Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araçları kullanabilecekler değişiyor

Peki mevcut durumda kullananlar ne olcak. Mesela ben ortopedik engelliyim babamla ben kullaniyorum şuanki durum ne olcak onlardami iptal

ortopedik engelli raporum ile yeni yılda araç alacaktık... Şimdi bu durumda; ortapedik engelli aracı benden başka kimse (eşim dahil) kullanamayacak mı?

Umarım böyle bir tebliğ yayımlanmaz. Bizim evde tek araç var eşim kullanıyor. 2 arabayı nasıl alalım bu ekonomik şartlarda. En azından 1 kişinin kullanmasına izin verseler. Ortopedik engelli cşddi mağdur oluyor

Suistimale srbep olanlar biz değildik. Sahte rapor alan da biz değildik. Ama fatura bize kesildi yine.

Yine ötv gelirinden vurgun yapma derdindeler engellinin aracina da goz diktiler babam %90 engelli ayni ildeyiz e ben surucem ama esim kullanamacak nasil olcak bu is o aracla esim benim isim.varken babami hastaye goturmeyecek mi goturucek boyle sacmalik olmaz iki arac alaayacgimoza gore bir eve arac aliminin onunu kesme derdinlerler istiyorlar ki kse arac almasin bir arac ta devlete alsin vatandas

Kedi501

Ayrıca ortopedik engelli biri (otomatik vites dahi olsa) hastaneye bile kendi kendisi mi gidecek? madem %90 üstü olanlara 1.derece ve ikematgah şartı var ortopediklilerede olmalı... adaletsiz ve hakka hukuka uygun olmayan bir düzenleme olmuş özellikle ortopedik engelliler için... umarım dava vs açan olur

Karayolları yönetmeliği 53 maddesi çok açık iken bir matbu evrak ve içeriği ile nasıl bir kısıtlama getirilebilir... Malum yazıda ki memur bayanı arayıp sormak gerekir

Taner bey benim aracımla eşim çocukları almaya gidiyor bubir sorun mudur

acemi61

Bir cok sorun mevcut tabi ben kendi acimdakini soyledim ama amac otv dusen geliri arttirmak bu sartlar da %80 araba alamayavak istenen de bu zaten

Bu kanuna iyi olmuş diyenlerin hakikaten beyinlerinin yerinde gri delikli sünger var.
Sinek anteni kadar beyni olan biri bu kanunu :
"Engelli kişi aracın içinde iken 1.derece akrabalar aracı kullanabilir " şeklinde yazar. Böylece engelliye eziyet olmaz. Ama görüyorum ki engelliler bile kendisi için neyin iyi, neyin kötü olduğunu bilmiyor. Cahillik başa bela.

AKIL SAHİBİ KİMSELER ,CİMER'e başvuru yapmak isterse aşağıdaki mesajı kopyala-yapıştır yapabilirler.
01.01.2023 tarihi itibariyle uygulanacak olan " tertibatlı engelli aracını başkası kullanamaz" uygulaması, bedensel engellilere eziyet olacaktır.
Zira engellilerin araç kullanması zaten oldukça yorucu.
Bedensel engelli bir birey olarak
Bu kanunun " Engelli kişi aracın içerisinde ise 1.derece akrabalar aracı kullanabilir" şeklinde değiştirilmesini rica ediyorum.
Bu sayede hem suistimalin önüne geçilirken, hemde engelliler madur olmayacaktır.

Herkes kendini dusunuyor ;) saniyor ki ben aliyorsam sorun yok bana daha cok avantaj olucak ama boyle boyle tum haklari aliyorlar sesi kisiyorlar kurt gelip suruye beni yormayin en zayif koyunu verin dediginde sira bize gelmez diyen koyunlar kabul ediyor gun geliyor o koyunlara sira gelince anliyorlar yanlis yaptiklarini anlayana ;)

Bencede herkesin tepki koymasi lazim bu duruma cimere ve yetkili yerlere yazmak sikayet etmek lazim tvlerin e mail yazmak bu konuda onemli bugun seni kapsamayan kanun yarin seni de kapsar oyle kalirsin ortada tek burda mantikli olan seh ayni ilede ikametgah etmek o konida hemfikirim.baska ilde olup da o kisiye yardim edilmeyecegi ortada o haric hepsi bence yanlis

webturkey@fox.com sorumlumudur@fox.com

Fox haberin iki emaile yazdim

Ayrica cimere yazdim

Hakkinizi savunun yazin sikayet edin oturdugunuz yerde bu yanlis diyerek kimseye hakkini geri vermezler ne kadar olursa sayi o kadar daha rahat aliriz

benim anladığım ortopedik araçları artık sadece o tipte ehliyeti olan kullanabilecek.

burafs bir zamanlar yazmıştım, %90 yakınlarının baskısıyla o topicten dahi banlandım. ortopedik araç zaten tek tük satılıyordu, zaten yapısı gereği aile dışında kimse kullanmıyordu ama şimdi %90 lığı zaten hasta yakını yaşlı yakını kullanabilecek ama olan ortopedik ailelerine olmuş. sürekli kısıtlama kısıtlama diyenler mutlu olsun, artık hem limit hem kısıt var

Ya arkadaş dert etmeyin siz kullanın eşinize de verin kullansın, bu memlekette ne araştırılıp bakılıyor ki,, adam markete ceza yazıyor, marketten çıkınca yine aynı fiyata satıyor,,, boşverin üzülerek söylüyorum ama denetim düzen falan yok burada, siz kullanın arabanızı

Paylaşılan taahhütname içerisinde "istisnadan yararlanmak için ibraz edilen engellilik sağlık kurulu raporunun en son tarihli rapor olduğu" konusunda bir yazı var. Bu ne anlama gelmektedir? Eski tarihli bir rapor ile örneğin sürekli olup 2005 senesinde alınmış %90'lık rapor ile artık araç alınamayacak mıdır?

Halen yürürlükte olan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53. maddesi değiştirilmeden bayilere böyle bir yazı gönderilmesi biraz tuhaf geldi bana. kaldı ki bu belgenin doğrulamasını yapmak istedim ancak belgeyi de doğrulayamadım. şahsi fikrim bu yazı bayilere gönderilmeden önce mevcut yönetmelik değiştirilmeliydi, inşallah gerçek dışı bir belgedir diyorum. bir taraftan usulsüz faydalanmayı önlemek isterken diğer taraftan hakkın kullanımı engellenmemeliydi. ayrıca böyle bir düzenlemenin de yılın son gününe bırakılmasını da anlamak mümkün değil. böyle bir çalışmanın varlığı daha önceden paylaşılsaydı keşke. ne değişirdi, belki de hiç, ama en azından son bir aydır bayilerde araç bulmak için çabalamazdım. bu durumda artık araç almak anlamsız olduğu için (benim aracımı eşim, eşimin aracını ben kullanamayacağım ve iki araç almamızın da imkansız olması nedeniyle) araç alamayacağım. Allah büyük diyelim.

Arkadasim ehliyet ruhsat istenirken engelli araci oldugu belli oluyor bu birinci yiyecegin bir trafik cezasinda bile ortaya cikiyor arac ustunde araci kullanan ceza yiyiyor sigortasiz isci calistirmada boyle tespit ediliyor onu da gectim neden kanunsuz is yapalim.hakkimizi almak varken

Şimdi atıyorum babamın hastaneye gitmesi gerek araç onun adına %90 engelli. Beni yazdı kullanabilir diye 1. derece olarak ama ben evde yokum dayım amcam vs götürdü. Ne olacak yolda polis sen niye bu adamı götürüyorsun yetkin yok bu arabayı kullanmaya mı diyecek

Sardonyx35 aynen öyle olacak. hatta ihlal edildiği için araca ödenmeyen ötv geri alınacak. üstüne de ötv nin gecikme faizi alacak. yani kuralı ihlal eden herkes arabanın liste fiyatından daha fazlasına arabayı almış olacak.

ib28

Bu yazının doğrulama kodu ile aratıp teyit eden var mı? Yani %90 üstü engellide olan 1.derece yakın olayı kısıtlaması bile yok ortopediklilerde... Ortopedik engelli biri acil hastaneye gidecek, yada hasta evden çıkamıyor eşi araçla birşeyşer aalıp getirecek olursa yasak :)

umarım bu durum duzeltılır, sürekli geriye gidiyoruz her konuda 🤦🏻♂

Ortopedik raporlulara da 1. Derece ve akrabasi olmayanlar için iş akdi durumu getirilmesi gerekirdi.

Ve kişinin eşininde 1. Derece sayılması gerekir. Yapmışlar ama yine tam yapamamışlar.

Yalnız çıkan bu yönetmelik bu hükümet için çok üstdüzey bir hamle oldu, bunuda seçim öncesi tüm tuşlara basmak olarak görüyorum.

Yüksek ihtimal kaybedilecek bir seçim öncesi 10milyon engelli ve yakınlarının oy potansiyelini umursamamaları bana çok saçma geliyordu.

Muhakkak maduriyetler giderilecektir zamanla. Bu hamleyi yapan digerlerinide yapar gibi geliyor bana.

Bu hamle ile bütün suistimalcilerin önüne geçileceği için limit kısıtlamasınında bi anlamı kalmıyor.

Bakalım 1m4k tl yi gözlerinde büyüttükleri için mi çıktı bu yönetmelik yoksa limitte artisa veya limit kaldirimina gidilecek mi göreceğiz.

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mchi

Ortopedik engeliler için düzeltme gerekli... Akla mantığa aykırı... dediğiniz gibi en azından 1.derece yada eş olmalı...

Tertibat konusunda olmamış.
Kanunlar karşısında herkes eşittir ilkesinden birinci ve ikinci akrabaları olarak değişmeli. %90 içinde bu şekilde olmalı..
Aklım almıyor geçmiş deki kanuna geri döndüler, bunu değiştirmek için gerçekden çok uğraşmıştık. Sürekli ve ısrar la topuklarına sıkıyorlar. Bize başka çare bırakmadılar. Güle güle degil somurta somurta gitsinler

Hic bu belgeyi ve bilgiyi teyit eden oldu mu halen devlet sitelerinde degisim soz konusu degil ucuncu dereceye kadar diyor bir cok bakanlikta tekrar sakince baktim ilgili belgeye yazisma kurallarina uyulmadan hazirlanmis sahte olma ihtimali yuksek gibi geldi bana ama neyimiz dogruki yazisma kurallarina uygun evrak cikarsinlar yinede cimere yazin ilgili haber sitelerine partilere e mail aton sadece burda isyan ederek olmaz bu is ben hepsini yaptim sizde destek olun bu konuda korkmayin hakkinizi ariyorsunuz diye basiniz bir sey gelmez

burada oo iyi olmuş diyenler olaydan bihaber, evlenmemiş bir engelli acil durumda napacak? ayrıca nasıl bir güruh sürekli kısıtlama savunur, adamlar limit getirdi yok yere, ooo iii oldu, kısıtlama getiriyor gene oo ii oldu yazan yazana

Yazıda 1. Derece sıhri akraba da kullanabilir denmiş. Damat 1. Derece sıhri akrabalığa girer mi

KAN HISIMLARI SIHRİ (KAYIN) HISIMLAR

Birinci Derecede Kan Hısımları
Kişinin;
- Çocukları*[ve eşleri],
- Annesi*[ve eşleri],
- Babası*[ve eşleri].

Birinci Derecede Sıhri (Kayın) Hısımlar
Kişinin;
- Eşinin Annesi*[ve eşleri],
- Eşinin Babası*[ve eşleri].

İkinci Derecede Kan Hısımları
Kişinin;
- Kardeşleri*[ve eşleri],
- Torunları*[ve eşleri],
- Büyük annesi*[ve eşleri],
- Büyük babası*[ve eşleri].

İkinci Derecede Sıhri (Kayın) Hısımlar
Kişinin;
- Eşinin kardeşleri (kayın, baldız, görümce)*[ve eşleri],
- Eşinin büyük annesi*[ve eşleri],
- Eşinin büyük babası*[ve eşleri].

Üçüncü Derecede Kan Hısımları
Kişinin;
- Kardeşinin çocukları (yeğenleri)*[ve eşleri],
- Dayısı*[ve eşleri],
- Amcası*[ve eşleri],
- Halası*[ve eşleri],
- Teyzesi*[ve eşleri].

Üçüncü Derecede Sıhri (Kayın) Hısımlar
Kişinin;
- Eşinin kardeş çocukları (kayın, baldız ve görümce çocukları)*[ve eşleri],
- Eşinin dayısı*[ve eşleri],
- Eşinin amcası*[ve eşleri],
- Eşinin halası*[ve eşleri],
- Eşinin teyzesi*[ve eşleri].

NOT: Evlatlık, öz çocukla aynı hükümlere tabidir.

Ayrıca Bkz: Medeni Kanun Madde:

Kan hısımlığı
MADDE 17.- Kan hısımlığının derecesi, hısımları birbirine bağlayan doğum sayısıyla belli olur.
Biri diğerinden gelen kişiler arasında üstsoy-altsoy hısımlığı; biri diğerinden gelmeyip de, ortak bir kökten gelen kişiler arasında yansoy hısımlığı vardır.

Kayın hısımlığı
MADDE 18.-*Eşlerden biri ile diğer eşin kan hısımları, aynı tür ve dereceden kayın hısımları olur.
Kayın hısımlığı, kendisini meydana getiren evliliğin sona ermesiyle ortadan kalkmaz.

---------------------
---------------------
---------------------

Bayilere gönderilen yazıdan bir paragraf ekliyorum.

Burada benim anladığım, engelli kişinin araçta olması durumunda aracı bu kurallardan bağımsız herhangi bir kisi kullanabilir.

Yani acil durumda hastaneye vb komşunuz bile götürebilir.

Engelli kişi araçta degilse bu sınırlamalar geçerli ve bu durum %90, ortopedik diye ayrıştırılmamış.

Resmi dil olduğu için tam anlayamamış olabilirim. Yarın avukatıma danışacağım. Yorumunu buraya yazarım.
1fec72c93352517b7f35aa4998e8527d.jpg

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gelin damat birinci dereceye girmiyor malasef o aldiginiz sitede ki yorum medeni kanunda esler yok sadece gelin ve damamat derecelerde yer almadigi icin bazi hukukcularn ve sitelrin yorumlarindan ibarettir onlar yani babanizdan dolayi arac alirsaniz esiniz kullanmaZ bende alamiyorum bu nedenle

Tertibatlı kendi kullandığım aracı sadece benmi kullanacam kardeşim kullanazmı

Üst Alt