Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Merhabalar;
Benim de merak ettiğim bir konu var. Askerî doktor heyetine çıktığım zaman raporumda "Sağ kulakta işitme normal sınırlarda, sol kulakta ise çok ileri derecede S/N tipi işitme kaybı mevcuttur. Sol kulak hava 113 Db kemik 67 Db, sağ kulak hava 7 Db kemik 5 Db'dir" diye belirtiyor. Bu şartlarda askerlikten muaf tutuldum. Acaba yüzde kaç engelli raporu alabilirim? Aliercoco Umit1210 .

Son düzenleme:
Benim
Sol hava 81 kemik 54
Sağ hava35 kemik 18
Frekansla
Sağ 35+40+25+40
Sol 80+85+70+90
Yüzde kaç olur özür oranı

@Hodjaibo
sağ toplam : 140
sol toplam : 325

Tablo 1. a ya göre oranınız : %26.6
Tablo 1. b ye göre oranınız : %18

Özür oranınız : %18 hesapladım. Geçmiş olsun..

@pardonduyamadım
PM yollandı ..

@mimiovic

İşitme testinizi yollarsanız yardımcı olmaya çalışırım..

İyi akşamlar arkadaşlar . sol kulak hiç duymuyor sağ kulak yüzde 60 duymuyor % kaç oran verilir ?tahmini

sag kulak 250- 30 sol kulak 250-15
500-25 500-20
1000-35 1000-40
2000-55 2000-40
4000-65 4000-45
bu na gore kac rapor puanı cıkar

agara merhaba geçmiş olsun ..

işitme testinden baktım özür oranın tablo 1 a dAN 19.1------------%14 çıkıyor. geçmiş olun.

eyvallah dostum saol

sag 45 sol 33 duyu kaybı var heyetın verdıgı oran \ 3 arkadaslar puanlar cok dusmus

arkadaslar miniere kulak tansıyonu baslangıcına kac puan verırler bıde kulakta orta derece duyu kaybı var bunların puanları ayrı ayrımı verılıyor

arkadaşlar mrb,elimde abr testi omasına rağmen tekrar odyo testine girdim abr ile 16 olan oranım odyoyla 12 düştü abr dah güvenilir bir test değil mi 4 puan benim için çok önemli ne yapmalıyım..

saf ses hava sag 40 sol 35
kemik sag 38 sol 30
konuşmayı algılama eşigi sag 45 sol 40
sag 185/175
sol 165/145
engel oranımı hesaplayabilirmisiniz
tşk

16 yıl önce işitme kaybım olduğunu öğrendim şimdi tekrar teste girmeyi düşünüyorum eski sonuca göre engel oranımı hesaplayabilir misiniz
Saf ses ortalaması
Hava sol 17 sağ total işitme kaybı
Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum...

arkadaslar merhaba kafama takıldı sizede bi sorayım dedim.saglık kurulunda sizede iki defa birer hafta arayla işitme testi uygulandı mı?acaba. bana yapıldı da.sönuç aynı çıkmıştı.rapor sonucunada işitme ve kronik yazıldı. vergi indirimine gitti. sizce sonuç ne gelir acaba

Merhaba arkadaşlar dün çıkarttırdım işitme engelli yüzde kaç gelir bana ?

161e717927056042b6b8835ef1de4c60.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SERO01

Hocam benimkine de bakar mısınız?

İşitme

Arkadaşlar ekteki teste göre işitme oranı kaç verilir

Hava kemik: sol:32/23
Hava kemik: sağ:42/33

aezakmi kardeş
sağ sol

215 220
bu oranlarla işitme test oranını %31 olarak buldum. geçmiş olsun.

Merhabalar
Benim raporum içinde hesaplayabilir misiniz rica etsem
Hava yolu sağ = 98 Sol = 45
Kemik yolu sağ = 55 Sol = 27

Bu gideceğiniz hastanenin kurula görede değişiyor sanırım %75 duyorrum anlamıyorum bazı kelimeleri bana %22 rapor verdiler yazıklar olsun bee

SERO01

Sağolun. Konuşma bozukluğundan veya psikolojiden yüzde 40 alır mıyım?

aezakmi kardeşim elindeki odyo testiyle beraber heyete gir. sonuç ortaya çıkar kardeşim. burda hiç kimse boyle bilmez. sadece fikir verebilir. iyi günlet.
Jaco3434 boyle kimse bilmez. odyo testini gonder bakalım. diğer arkadaşlarda bakarlar.

Arkadaşlar merhaba. Ben bu hafta kurula başladım rapor için. Geçen sefer aldığım raporda kulak işitme için bana %4 oran vermişlerdi. Bu sefer kaç aldım yükseldimi acaba diye merak ediyorum. Sizden rica etsem bilen,konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar işitme testimin görünütüsünü atsam yüzde kaç oran çıkmış bana söyleyebilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum.

3cf3db18e0844b17cb8e2c2093cb75fd.jpg

senturkelif merhaba
gönderdiğin işitme testini inceledım.
sonuç 120 175 oranı ile %8 oranına ulaştım
tabi bu benim gorüşüm.

Çok teşekkür ederim bende öyle hesaplamıştım ama yanlış mı oldu acaba diye tereddüt etmiştim. Çok sınırda kaldım kbb den bu oranı alırsam istedğim orana ulaşacağım o yüzden tedirginim. Çok teşekkür ederim size tekrardan.

Merhabalar işitme sorunu için bir sorum olacaktı konuya hakim bir arkadaş yardımcı olabilir mi

Rapor yüzde kaç alırım

Merhaba arkadaşlar yaşım 30 ekpss ye girmek için raporum kaç olmalı kulaklarımda ileri derece işitme kaybı var her yıl artıyor küçükken kabakulak hastalığından dolayı başlamış işitme kaybı
Bu durumda sağhava yolu yüzde 80 solda hava yolu yüzde 81
İşitme kaybı......................sağ 80 sol 80
Konuşmayı alma..............sağ 70 sol 75
Konuşmayı ayrıt etme ....sağ 20 sol 24
En rahat ses yüksekliği.....sağ 85 sol 85
Tedirgin edici ses yüksek..sağ 100 sol 100

Açıklama.... BL ileri derecede SN tipik bulguları elde edildi .... yazıyor cevaplarınız için çok teşekkürler Test 2019 yılında samsun E.A.hastanesinde yapıldı

Üst Alt