Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyetli araçları kullanabilecekler değişiyor

Umarım çok hızlı bir şekilde +1 de eklenir yoksa mağduriyet olur. Bastırmak lazım. Burdaki arkadaşlardan ricam siz de serkan bayrama mail atın arayın ne kadar zor durumda olduğumuzu bilsin.ona göre hemen eklensin istediğimiz ibare

marto1

Ortopedik engelli otomatik vştes + direksşyon topuzu şeklinde alınacak aracı kimler kullanabilir ? bayiye gidince bize net cevap bilgi evrak vs hazırlayacaklar mı? bilgi verebilecekelr mi?

Resmi gazetede yayinlamamalari engelliye eziyet dir

Hangi taahhüt sayı numarası öyle bir kâğıt ile olmuyor.ben abimin arabasını kullanamayacakmıyım

ortopedik engelli olup , tertibap olmayan sadece otomatik vites araç alacaklar için hiçbir "net" bilgi yok halen ...

marto1

Hocam bundan şunu mu anlıyoruz, ortopedik engelli olarak ek bir tertibat olmadan alınan otomatik aracı seçilen bir aile ferdi kullanabilir? Altını çizeyim, tertibatsız.

Babamın sol ayağı ampute, otomatiği tertibatsız sürebiliyor. ben oğlu olarak sürebilir miyim?

Limitte yasanin disinda yukselme yok. Ama getirilen kisitlamalar var. Hicbir ilerleme yok halen geriye gidiyoz. Özellikle ortooedik engellilere darbe vurdular

Evet..

1m4k tl gözlerine çok gelmiş demekki. Onun için bu önlemler.

Önlemler yüksek oranda doğru adım.

Ama yanına limit iptali ya da %50 arttırma yetkisi olmadıkça yine bizi şaşırtmadılar demekten alıkoyamıyor insan kendini.

Yazık.

Ek olarak seçim öncesi olmasa bu adımda atılmazdı ydo artisina bile müsade edilmezdi görünen o malesef.

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özel tertibatlı ve %90 engelli araç kullanımı ile ilgili uyulması gereken kurallar vb. Yönetmeliği göremedim bulamadım bulabilen varsa yönetmeliği burada paylaşabilirlerse bizlere çok büyük yardımcı olmuş olur

tanerbudak
Atıfta bulunulan genel tebliğde II F 3 1 diye bölüm yok yalnız, çözemedim bu kısmı.

Arkadaşlar farklı yorumlar var kafam çok karıştı tertibatlı %90 dan aşağı raporla alınan aracı sadece benmi kullanacam ailemde kullanabilirmi kardeşim vs.

Şuan için sadece siz kullanabilirsiniz 2023 1 ocak itibari ile aldığınız aracinizi.

Ama milletvekili serkan bayram ailesinden 1 kisi daha kullanilecek sekilde duzeltecegiz demiş

Ya arkadas sadece kendisi kullanabilir nasıl bi yasa ölüm var kalim var acil durum var birsuru sorun var en azindan 1 kisiye musade etseler.

Engel oranı %90 altı ortopedik engelli kişilerde tertibatsiz otomatik kişilerin alabilecekleri arabayı en azından 1 kişi daha ailesinden 1. derece yakınının kullanabilmesi gerekir. Buna tertibatin sağlam kişi tarafından kullanılmasında engel olusturmayacak grup da eklenebilir, Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, hastalık gibi bazı elzem durumlar illaki olacaktır. Bununla ilgili cimere mutlaka yazmamız gerekir.

acemi61

Bi arkadaş telefonla konuşmuş milletvekili ile.

Videolar da tertibatlı %90 altı aracı ismini vereceğiniz 3 kişi kullanır diyo hangisi doğru bilgi acaba

ertem

O videoyu bende izledim. Arkadaş yanlış yorumluyor orada. Belgeyi anlamamış. %90 üstü için gösterilen tahaütname metnini ortopedik engelliler için, %90 altı için gösterilen belgeyi de aparatsıs araçlar için gösteriyor. Yanlış bilgilendirme yapmış yani.

O milletvekiline guvenmeyin işi gucu birakmis film pesinde kosturuyor engellilerden ve durumdan bihaber kendisi. Eminim laf olsun diye sallamis gecmistir.

Son Dakika: ÖTV Muafiyetinin Üst Limiti Değişti

Bu akşam Resmî Gazete'de yayınlanan kararla 450.500 TL olan ÖTV muafiyeti tavan limitinin arttırıldığı açıklandı.
Geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı Nurettin Nebati, ÖTV indirimi bekleyen vatandaşları üzecek bir açıklama yaparak halihazırda araçların zor bulunduğunu ve bu neden ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını açıklamıştı. Bu açıklamadan birkaç gün sonra ise gazeteci Emre Özpeynirci, 2023 yılında ÖTV muafiyeti şartlarının zorlaşacağını ve muafiyet üst limitinin artabileceğini belirtmişti.

Geçtiğimiz dakikalarda ise Resmî Gazete’de yayınlanan karara göre ÖTV muafiyeti tavan fiyatı yükseltildi.

Üst limit %123 arttırıldı

Resmî Gazete’de yayınlanan karara göre ÖTV Muafiyeti üst limiti 450.500 TL’den 1.004.200 TL’ye çıkardıldı. Ayrıca yayınlanan kararda bu yeni üst limtiin 1 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe gireceği de belirtildi. Bilindiği üzere ÖTV muafiyeti, belirli bir oranın üzerinde fiziksel engeli olan vatandaşların yararlanabileceği bir uygulama. %90 ve üzerinde fiziki engeli bulunan vatandaşlar, engellerini ispatlayacak belgelerle birlikte başvuru yaparak belirtilen tavan limitin altında satılan araçları ÖTV ödemeden satın alabiliyor ve hem araç sahibi hem de araç sahibinin yakınları bu aracı kullanabiliyordu.

Ancak bu sistemin kötüye kullanılmasının ardından Emre Özpeynirci, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni taahütnameyi paylaşarak ÖTV muafiyetinden yararlanmak isteyenlerin karşılaması gereken şartların zorlaşacağını iddia etmişti. İddiaya göre artık ÖTV muafiyetli "engelli araçlarını" sadece araç sahibi ve 1. dereceden akrabası olan 3 kişi kullanabilecek. Bu kişiler dışında aracı kullanacak bireyler içinse iş akdi sözleşmesi imzalanacak ve sözleşmeyi imzalayanlar resmi olarak araç sahibinin "özel şoförü" olacak.

Karayolları yönetmeliği 53 maddesi değişmediği sürece orada yazanlar geçerlidir

Karayolları yönetmeliği 53 maddesi değişmediği sürece orada yazanlar geçerlidir

tamamda maliye karayolları yönetmeliğinne bakmaz, tahhutname imzalatmadan ötv muafıyet tanımayacak, bu durumda ortapedik engelli biri araç alırken bu tahhutnsmeyi imzalamak zorunda kaldığından kendisinden baskası kullanınca inanıpmaz bir mağdurşyet olacaktır....

En azından tahhutnamede 1.derece yada eşi yazmalı

Peki daha önceden alınan araçlar için bu taahhütname onayı nasıl olacak? Kişi çağrılıp yeni bir imza mı alınacak, yoksa bu yazıdaki kurallar 1 Ocak 2023’ten sonra alınan araçlar için mi uygulanacak?

engintoprak85

Serkan bayram'la birden fazla telefon görüşmesi yapan bir vatandaş olarak söyleyeyim özellikle emekli olmuş engelli mağduriyetler hakkında kendisi ile görüşmüştüm kaç sefer şu kadarını söyleyeyim tam bir şovmen laf Çok icraatı hiç yok inşallah bu seçimlerde listeye dahil giremez sözünü hayatta itibar etmem onun

Benim bir sorum olacak. Bir kaç videoda hak sahipleri yanımızda olmadan 1. derece yakınları olarak biz şehir dışına araçla çıkamazmışız. Bununla alakalı bir ibare görmedim ama belgelerde. Geçerliliği veya gerçekliği var mı ?

Birinin çıkıp acilen aciklama yapmasi lazim. Ciddi mahduriyetler olusacak.

Üst Alt