Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

@yokyok42b ben de %14 özür oranı sonucuna ulaştım, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 35, Sol 30
1000 Sağ 35, Sol 35
2000 Sağ 45, Sol 25
4000 Sağ 75, Sol 55

Sağ toplam 190 - Sol toplam 145

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %19,7

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %14 olmalı.

Merhabalar sanırım bana burada söylenene göre %30 çıkıyor birde konuşma bozukluğundan rapor alsam %40 engel alır mıyım? Konuşma bozukluğu da mevcut bende?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@packardbell ben %0 özür oranı sonucuna ulaştım, geçmiş olsun. Maşallahınız var, tavsiyem gürültüden uzak durun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 20, Sol 25
1000 Sağ 25, Sol 30
2000 Sağ 20, Sol 30
4000 Sağ 35, Sol 40

Sağ toplam 100 - Sol toplam 125

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %1,6

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %0 olmalı.

Bunu neye gire veriyorlar sonuç iti bari ile kulagin biri hiç duymuyor diye %12 mi ikisi de duymasa ne olacak ti peki. Çok enteresan bir durum 😏 norolojiden de %20 raporumuz var şuan

merhaba bu oranlara göre % 100 de kaç engel raporu alabilirim.

buda ikinci testimiz.[/QUOTE]

Merhabalar
Benim odyometri sonuçlarım şöyle
Saf ses ortlms sol 68-61 sağ 80-71
Konuşmayı ayırt etme eşiği sol-60 sağ-75
Konuşmayı ayırt etme sol-%56 sağ%48
Bu değerlerle %40 rapor alabilirmiyim

Arkadaşlar merhaba,

Bugün babam odyometri testine girdi. Daha sonra KBB doktoruna gittik. %8 engel verdi. Ancak babam 15 yıl önce yine aynı hastanede yine aynı odyoloğun yaptığı teste göre babamın kulakları daha kötü duymakta.

Testi yapan odyologa eski testi gösterdim çok değişen bir şey yok dedi. Yeni yaptığı sonucunda eskisine yakın olduğunu söyledi. Ben ısrar edince sadece ufak bir değişim yaptı. Ancak benim iddiam babamın kulağı daha fazla duymuyor. Bunu nasıl kanıtlayabilirim?

Babam 80 yaşına yakın, 65 yaşında yaptırdığı testte daha kötü duyduğu belli iken, 15 yılda kulağı iyiye mi gitti? Ne yapabilirim arkadaşlar. Babam normal sesle konuşulan çoğu şey anlamıyor. Televizyonu son ses dinliyor.

Bu arada dahiliye %20 genel cerrah %25 KBB %8 verdi. Ayrıca nörolog da bir oran yazdı ancak söylemedi bize. Nörolojiyi bilmediğim için diğer üçünü balthazard girdiğimde 44,5 alması gerekiyor.

Bugün bütün sonuçları teslim ettik. Salı günü heyette çıkacak babam. Doğrusunu demek gerekirse %40 üzeri alırsa, babamı çok yormak istemiyorum. Ancak sizin görüşlerinizi de almak istedim.

Açıkçası babamın testinde yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Bunu nasıl kanıtlarım? Ayrıca testi yaparken babamın testi anlamamış olabileceğini düşünüyorum. Çünkü herhalde sesi duyarken butona basması lazım. Babamın gelişi güzel butona basmış olabileceğini düşünüyorum. Nasıl durumu düzeltiriz arkadaşlar? Görüşlerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
@Furkan08 bem %26 özür oranı sonucuna ulaştım, geçmiş olsun.

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 50, Sol 60
1000 Sağ 40, Sol 60
2000 Sağ 40, Sol 45
4000 Sağ 60, Sol 80

Sağ toplam 190 - Sol toplam 245

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %37,2

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %26 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

@korcan_93 rapora itiraz için bulunduğun ilin il sağlık müdürlüğüne başvurabilirsin. Onlar sizi hakem hastane'ye gönderir (Farklı bir hastane). Rapor %40 üzeri çıkarsa itiraz etmenize gerek yok bence, geçmiş olsun...

İşitme testi yaptıran için zor ve sıkıcı bir test. Çocuklarda ve yaşlılarda daha zor olur diye düşünüyorum. Bahsettiğin şekilde baban ses verilmeden butona bastığı zaman testi yapan kişi onu fark eder, o konuda şüphen olmasın.

optix teşekkür ederim detaylı anlattığın için tablo bir dediğiniz nedir onu anlamadım sadece

Furkan08 işitme testinden bulduğumuz rakamların değerlendirildiği yönetmelikte bulunan tablolar (Tablo 1a, Tablo 1b ve Tablo 2).
Konuyu açan Çamlıca arkadaşımız bu linkin ilk sayfasında tabloları paylaşmış oradan bakabilirsiniz.

internette işitme yaşınız kaç yaşında diye videolara baktım da 30 yaş altında olanların duyabileceği 1600 frekans (hz) üstündeki frekans seslerini duyamıyorum. Ben de otuz yaş üstüyüm. Şimdi benim kulaklarımda az da olsa işitme kaybının var olduğu mu ortaya çıkıyor acaba? İşitme engeli için kulak burun boğazdan işitme testine girmek istediğimi söylesem teste sokar mı ve 3-5 de olsa engel oranı alabilir miyim? Bu konuda bilgi olan var mı acaba?

Teşekkürler optix.

Ben ilk yapılan testte güvenmediğim için, başka bir devlet hastanesinde işitme testi yaptırdım. Onun resmini yüklüyorum, rica etsem yüzdesini hesaplar mısınız optix
h0xlX6

Ben daha sonra, %8 engel veren hastaneye gidip, KBB uzmanına yeni testi gösterdim. KBB uzmanı, yeni testi yaptırdığım hastanenin 2. basamak bir devlet hastanesi olduğunu ve kendi hastanesinin üniversite hastanesi olduğunu belirtti. Ben ısrar edince, ilk testi yapan odyologla konuştu, sonra babamın kulaklarına baktı ve kulağında delik olmadığı için yeni testi kabul edemeyeceğini belirtti. Ayrıca yeni testi yapan odyologun teknisyen, eski testi yapan odyologun uzman olduğunu belirttip, kendi odyologunu korudu. Bana, hiç kendi hastanelerinde test yapmayıp, bu testi getirseydim kabul edebileceğini söyledi.

Açıkçası hakkımıza girdiklerini düşünüyorum, hatalarını kabul etmeleri neden bu kadar zor? 3. kez bir test yapsalar ne olacaktı? Sonuçta daha önce de belirttiğim gibi genel cerrahi %25, dahiliye (%10 tansiyon %10 60 yaş üstü olduğu için) toplam %20, KBB %8, ayrıca nörolog da bir oran verdi ama söylemediği için bilemiyorum. Balthazard hesapladığımda %44 falan çıkıyordu diğer üç branşı girdiğimde. Ek olarak babam 80 yaşına yakın, parkinson hastası ve zor yürüyor. Daha fazla uğraşmamak için sağlık kuruluna(heyete) girdik. Burada babama bakıp, tamam diyip yolladılar. O anda herhangi bir şey demiyorlar rapor için. 1-2 hafta sonra raporu almaya gittiğimizde öğrenecekmişiz sonuçları.
ÖSS sonuçları gibi bekleyeceğiz :(

Ayrıca pandemiden dolayı geçici olarak itiraz hakkı kalkmış. Şimdi şunu da sormak istiyorum. Rapor oranı %40 altı çıkarsa nasıl bir yol izlemeliyim? Yeni bir heyete girmek için ne kadar süre beklemem lazım? Ya da oran %44 çıktı, ama işitme testinden dolayı normalde %60 alacakken, bunların hatalarından dolayı oran düştü, tekrar yeni bir engelli raporuna başvurmam için belli bir süre beklemem gerekiyor mu?
Son olarak %50 engelli raporu almak ile %65-70 engel oranı almak arasında çok fark var mı? Babam emekli zaten, dolayısıyla engelli maaşı alamaz sadece diğer haklardan yararlanacak. Onu daha fazla hastanelerde süründürmemek için sizlere soruyorum. Eğer çok fazla hak getirmeyecekse yüksek oranlar, hiç onu yormayayım.

Şimdiden teşekkürler.

@korcan_93 paylaştığın yeni işitme testine göre ben %33 sonucuna ulaştım.

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 60, Sol 40
1000 Sağ 70, Sol 40
2000 Sağ 80, Sol 60
4000 Sağ 100, Sol 75

Sağ toplam 310 - Sol toplam 215

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %49,1

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %33 olmalı.

Öncelikle daha önce belirttiğim gibi çocuklarda ve yaşlılarda işitme testi yapılması bence zor ve zahmetli olabilir, butona basma olayı doğru olarak yapılmadığı zamanlarda normalden farklı sonuçlar da çıkabilir. Ben test yaptırdığımda bazen kulak çınlamalarını verilen ses olarak algılayıp butona bastığım zamanlar oldu, bunu tecrübeli odyometrist fark eder, zaten beni de uyarmıştı görevli arkadaş.

Sizin rapor sürecini takip eden dr'un farklı hastanede yapılan testi kabul etmemesi bence normal, ancak yaptırdığın ikinci test ile birincisi arasında çok fark olmasından dolayı yeni bir test daha yapılsaydı iyi olurdu. Rapor %40'ın altında olur itiraz ederseniz zaten sizi farklı bir hastaneye yolluyorlar o zaman çıkan netice kesinleşmiş oluyor.

Engelli hakları rapor yüzde oranına göre farklılık gösteriyor buradan haklar konusunda bilgi alabilirsin. %40 olan her haktan yararlanamıyor, engellinin ihtiyacına göre verilen haklar var, sizin ihtiyacınız olan bir haktan rapor oranı nedeni ile yararlanamıyorsanız itiraz edebilirsiniz (Örnek olarak evde bakım için %50 ve üzeri rapor gerekir).

Amcaya selamlar, kolay gelsin...

optix çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere.

Umarım %50 üzeri alırız o zaman. Keşke 3.test yapsalardı. Bu arada pandemiden dolayı geçici olarak raporlara itiraz etme hakkımızı kaldırmış sağlık bakanlığı.
tekrardan teşekkürler, selamlar.

optix

merhaba arkadaşlar.benim sol kulak 0.sağ kulak 30_60 ,hava 30 kemik 26 nekadar oran alabilirim selamlar

Selam arkadaşlar ben 29/11/2019/ %45 işitme engelli süresiz vergi indirimi raporu aldım maliyeden sonuç henüz elime ulaşmadı nereye başvuru yapmam lazım bide bu sonuçla emekli olabilme ihtimali varmıdır acaba SSK girişi 1992 /7000 gün bağkur ilginize şimdiden teşekkürler

Kardeşim sa telefon numaran varsa isitme testini gondersem bana hesaplarmısın

sol kulakta yuzde 22 sag kulakta yuzde 28 isitme kaybı var buna ne oran cıkar tabı Baska sorunlarımda var bilen varsa yazabilirim doktor bunu heye mutlaka ver dedi yuzde 25 kaybın var dedi

Kulak ve göz ve çeşitli hastalıklarımla alabileceğim rapor oranı nedir?

Merhaba aşağıda yazan konular hakkında bilgi verir misiniz. çok teşekkür ederim.
7 senedir kulak zarım delik. sürekli iltihaplı bir durum var. hiç kurumuyor. defalarca tedavi gördüm. hafif duyma kaybıda var. bundan rapor oranı alabilir miyim?
gözlerimde tembellik var. uzağı iyi göremiyorum, bundan rapor oranı alabilir miyim.
yüzümde egzema var. kepeklenme. yanaklarımda oluyor, saçlarımda oluyor. bundan rapor oranı alabilir miyim,
dizimde ozeziteden sanırım 2 yıldır sıvı birikmesi var. kocaman şiş. acıyor bazen, bundan rapor oranı alabilir miyim,
karaciğerim yağlı. grade 2. bundan rapor oranı alabilir miyim.
ayrıca tip 2 diyabet ve tansiyon hastasıyım, obezim. vücut kitle endeksim yüksek. boy 169 kilo 123. bunlardan sürekli rapor alabilir miyim.
depresyon geçmişide var. hala panik atak ve depresyonum var ama sürekli rapor almaya psikiatri engel oluyor muş. 2012 ve 2014 te depresyon ve tükenmişlik sendromu tedavileri gördüm. ama rapor için tekrar tekrar gitmek istemiyorum.

Obezlikten 20üzeri alırsun tansiyon hipertansiyon ilç raporun varsa onada verir 5yada 10 gözlerle kulaktan alaman bişi karaciğer yağlanmadanda alaman bulaşıcı risk hasar yoksa geriye kalıyo panik atak ondan annemdede var alamadı oran diabetle bilgim yok geçmiş olsun

Genede başvur

Şansına ne alırsan artık

Annem alamadı alanları bilmem

Senelerdir ilaç içiyo

Bizimkine vermedi oran

benim diyabet obezite tansiyondan %50 ediyor. ama ben kulağımda dizimde ve egzema rahatsızlığımdan bide karaciğer yağlanmasından oran ekletmek istiyorum. psikiatriye gitmeyecem çünkü sürerli tekrar raporları istiyorlarmış

Üst Alt