Teşekkürler
optix.
Ben ilk yapılan testte güvenmediğim için, başka bir devlet hastanesinde işitme testi yaptırdım. Onun resmini yüklüyorum, rica etsem yüzdesini hesaplar mısınız
optix
Ben daha sonra, %8 engel veren hastaneye gidip, KBB uzmanına yeni testi gösterdim. KBB uzmanı, yeni testi yaptırdığım hastanenin 2. basamak bir devlet hastanesi olduğunu ve kendi hastanesinin üniversite hastanesi olduğunu belirtti. Ben ısrar edince, ilk testi yapan odyologla konuştu, sonra babamın kulaklarına baktı ve kulağında delik olmadığı için yeni testi kabul edemeyeceğini belirtti. Ayrıca yeni testi yapan odyologun teknisyen, eski testi yapan odyologun uzman olduğunu belirttip, kendi odyologunu korudu. Bana, hiç kendi hastanelerinde test yapmayıp, bu testi getirseydim kabul edebileceğini söyledi.
Açıkçası hakkımıza girdiklerini düşünüyorum, hatalarını kabul etmeleri neden bu kadar zor? 3. kez bir test yapsalar ne olacaktı? Sonuçta daha önce de belirttiğim gibi genel cerrahi %25, dahiliye (%10 tansiyon %10 60 yaş üstü olduğu için) toplam %20, KBB %8, ayrıca nörolog da bir oran verdi ama söylemediği için bilemiyorum. Balthazard hesapladığımda %44 falan çıkıyordu diğer üç branşı girdiğimde. Ek olarak babam 80 yaşına yakın, parkinson hastası ve zor yürüyor. Daha fazla uğraşmamak için sağlık kuruluna(heyete) girdik. Burada babama bakıp, tamam diyip yolladılar. O anda herhangi bir şey demiyorlar rapor için. 1-2 hafta sonra raporu almaya gittiğimizde öğrenecekmişiz sonuçları.
ÖSS sonuçları gibi bekleyeceğiz
Ayrıca pandemiden dolayı geçici olarak itiraz hakkı kalkmış. Şimdi şunu da sormak istiyorum. Rapor oranı %40 altı çıkarsa nasıl bir yol izlemeliyim? Yeni bir heyete girmek için ne kadar süre beklemem lazım? Ya da oran %44 çıktı, ama işitme testinden dolayı normalde %60 alacakken, bunların hatalarından dolayı oran düştü, tekrar yeni bir engelli raporuna başvurmam için belli bir süre beklemem gerekiyor mu?
Son olarak %50 engelli raporu almak ile %65-70 engel oranı almak arasında çok fark var mı? Babam emekli zaten, dolayısıyla engelli maaşı alamaz sadece diğer haklardan yararlanacak. Onu daha fazla hastanelerde süründürmemek için sizlere soruyorum. Eğer çok fazla hak getirmeyecekse yüksek oranlar, hiç onu yormayayım.
Şimdiden teşekkürler.