Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

@BySomebody resimleri okuyabildiğim kadarı ile ben %20 engelli oranına ulaştım.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 55, Sol 50
1000 Sağ 60, Sol 50
2000 Sağ 50, Sol 40
4000 Sağ 45, Sol 30

Sağ toplam 210 - Sol toplam 170

Tablo 1-a'dan işitme kaybı %28,8

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %20 olmalı.

Geçmiş olsun, Allah kolaylık versin...

Günaydın herkes dün kbb kontrole gittim işitmede promlemim var diye test yaptılar ve bu sonucu verdiler acaba bunun engel derecesini yapabilen arkadaşlar varsa sevinirim kolay gelsin
skGmNk.jpeg
[/IMG]

@cankartal okuyabildiğim kadarı ile ben %36 özür oranına ulaştım.

İşitme Kaybı Eşikleri;

(Testte kırmızı sağ kulak mavi sol kulağı temsil eder.)

500 Sağ 70, Sol 70
1000 Sağ 65, Sol 55
2000 Sağ 60, Sol 60
4000 Sağ 65, Sol 65

Sağ toplam 260 - Sol toplam 250

Tablo 1-b'den işitme kaybı %56,9

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %36 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

Geçmiş olsun...

Çok teşekkür ederim benim bir gözüm prostez % 32 tek göze veriyorlar kulağada% 35 verseler ikisinin toplamı kaç yapar acaba

Bu eski raporum sanırım %30 civarı geliyor yeni raporda oranda değişir diye tahmin ediyorum %10 için ben konuşmakta zorlanıyorum anlamakta güçlük çekiyorum psikolojikten eklenir mi?

@optix

Merhaba benim raporu da hesaplayabilir misiniz?

4fdb7dd4a4dc030abc28801341ad46e8.jpg

Muhammed öncelikle geçmiş olsun, Allah kolaylık versin (Hepimize). Bizim işitme kaybının sanırım en büyük problemi konuşulanı anlamamadır, işitme kaybı arttıkça bu daha büyük sorun oluyor ama malesef şu anda yapacak bir şey görünmüyor. İşitme kaybı arttıkça ortaya çıkan diğer bir sorunda konuşma bozukluğu, ben çok nadir olarak böyle sıkıntı yaşadım, sanırım beyin duymadığı bazı kelimeleri unuttuğundan dolayı konuşurken bazen bozukluk oluşuyor. Ben konuşma bozukluğundan rapora ilave yapılıp yapılmadığı hakkında bugüne kadar bir yazıya denk gelmedim. Psikoloji konusunun rapora etkisi konusunda bir doktordan bilgi alırsan iyi olur bence, sonuçta işitme kaybı günlük hayatımızda pek çok soruna neden oluyor...

Ben %34 sonucuna ulaştım.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 50, Sol 45
1000 Sağ 50, Sol 55
2000 Sağ 70, Sol 65
4000 Sağ 75, Sol 75

Sağ toplam 245 - Sol toplam 240

Tablo 1-b'den işitme kaybı %52,8

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %34 olmalı.

optix

Peki küçüklüğümde kulaktan iltihaplanmadan ameliyat olmuştum tüp takıldı pek faydası olur mu rapora

optix

Psikolojikten eklenir mi yüzde 34 dilime girmişim yüzde 6 dilimlikte engelli kartına ulaşsam iyi olacak aslında

İşitme kaybı sürekli ilerlediği için bence çok takılmamak lazım bu rapor oranına, günlük hayatı aksatmadan belirli (2-3 yıl) aralıklarla işitme kaybını takip edip yeterli orana ulaşınca başvuru yapabilirsin.

optix

Geçen senenin raporu tabi ki bu ilerlemiş de olabilir sağırlık işitme cihazları gün geçtikçe sağırlaştırıyor

Günümüzde pek çok şey işitme kaybını arttırıyor, arafta kalmak zor ama rapor için fazla bir zaman bekleyeceğini sanmıyorum.

optix
Bende panik atak var ondan da ekleniyor mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben sadece kendi durumum nedeni ile bu konuda (İşitme kaybı hakkında) bilgi sahibiyim, diğer konuları sitede araştırabilirsin.
Tekrar geçmiş olsun...

kidqce.jpg

Bu ölçüm için engel oranı ne çıkar, rapor almaya değer mi?

@Mriya merhaba, bence alsan iyi edersin. Rapor oranın %39 gözüküyor, başka bir rahatsızlığın varsa Balthazard Formülü ile %40 üzeri alabilirsin yoksa en azından resmi olarak durum tespiti yapmış olursun.

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 60, Sol 50
1000 Sağ 70, Sol 65
2000 Sağ 80, Sol 70
4000 Sağ 85, Sol 85

Sağ toplam 295 - Sol toplam 270

Tablo 1-b'den işitme kaybı %65,3

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %39 olmalı.

Geçmiş olsun...

Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim öncelikle Rabbim herkese şifa versin.
2 senedir uveit hastasıyım ve 1 sene önce ani işitme kaybi geçirdim tedaviler yanıt vermedi sağ kulak tamamen kayıp , sol kulagada 2 kere atak geldi tedaviler yanıt verdi ama yinede eskisi gibi degil.
2 senedir hem uveit hem kulak için yoğun bir kortizon tedavisi görüyorum , kortizonun dozajı azaldığında ataklar geliyor.
Bu arada doktorlar 'cogan sendromu" teşhisi koydular nadir görünen bir hastalık.
İşitme testlerimi yolluyorum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim , heyete girersem bir sonuç alabilirmiyim .
Şimdiden teşekkürler

Ali kardeşim günaydın, geçmiş olsun, Allah tüm dertlerine şifa versin inşallah.

Ben işitme kaybı nedeni ile alacağın engel oranını %16 olarak hesapladım. Sol kulağının nispeten iyi olması durumunu biraz tek kulak sağırlığı oranları gibi çıkarıyor. Diğer rahatsızlıkların nedeni ile alabileceğin engel oranlarını da araştır bence, önemli rahatsızlıkların var onlarında engel karşılığı vardır diye düşünüyorum. Allah kolaylık versin.

Bu arada geçici işitme kaybı için alternatif tedavi olarak sülük tedavisi yapıldığını bazen iyi sonuçlar verdiğini okumuştum, bilgin olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 95, Sol 20
1000 Sağ 100, Sol 30
2000 Sağ 100, Sol 25
4000 Sağ 100, Sol 45

Sağ toplam 395 - Sol toplam 120

Tablo 1-a'dan işitme kaybı %22,9

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %16 olmalı.

Bugün sağlık kurulu raporu için hastaneye gittim kkb ye odyometri testini gösterdim doktorda 60 desibel yazdı yazdı heyetde sonuç sizce kaç çıkar
00kQoo.jpg
[/url][/IMG]

Merhaba arkadaşlar 25-27 dsb işitme kaybı var kalp kapağımda kalınlık ve astımım var acaba engelli raporu alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

@yclgms resimler çıkmıyor.

@ysfcskn bunu anlamanın en doğru yöntemi bu şikayetlerin hepsini belirten bir dilekçe ile rapor başvurusu yapmak, sonuçta işitme kaybın çok az oradan bir sonuç çıkmaz ama kalp ve astımla ilgili durumu ancak doktor tespit edebilir, buradan yorum yapmak doğru olmaz. Geçmiş olsun...

merhaba .
bende uzun zamandır ses duymada sorun yaşıyordum dün doktora gittim ve odyo sonucuma göre hafif işitme kaybı var dedi. acaba bu sonuca göre bana kaç oran verilir.
gözden % 32
hiper tansiyondan % 10 derecem var
resimde odyo sunucu var ben hesabını yapamadım

ebf12c3be57.jpeg

@yclgms ikinci testte sağ kulakta hafif bir ilerleme var, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

Birinci test:

500 Sağ 50, Sol 55
1000 Sağ 45, Sol 55
2000 Sağ 40, Sol 55
4000 Sağ 75, Sol 85

Sağ toplam 210 - Sol toplam 250

Tablo 1-a'dan işitme kaybı %43,8

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %31 olmalı.

İkinci test:

500 Sağ 50, Sol 55
1000 Sağ 50, Sol 55
2000 Sağ 45, Sol 55
4000 Sağ 90, Sol 85

Sağ toplam 235 - Sol toplam 250

Tablo 1-b'den işitme kaybı %51,6

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %34 olmalı.

@aksaam ben %2 sonucuna ulaştım, geçmiş olsun...

İşitme Kaybı Eşikleri;

500 Sağ 20, Sol 15
1000 Sağ 15, Sol 15
2000 Sağ 30, Sol 15
4000 Sağ 55, Sol 60

Sağ toplam 120 - Sol toplam 105

Tablo 1-a'dan işitme kaybı oranı %2,8

Tablo 2'den işitme kaybına göre özür oranınız %2 olmalı.

(60 yaş ve üzeri hastalarda özür oranına Balthazard Formülü ile %10 ilave edilir.)

optix teşekkür ederim sağol
Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır diyorum hepinize geçmiş olsun diyorum

İşitme engelliyim. Sonuçlara göre rapor oranım ne olur?

Sonuçlara göre rapor oranım ne olur?

Saf ses ortamalası db ile 500-2000 sol56 sağ52
Konuşmayı alma eşiği db ile srt sol60 sağ60
Konuşmayı ayırt etme ½ ile sol64 sağ64
En raha ses yüksekliği mcl db ile sol100 sağ100

vuslat3587 yazdığın verilerden rapor oranına ulaşmak mümkün değil.

Bu başlığın ilk sayfasında @çamlıca arkadaşımızın yazdığı açıklamaları dikkatli okursan sonuca ulaşabilirsin.

Konuyu yine de çözemezsen yaptırmış olduğun işitme testini ya da en azından Saf Ses Eşik Odyogramı tablosunu burada paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırız.

Üst Alt