Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar merhaba.Bera testinde sağ kulakda 50 db sol kulakda 60 db de V.dalga gözlemlendi.Orta seviyede işitme kaybı mevvcuttur ve sensöriyal işitme kaybı tanısı kondu.Yüzde kaç oranında engel verilir?
Öncelikle paylaşımlarınız için teşekürler
Benim yedi yaşında çocuğum var. Sol kulak için bera testinde 5.dalgada sol kulak için %100 sağ için %30 kayıp olduğunu belirtmişler saglik kurulundan alacağım rapor yüzde kaç olur. Ayricasag kulak 20db sol kulak 90 bilaretalçok ileri derecede işitme kaybı tanısı koyulmuş nasıl bir rapor alirim
selam benim sol kulak hiç duymuyor,sağ kulak 30 db kac oran alabilirim.ayrica uyku apnesi yüzünden küçük dilimi aldilar.bunada puan verilirmi.yardımcı olursaniz sevinirim
Bence raporunu hiç bozma çok fazla etkisi olmaz diğer rahatsızlıkların. Ek olarak iş bulma konusunda daha da sıkıntı çıkar. Ben yeni aldım raporu. Pankreasın yüzde 50'si yok tip2 diyabet ve hafif tansiyon var. Kronik hastalıklardan dolayı işe giremiyorum pandemi döneminde.
Arkadaşlar herkese Allah şifa versin .benimde sağ kulağımda ilkokul dan beri delik var sürekli iltahap ve ağrı yapıyor duyma kaybida var .sizce oran ne olur
Merhabalar daha oncede işitme testlerimi yollamıştım , sağ kulak Total kayıp , sol kulak baya baya ilerledi , ne kadar oran alabilirim yardımcı olursanız sevinirim . çamlıca
Merhaba bugün tekrar yaptırdığım odyo testimin sonucu
120/130 çıktı ama engel oranında bu kısım yok.
toplam kısmın yerini değiştirdiğimizde engel %6 çıkıyor.
acaba engel oranı doğru mu bilgi verir misiniz https://r.resimlink.com/X50xzmT.jpg
İtiraz edebilirsiniz ama oranın en az %40 olması lazım .
Baska bir rahatsizliginiz varsa o şekilde tamamlayabilir siniz bu işitme testi ile engelli sayılmazsınız.
İlk rapor önemli değil ,önemli olan itiraz ettikten sonra en az %40 alabilmen. Eğer %40 ve üzeri rapor alırsan son olarak birde hakem heyete girmen gerekiyor.
Eğer acelen yoksa 1 ay bekle sonra yeniden kurula gir, itirazla hakem heyetle ugrasmamis olursun. Yinede itiraz sürecini ilçe sağlık müdürlüğüne sormanda fayda var
Aliercoco Gerçekten çok teşekkür ederim çok sağolun yani şimdi tekrar test için yeniden baştan işlemlere başla diyorsun 1 sene beklemek yok yani öyle duymuştum
Ben geçen sene 12. Ayda kurula girmistim %33 rapor almıştım itiraz etmedim öyle kaldı. Bu sene hastalıklarim ilerlediği için 20.10.2020 tarihinde yeniden kurula girdim. Öncesinde ilce sağlık müdürlüğünü aradim , önceki raporuma itiraz etmem gerekir mi dedim , 1 ay geçen raporlara itiraz etmeden tekrar kurula girebilirsiniz ve son aldığınız rapor geçerlidir dendi ama yinede yanlış yonlendirmemek adına ilce sağlık müdürlüğünü bir arayıp sormanizda fayda var. Çünkü yakın bir tarihte itiraz süresi 6 ay falan kadardi
OsmanGKTP ilçe sağlık müdürlüğünüzü arayıp bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.
Ben en son aradığımda itiraz süresi 1 aydı , 1 ay itiraz etmez isen direk kurula gidilebiliyordu , aramanızda fayda var