Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araçları kullanabilecekler değişiyor

ötv kdv diye bir birimi aradım gelin 1 hısım akraba sayılıyor bu nedenle araç kullananlar listesine ekleyebilirsiniz denildi bılgınız olsun ama ruhsata kımlerın kullanacagının ıslenmesı konusu bızımle ılgılı degıl dediler

ben ettim hocam gib de ekleri ile birlikte görülüyor 3 sayfa yazı

Bu çok büyük bir haksızlık bir evde bir araba olur engelli bir memur nasıl eşine ayrı kendine ayrı araba alır? Hiç mi yapılacak bir şey yok arkadaşlar? Bu haksızlığa göz mğ yumalım? Suistimal edenlere ödül bize ceza oldu zaten bizim sayımız az. Tek isteğim en azından 1. Derecenin aracımı kullanabilmesi

korayy %90 için olan formda bizzat kullanacağımı/bizzat kullanamayacağım durumda ise.... diye devam ediyor. siz onu dolduracaksınız

Son düzenleme:
Kedi501 eşiniz de babanızın sıhri 1.derece yakını sayılıyor. kullanabilir onda sorun yok.

Ben sol bacak engelliyim%42 raborumda otomatik fitesli araç kullana bilir diyor.
Bu durumda benim oğlum benim aracım yeni araç alırsam kullanamayacak fakat ben ehliyet değiştiriken bana sen sol engelli isen tüm otomatik fites araçları kullana bilirsin senin aracında herkez kullana bilir denmişti.
Allah siz inandırsın arabayı değiştirmeye korkar olsum ya rabor sorun ediyorlar ya limit koyuyorlar ya kendinden başkası kullanamaz diyorlar.

eren engelli birey araç içerisinde iken başka birinin aracı kullanmasının sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Sol ayağımdan ortopedik engelliyim. Tertibatsız otomatik araç kullanabiliyorum. Muafiyetli araç aldığımda bu aracı eşim veya oğlum kullanamıyor mu?

Buradaki mantığı çözebilen var mı? Yani bunda ne gibi bir suistimal vardı ki 1. derece yakınım olan eşim ve oğlum kullanamıyor?

Alacağım araçta tertibat bile olmayacak sol ayağımda engel olduğu için.

2010 yılı anayasa değişikliği ile ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK geldi geleli işimiz hiçbir alanda rast gitmedi lehimize olan tek bir şey dahi yok. var olan haklarımızda birer birer , yavaş yavaş, yedire yedire elimizden alınıyor. ben ve eşim ortopedik engelliyiz ve çalışıyoruz ikimizin de elden tertibatlı araç kullanma ehliyeti var ikinci aracı alacak durumumuz yok, yarın öbür gün çocuk okullu olacak okula getir - götür, işe git - gel mecbur birbirimizin aracını kullanacağız eğer mevzuat denildiği gibi çıkarsa büyük bir haksızlık. zaten ortopedik engellilerin %90 ı kendi aracını ya kendi yada eşi kullanıyor. olan % 90 altı engellilere oldu diğerleri zaten 3 isim ekleyebilecek suistimalin zerresi bile engellenmiş olmayacak..........:mad:

Tertibatli araclara en azindan 1 kisi hakki taninmaliydi resmen sacmalik.suistimal tertibatli aractan çikmiyorki

Ortapedik engellilere de, enazından 1. derece yakınlarından 3 kişi için isim yazırma hakkı verilmesi gerekiyor. Yoksa çok fazla insan mağdur olur.

ben sordum kendı ilimde sorun olmaz bırınce derece akraba dedı sızde kendı ılınızde sorun farklı uygulama olabılıur

Losdy

Kaza yapan eş olunca nasıl olacak. Sizce kasko, sigorta ne diyecek... Hukuki boyut göz ardı edilerek yazılmış bir metin.

Kaza yapan eş dost asli kusurlu olur kasko bu yönetmeliğe göre tek kuruş ödemez üstüne bir de adli makamlarla uğraşırsınız bu saatten sonra engelli aracı alanlar altınızda dinamit taşıyorsunuz aracınızı sakın kimseye kullandırtmayın...

Bu uygulama bedensel engelliye darbe olmuş 1 ci derece kullanım olmalıydı...Bu belki ilerde düzeltilebilir umudum var.( 1 kişide olsa ruhsata isim yazdırılabilirdi)

GİB Başkanlığı snaırım bazı derneklerin önerileri ile karma bir şey yapmış tabi burda hazine ve maliye bakanın yardımcısı yaviloğlu hep karşıydı bu duruma eski bakanın lütfi elvanın etkisinde kalan biri

Amca dede anane enişte komşu yalandan üstüne alınanlara da geçmiş olsun hadi sıkıyorsa kullanın bakalım tahahhüt namede ÖTV,KDV yi Güncel faizi ile alır devlet umarım denetimler sıkı olur...
Bir de o araç kazaya karışsın neler olur tek kuruş alamazsınız bu saatten sonra kaskodan bu iş kasko firmaları ciddi dikkate alır...

Bir de bir arkadaş saçmalamış yok aklından şüphe ederim diye bu forum da tek zeka küpü sen değilsin lamba cini seni... Bu zaten olması gereken bir konu eksik kalan yanları var mı var ama düzeltilebilir burdaki temel sorun suistimalin bir an evvel engellenmesi denetimlerin sıklanması Trafik polislerinin ve Jandarmanın eğitilmesi farklı illerde kullanılan yüzbinlerce araç Suistimal edilmiş durumda ben bunlarında canının yanacağını düşünüyorum eğer sıkı denetim olursa Şöyle bir şey de var kasko ve zorunlu trafikte kazaya karıştıklarında kasko ödeme yapmaz gibi geliyor bu yönetmelikle bakalım önümüzde süreçlerde neler yaşayacağız..

tanerbudak

Taner Bey nasıl bir mevzuat değişikliği ile yapılmış bu bilginiz var mı? Ben ÖTV konusunda değişen bir mevzuat hükmüne rastlayamadım bu konuda.

Arkadaş herkes bir şey söylüyor. Kasko mecbur ödeyecek masrafı. Aksi yoksa sözleşme de mecbur. Ayrıca arabayı sürme konusu tamamen karayolları yönetmeliği 53 maddesi uyarınca belirlenmiştir

İyi günler dilerim
"aynı il sınırları ikamet eden birinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarım ile kardeşlerim olarak belirtilmiş." %90 engelli Kayınpederime biz bakıyoruz anladığım kadarıyla eşim kullanabiliyor bende sıhri hısım mı oluyorum? Google arattığımda çocukları ve eşleri yazıyor sıhri hısım olarak. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Çıkan bir yönetmelik falan yok. Manipülasyon bir bilgi. Dezenformasyon olmuş. Arkadaşlar taahhütname sizi kısıtlayamaz. O tamamen matbu dosyada olmasi gereken bir uygulama. Sizi yolds trafik memuru durdurduğu da karayolları yönetmeliği 53 maddeye göre değerlendirme yapar. Taahhütname sadece bazılarını korkutmak adına gündeme geldi. O bir genelge, yönetmelik ya da kanun değildir

garaj6

Kaskoda ödemez, sigorta da ödemez. Adı geçen metin böyle çıkarsa... ortapedik engellinin kendinden başka kimse aracı kullanamaz. Zaruret oluştu gibi cümlelere takılmayın. Zaruret sigortayı ve kasko firmasını sevindirir. Net.

Bir şeyin değiştiği yok. Kaskoda kolluk kuvvetleri de karayolları yönetmeliği 53 maddeye göre işlem tesis eder.

Bence de

garaj6

Merhaba, kanun maddesi değişmeden işler değişmez çok doğru söylemişsiniz.

Ben GİB i arayıp ötv birimine sordum yazı hatalı derhal işlemden alınacak zaten açıklama yapmaiıyoruz dedi

Yazı baştan sona hatalı deseydiniz. Bize eziyet olur bu yazı. Ortopedik engelliler diğerlerinin 10da biri değil. Ve en çok biz ihtiyaç duyuyoruz büyük araçlara. Malum tekerlekli sandalye vs... Ayrıca sabahtan akşama kadar defalarca trafiğe çıkmak ciddi sorun bu yüzden en azından eşim çocuğum kullanabilmeli. Siz hangi numarayı aradınız mümkünse paylaşır mısınız

03124153668 Tuğçe UYSAL yazıyı yazan kişi bir kişi arayıp sorsun abartınca da hoş olmuyor.Ortapedik engelliyi mağdur edeceklerine adam gibi düzenleseler keşke

zeynep47

Ararsanı söyleneni yazar mısınız buraya

hacisman22

2 arka sokakda oturan öz kardeşim benim engelli aracımı kullanamayacak mı şimdi ?

Ben yaziyi okudum. Tertibatli olanlar icin kendisi ve ayni ilde ikamet eden 1.dereceye kadar 3 isim verilecek diyor. Yanlisim varsa duzeltin.

sizin aradığınız yer bizim ötv muaf konuları ile ilgili yorum yapamaz size bilgi veremez yanlış bilgi verilmiş size..

o konulara üst tepeden kişiler ilgilenir bakan yardımcıları ya da gib başkan yardımcıları onlarada yardımcılarına ulaşmanız mümkün değil...Bir değişiklik varsa ki var bu servis edilmiş büyük ihtimalle doğrdur bilgiler...

Orjinal üst yazı varsa paylaşırsanız teyit almaya çalşırım

Üst Alt