Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

merhaba burdaki verilerle anlayamayız. bize odyo testini göstermeniz gerekir

WqIXhB.jpg
[/url][/IMG]

İşitme kaybı

Merhaba benim sol kulakta %75 sagda %30 işitme kaybı var engellilik derecesi kaçtır acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

babamın sol kulak odyo testi %84 duymuyor %40lık işitme engeli raporu verirler mi

slm arkadaslar ben araç almak icin heyete girecem.
ortopediden sıkıntım var.
sag kulagimdada duyma bozuklugu var
heyete gittigimde kulaktan sorunum var dersem faydasimi olur yoksa zararimi
bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim
0536 860 6228

Tek kulak duymaması oranı nedir ? Bide iki kulak duymuyorsa oran kaçtır ?

Merhaba üstad Ayrıca İnşaatta çalışıyorum 2 kez parmaklarımı sıkıştırdım ilkinde işaret parmağım üst boğumdan koptu tekrar dikildi şuan iyi 4 gün hastanede yattım rapora bi faydası olurmu heyete giderkene eski işitme testlerini ve parmak raporlarımı götürsem mi yoksa gerek yokmudur Cevabınız için teşekkürler

Sametbey55 merhaba odyon 325 335 .....85 e tekabül ediyor..... özür oranın %46 cıkıyor. cok cok geçmiş olsun ya üzüldum..:(
arkadaşım tam teşekküllü bir hastaneye git. orda da seni muayene edecekler. ne hastalıkların varsa ilaç raporun. tahlil.tetkik vs.. yanında götür.ve doktorlara göster.

Merhabalar odayometri
180-200 bunun engelli orani nedir?

SERO01

Bende 22 diye buldum ancak kbb hocasi hesaplarken 18 buldu . Acaba hata mi yapti diye düşünüyorum

Ask2323 ben odyo testinden 325....315 buldum....belkide ben yanlış hesaplamış olabilirim. ama yine de kbb hocasına söyleyin bir daha kontrol etsin...

@Sametbey55

Agır bi kovid geçirip ilaçlar kullandım işitme sorunum vardı iyiyce artmış..bende birkaçgün önce girdim.işitme testine. hemen hemen aynı oran hatta algıda yuzde25 kayıp yazıyo..işitme cihazı aldım.
başka saglık ,(bel fıtığı..duz tabanlık ayaklarda yapısal bozukluk doğuştan var.) yarım saat yurusem ayaklarım saatlerce ağırır.
.obezite kilo endeksim 40 kg normal üstü.kendimi bildim bileli.veremedim kilo....
.ve piskiyatri ilaçlarım var ankesitiye.dikkat dağınıklığı felan ve deyişik sorundan kullanıyorum.

şimdi ben engel raporu çıkarmak için çalışmıyorum sgk ya mı gidip beni rapora yollayın diyim yoksa direk hastaneye mi rapor için başvurayım.işitme testi yeni oldu bunun için tekrar test yaparlarmı.bel mr filan 1 yıldır var e nabızımda görünüyo
.kovid varya .korkuyom tekrar mı olur bunlar..ne önerirsiniz

konuşma algılama yüzde70 sag ve yuzde 70 sol yazıyo.

konuşma ayırd etme yude72 sol
yude76 sag yazıyo

sol hava69
sağ65

kemik sol60
sag kemik 60

tahmini ne olur.rapor ,için ne yapayım yuzde 40 çıkmazmı.heryer virüs oturayımmı yerime tavsiyeniz ne olur

Ayrıca yakın uzak ta gözlük kullanıyom

işkur belki engelim olursa iş bulurken yardım eder diyorum ama

rapor yani

Ben teste göre cuma günü gittim doktira bu fotodaki testi gösterdim aynı yukardaki tablo gibi kağıt çıkardı burada ki arkadaş yüzde 46 hesapladı doktor yüzde 44 çıkar dedi hemen bir yeri aradı beni sağlık kuruluna yönlendirdi test yapmadı oradan bana numara verdiler pazartesi heyete randevu alacam tüm doktorlardan muayne olacaksın dedi kbb doktoru .....
Senin test fotoğrafını buraya koy yukarda bilen arkadaş var hesaplar koronaya gelincede maske mesafe kuralına göre hastaneye başvur sonucu onlar daha iyi bilir çıkar yada çıkmaz diye bilgi verirler
Ben doktora kpss ye girecem çıkarmı dedim çıkmazsa uğraşmayım dedim çıkar kesin dedi saygılar ..

Allah razı olsun.tüm hastalara,sorunu,sıkıntısı olanlara rabbim şifa versin.ben malesef beceremiyom resim telefonda ama.EKLEMEK İSTEYİNCE . url den yukle diyo ondan yapamadım.

geçmiş olsun kardes bufotoyu telefondan nasıl attın .ben yapamadımda

bişey daha sorucam
şimdi engel rapor için teste girerken aynı test mi yoksa başka testlerde yapılıyomu.işitmede.doğrusu işitme testi yapan kişi bana sürekli bagırdı.bişeyler dedi anlamadım duydum ama.huzursuz oldum.bide anlamama düşük yazmış,onu nasıl ölçüyolarki.doğru aslında duyup genelde anlamada sorun yaşıyom.her iki kelimeden birini tekrar sormaya utanıyom bazen.
bide randevu ne şekil alıcaz.kendimiz tüm doktorlara ayrı ayrımı.ben kabine oturdum kulaklık taktı sonra elime buton verdi kulak arkam bi cıhaz taktı öyle yapıldı..rapor için öylemi oluyo. sizledede aynımı yapıldı.

Anlattıklarının aynısı bendede mevcut kbb ye girdim bişeyler diyor hiç anlamıyorum bağırarsk konuştum oda bağırarak konuşuyor dediklerini anlayana kadar sordum millet ne der umrumda deyil
Test sorunuza gelince test aynı şekilde yapılıyor fakat heyete girerken yeniden test yaparlar tüm sesleri net duyunca bas butona ayrıt edemediğini yada duydum sanıp duyamadòğına basmıcan söyledikleri kelimeleri iyoce anlamadan anlamadım de anlayınca tekrar et heyete giderken daha önce yaptırdığın testlerin varsa hastsnede yatış kağıdın ilaç ıvır zıvıf ne varsa hastaneye götür ben 2019 daki bu fotodaki testle müracaat ettim şimdi belkide dahada ilerledi bakacaz artık .... Bu siteye telefondan giriyorsan hızlı resim doye bir yer var oraya abone olup oraya yükliceksin resimi bu sayfadan gözüküyor ama "hızlı resim"sayfasına abone ol aynı bu sayfanın eklentisi
Bende resim yükleyene kadar akla karayı karıştırdım yazıyorum yazıyorum kimse yardımcı olmadı uğraşa uğraşa buldum 😂😂 kafanı şişirdom kusura bakmayın ....

Arkadaşlar bugün heyet için 7 tane doktor dan muaynre oldum işitmebtestim sağ yüzde 81 sol yüzde 81 çıktı doktor ölçtü biçti rapor kağıdına yüzde 46 yazdı raporu kurul sekereryasına teslim ettim biz sizi arıyacağız dediler bakalım heyet ne diyecek

SERO01

Hocam askerlik için elverişsiz denilmiş. Sağ 53 db Sol 55 db denilmiş. Yüzde kaç düşer hocam engelilik.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2f69c40b1233355eef46da89c1066342.jpg

Kardeşlerim merhaba,
Ekim gibi vergi indirimi için başvuru yaptım her 2 kulakta işitme kaybı var ve cihaz kullanıyorum Heyet engel oranımı ise %32 verdi bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim Mayıs haziran gibi sadece engelli raporu almak için başvuru yapacağım daha sonra vergi indirimi için başvuru yapacağım. Hangi hastaneye başvuru yapmam gerekir.Teşekkürler

OsmanGKTP arkadaşım başka hastalıkların var ise onlarıda eklettir. %32 ile vergi indirimi alamazsın. birde tam teşekküllü hasteneye git. ne hastalığın varsa belirt oranını yükjselt. iyi günler

Üst Alt