Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testinden özür oranı hesaplanması

Engelli Sağlık Raporu.

aşağıdaki testte göre yüzde kaç oran verilir sizce arkadaşlar

PDjR9d.jpg

Benim Sağ kulagımda Total işitme kaybım var bunu kasimpasa ve gumussuyu askeri hastanesinde yapilan testler olan odyometre konusma esikleri Refleks ve ABR testi ile kanitladim..

Hastanenin yazmis olsuklari ise şunlardir.

Her iki kulak yolu ve kulak zarlari intakt ve saglamdir. Yapilan testler sonucunda.
Sol HY: 25DB KY:15 DB SAĞ HY: 115 DB ve KY: 65 DB*

Yapilan ABR testinde Sağ kulakta 100db de cvp alinmadi SOL kulakta 50 db de cvp alindi. Sağ kulakta Fisilti sesini kulak dibinden dahi isitmiyor.

Refleks sag kulakta ipsiler alinmiyor...

Kulagimin durumu bu arkadaşlar... askerlik icin gitmistim hemen oncesindede ozel bir hastanede test yaptirmistim onun sonucunuda ekliyorum bu durumda alabilecegim rapor orani guncel hal ile nedir acaba yardimci olursaniz sevinirim..... Sağ kulak total onu biliyorum ancak solda da biseyler var sanirim .... tam anliyamiyorum bu testlerden...

3 hastalığımın kabul oranları ne olur

Öncelikle herkese Selamün Aleyküm. Arkadaşlar bilgisi tecrübesi olan büyüklerimden yardım olarak sorularıma cevap bekliyorum. Ben uyku testine girdim ve indeks 30,8 çıktı. Dün hasteneye giderek rapor düzenleyip cpap cihazı alacağım. Şimdi sorum şu Apne hopipne indeksi 30.8 ağır derece, J45.9 astım tanımlanmamış olarak başka bir devlet hastanesinden doktor rapor düzenleyip ilaç verdi. Birde tiroid incelenmesinde sağ lobda büyüğü 4mm çapında 2 adet izo-hipoekoik nodül mevcuttur ve 6 ayda kontrol diye elimde sonuç kağıdı var. Ben bu 3 hastalıkla vergi indirimine başvuru yaparsam sonuç olarak rapor oranı kaç olur. Rica etsem bu sorularıma cevap alabilirsem beni mutlu edersiniz. Herkese Hayırlı Akşamlar...

saf ses 500-4000hz
hava sol 60 db sağ 53 db
kemik 51db 51 db
KONUŞMAYI ANLAMA
sol 50 sağ 50
yardımcı olursanız sevinirim

WDdjJE.jpg
[/url][/IMG]
MerhABA benim de her iki kulağımda işitme kaybı var bende rapor almak istiyorum yüzdelik oranım kaç benimkini de hesaplar mısınız rica ediyorum cevaplarınızı bekliyorum login

Sahranil hnm acaba benimki ne olur bilginiz varmidir ? Ustte resimli olarak eklemesini yaptim

bu resmi nasıl ekliyorsunuz arkadaşlar işitme testimi paylaşmak istiyorum % kaç alabilirim diye

[FONT=sans-serif]saf ses 500-4000hz[/FONT]
[FONT=sans-serif]hava sol 60 db sağ 53 db[/FONT]
[FONT=sans-serif]kemik 51db 51 db[/FONT]
[FONT=sans-serif]KONUŞMAYI ANLAMA[/FONT]
[FONT=sans-serif]sol 50 sağ 50[/FONT]
[FONT=sans-serif]yardımcı olursanız sevinirim[/FONT]

Cvp yazan yokki pek eklemeyin ben ekledim 2 gun oldu kimse cvp bile yazmadi herkes isini cozene kadar burada kanimca

Sayın sahranil tek kulakta total ısitme kaybi var diger kulakta orta dereceli yinede 40 altimi gelir diyosunuz sizce ?

Evet tek taraf düşük olunca az geliyo

Duymayan kulak icin nasil bir oran hesaplamasi yapiliyor acaba mesela cetvelde ornek 55+50+60+50 vs toplami gibi duymayan kulak icin deger nasil toplaniyor yada kac sayiliyor acaba

Hesapı bilmiyorum

40 olması için iki kulağında ileri kayıp olck yani 70gibi örnek

Bitanesi sağlam diyelim oteki ileri gene az oran gelir

merhabalar
sol kulak yüzde 53 sağ kulak yüzde 48 işitme kaybım var
oranım nedir teşekkürler

A-19 f-3 60 db den fazla kayıp 4000 hz ve ustu seslerde dnik diye birsey yazmis okuyamadigim bu ne demek bilen var mi acil ?

arkadaşlar iyi günler işitme testinde R:265 L:260 sonuç ne olur. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba.banada yardimci olurmusunuz lutfen.bebegim 2 aylikken test yapdirdik birde 7 aylikken.lutfen bakarmisiniz.onceden Allah razi olsun....2 aylik oldugunda.500qc sag kulak80db sol kulak70db....2000-4000 qc sag kulak50 dv sol kulak80dv.........
Simdi 7 aylik ve 500qc sag kulak70dv sol kulak70dv......2000-4000qc sag kulak50dv sol kulak60dv

Merhaba iyi günler. Bera testinde sağ kulak 80db , sol kulak 20db çıktı . Yüzde kaç engel alabilirim?

Son düzenleme:
KKELEBEKK hanım ben yukarda resmî paylaşmıştım saolsun arkadaş cevap vermiş sizde bi bakarmısınız oran aynı sızın tercübenıze dayanarak

Merhaba isitme testinde sağ kulak %70 sol kulak 62 cıktı engelli raporuna sonuç olarak ne yazılır?
Tsk ederum

KKELEBEKK bera testini askeri muayene için yapmişlardi . Heyette kaldi testim . Kagidimda yazan 4.dalgaya göre sol 80- sağ 20 .

Üst Alt