker olduğum için sürekli top ve roket sesine Maruz kaldım. Şimdi de sağ kulak total olarak duymuyor. Konuşmam bozuldu. Çabuk sinirlenen bir insan oldum. Duyu organı çok önemli dostlar. Yakında hastaneye gideceğim. Malülen emekli olabilir miyim. Sağ kulak total sol kulakta az bir işitme kaybım var. Teşekkürler

Ayrıca 20 yıl hizmetim var. Saygılar

@hsnsarix433 başlangıç seviyesinde var görünüyor. İlerleme olup olmayacağını ancak doktorunuz söyleyebilir. %12 özür oranı alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

(Bu arada kendin özür oranını hesaplamayı artık öğrenmiş olman lazım.)

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 30, Sol 85
1000 Sağ 25, Sol 95
2000 Sağ 15, Sol 100
4000 Sağ 20, Sol 100

Sağ toplam 90 - Sol toplam 380

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %16,7

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %12 olmalı.

@yokyok42b, @Sude.Aylin, @korcan_93 verdiğiniz rakamlardan rapor oranına ulaşmak mümkün değil. Bu başlıktaki ilk sayfayı okursanız konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Başvuru yaptığınızda sonuç %1 bile çıksa rapor verilir. Geçmiş olsun.

@besiktas006 geçmiş olsun. Tek kulak sağırlığından ancak %12 rapor alırsınız, engelli emekliliği için %40 özür oranı gerekiyor. Malulen emeklilik için bildiğim kadarı ile %60 özür oranı gerekli, buradan detaylı olarak okuyabilirsiniz. Muvazzaf asker engelli emekliliği konusunda benim bir bilgim yok ancak %40 özür oranı şartı geçerlidir diye düşünüyorum. Maalesef işitme kaybı iletişimi zorlaştırdığı için sanırım çoğu işitme sorunu olan insanda (Ben de dahil) asabilik mevcuttur :)

Üst Alt