28 Eylül 2023 güncel:
az önce bir arkadaşımdan bir dilekçe örneği geldi. %90 rapor ile araç alanlara sadece 1.derece sınırı ve aynı ilde ikamet şartı nihayet gelmiş. bununla ilgili vergi dairesine taahhüt verilip aksinin tespiti durumunda ödenmeyen ötv ve kdv nin yasal faizi ile tahsilini kabul eden bir taahhütname. 1 ocaktan itibaren %90 raporlu engelli adına araç alacaklar bu taahhütnameyi imzalayacaklarmış. bunu hep dedik igililere sorunun kaynağı bu diye nihayet dinlediler ve küçük te olsa bir adım attılar.
Bakın hala yazılamıyor diyorsunuz, daha bugün ortopedik engelli bir kişi aldığı araca 3. dereceye kadar kullanır yazdırdı.
Yapılacak şey basit, proje çizen kişi yurtiçi ise 45/c yapacak / yurtdışı ise 43/c belge hazırlayacak. Sonra TSE buna göre işlem yapacak.
Noter de sistemde 3.derece gördüğü için ruhsata işleyecek.
Lütfen hakkınızı savunun biri uğraşmamak için olmuyor dese bile lütfen yapan birini bulun. Yazdıran onlarca insan tanıyorum.
Araştırın, sosyal medyalara gruplara bakın hakkınızdan vazgeçmeyin...
az önce bir arkadaşımdan bir dilekçe örneği geldi. %90 rapor ile araç alanlara sadece 1.derece sınırı ve aynı ilde ikamet şartı nihayet gelmiş. bununla ilgili vergi dairesine taahhüt verilip aksinin tespiti durumunda ödenmeyen ötv ve kdv nin yasal faizi ile tahsilini kabul eden bir taahhütname. 1 ocaktan itibaren %90 raporlu engelli adına araç alacaklar bu taahhütnameyi imzalayacaklarmış. bunu hep dedik igililere sorunun kaynağı bu diye nihayet dinlediler ve küçük te olsa bir adım attılar.