Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

SERO01 çok teşekkür ederim o halde ilk işim engelli raporu çıkartmak malum iki kulakta da kayıp var ve iki kulak işitme kaybı %50-%65 arası engelli hakkı mı kazanabilir miyim sizce?

Saf ses hava mi kemik mi oranda bakılan

Sağ hava ört: 100 db kemik ört : 64 DB
Sol hava ört : 108 db kemik ört :64 DB
Konuşma anlama sağ : 95 sol : 45( kemik yolu)
Konuşma ayırt etme skoru : sağ -sol : T Y
Tedirgin edici ses yüksekliği sağ : 105 sol : 60 ( kemik yolu)

Oran nedir ? ( Şimdiden teşekkürler)

Merhaba Engelli raporu almak istiyorum iki kulakta kayıp var İstanbul da tam teşekküllü bildiğiniz en iyi hastane hangisidir?

@aezakmi kardeş yakından çek rakamlar ve işaretler net görünmuyor.bir daha çek gönder.

9b1cb766a93233592b4b3c96c95adbaf.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

0e110460d6387b1585b144a601417d6d.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aezakmi
özür oranı %26 çıktı.benim hesaplarıma göre geçmiş olsun.

hseyin2907
senin tablona baktım 175 e 195 ------- oranın %20 çıkıyor.

https://i.resmim.net/TiuHM.jpg
merhaba işitme kaybım ek resim diyagramındaki gibi. sol toplam275 sağ toplam db:470 buna göre işitme oranım ne olur. engelli için basvurayımmı. yardımcı olursanız mutlu olurum teşekkürler.

İşitme kaybında özür oranı hesaplamasında yardıma ihtiyacım var

sağ ac pta 68 db bc pta 30 db sol ac pta46 db bc pta 24 db

saf ses ortalama db ile 500hz 4000hz sağ 68 d 30 d sol 46 d 24 d

konuşmayı alma eşigi db ile sağ 60 d sol 40 d

konuşmayı ayırt etme %ile sağ 58 sol 68

yüzde kac verirler hesaplayabilecek kişi varmı ayın 24de yaptırdım
ayın 30da saglık kuruna randevum var boyun 3 fıtık düzleşme kireclenme ve belde 1fıtık enson öleydi ilgilinen arkadaş varsa tşk ederim

merhaba
500, 1000, 2000, ve 4000 Hz’deki işitme düzeylerinin kaç olduğunu yazarsan sana hesaplarım.çok basit. sağ ve sol yaz bana söylerim sana

o bölümde bişey yazmıyor yanlışmı yaptılar acaba doktor bana biri agır digeride ortaya yakın dedi

hesaplamayı kuruldan yapacaklar dedi

db ile 500hz- 4000hz sağ 68 d 30 d sol 46 d 24 d bu var

crawlingist ilgilendigin için tşk bana verilen odyolojik bulgu formu ayın 30da saglık kuruluna randevum var ordan doktora sorarım tşk

Merhabalar
ben en son askerlik için gitmiştim bir kaç ay önce çürük verdiler yaptıkları testin sonucu yok ama rapor kağıdında;
Hastanemizde yapılan ODYO testine göre sağ 28 db Sensörinöral hafif derecede işitme kaybı ve Sol 86 db Karma TİP İleri derecede işitme mevcuttur.
yazıyor, buna göre acaba kaç rapor alabilirim veya alabilirmiyim aşağı yukarı bir bilgi verebilecek varsa yardımcı olabilirmisiniz rapor almayı denemelimiyim ?

4 ses ortalaması sağ 165 sol 175 buna göremi hesaplanıyor srt değeri sağ 40 db sol 35 db. Wrs/srs1 değeri sağda %80 solda %75 sadece bu 4 ses ortalamasını alınıyor diğerlerinin önemi yok mu

Merhaba benimde kulak rahatsızlıklarım var. Biri, %55 digeri%63 heywt kac oran verir acaba

Merhaba; ben de bu hafta heyete gireceğim.
Sağ kulak 45-55-60-70
Sol kulak45-45-55-60
Hesaplar mısınız?

İşitme kaybı

Hava ort sag kulagım 70 db sol kulagım55 db işitme kaybım var oranım kac olur arkadaşlar hesaplıyabilirmisiniz rica etsem

Merhaba,isitme testimin fotoğrafını nasıl atabilirim acaba,sağ kulak 500-50,1000-60,2000-70,4000-70 sol kulak 500-60,1000-60,2000-70,4000-80 özür oranını hesaplayan olursa çok sevinirim,teşekkür ederim

@crawlingist
Merhaba ben en son sayfada yazdım oranlarımı hesaplayabilir misiniz rica etsem

Sol hava : 108 sol kemik : 48
Sağ hava : 48 sağ kemik : 16

lütfen hesaplar mısınız önemli.

slm kardeşim benim işitme testi kabul oldu gec yazdım kusura bakma toplamda %37 ropor oranı 1 ay içinde itraz hakkım var bu sabah e devleten ögrendim itraz hakkımı kulaga yapacam nasıl yapılacagına dair blgin varmı ilk defa saglık kuruluna girdim tşk

Arkadaşlar merhaba, bi yakınımın işitme kaybından aşağıdaki raporu var. Ancak doktor engelli raporu alamazsın demiş. Bende grubu inceledim ama hesaplayamadım. Yardımcı olabilecek var mıdır?

Eh6ZcKXS6X

bors 34
nasıl itiraz edilir bilmiyorum ama sanırım 6 ayda bir rapor yenileme hakkın var birde işitmeden itiraz etsen sonuç çıkmaz değerler doğru ise 5+5 =10 işitmeden özür oranıda böyle yanı altı üstü olmaz ekstra doktor vertigo vs. ek birşey yazarsa belki %40 olur rapor almadan önce doktor ile konuşman gerekiyordu

Zelinda74
testi paylaşırsan hesaplarıuz

Drykur
%30 engel oranı

Merhabalar. Odiometri sonuç raporuma göre % kaç engel oranı alabilirim acaba ? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)

Teşekkürler hocam. Birde bel fıtığım mevcut. Oradan da bir engel oranı verirler mi acaba ?

Üst Alt