Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pasta ve yemek tarifleri

Çok güzel görünüyor gerçekten!. Eline sağlık Sema...
En sevdiğim salata yapmak ve yemek..:eek: böyle Görseli de güzel olunca hiç dayanamam...:)

Bu da yeni görselimiz.:) Az önce mideme yolculuk yaptı..:eek:

zmP3jB.jpg

Patates çanakları içinde yoğurtlu ıspanak ve pancar.

1 bardak köftelik bulguru sıcak suyla kısır yapar gibi ıslatıyorsunuz. 2 adet haşlanmış patatesi rendeliyorsunuz. İçine, tuz, baharat ve 1 çay kaşığı kadar salça ile yoğurup çanak şeklini veriyorsunuz. Yoğurtlu ıspanak ve yoğurtlu pancar salatası ile renklendiriyorsunuz. Baharat ve sarımsak eklemek zevkinize kalmış... :)

ilk gördüğümde turta sanmıştım, tek kelime ile perfect :)

Sarımsaklı Yoğurtlu salatalar bence iyi oluyor. Bulgurlu, patatesli harçtan yapılan Çanaklarda hem sunum hemde lezzet açısından çok güzel olur eline sağlık, çok hoşuma gitti denemeliyim...

Sağolun kızlar :) Bu aralar değişik ve renkli salatalara sardım. Bulgur kullanmayı seviyorum, sebzelerle uyumu güzel oluyor.
Pasta, tatlı yapmaya ara verdim selda :)

Ben zaten pasta yemiyorum, künefe yiyorum :D çok hamaratsınız tütütüüüü bende bişeyler paylaşmak isterdim ama çok iyi yapabildiğim bir yemek yok :eek:

Künefe, pasta yapmaktan kolay :) Antakya'nın özel künefe peynirini bulduktan sonra yapılmasında hiç bir şey yok, seldoş :)

O zaman tariflerini de isteriz :eek:
Börek yaparken süt kullanırsan yumuşak düşer, yoğurt daha çıtır yapar, yağ ve su karışımı daha da çıtır yapar.
Bir farklı yöntem olarak benim denediğim tahin sürmek, özellikle ıspanaklı böreklerde çook farklı bir lezzet oluyor.

Tahin hiç denememistim deneyeyim onuda, ellerinize sağlık arkadaşlar bu fikirler iyi oluyor..
Biz böreği her yufkanın üstüne sıvıyağ ve un sepeleyerek yapiyoruz..Öylede çıtır olup pul pul dökülüyor, çeşitli katlayabilirsiniz tavsiye ederim..

Hatta hazırlayıp derin dondurucuya atıyoruz aniden gelenlere hazır yiyecek oluyor...

ohhh ohhh böreklerr, çöreklerrrr... Tahin fikri güzelmiş, hemen Sema'lara doğru bir plan yapılmalı yerinde yenmeli :))))

Yağ sürüp un serpmeyi hiç denememiştim, deneyeceğim :) Derin dondurucuda börek bulundurmak bütün hanımların kurtarıcısı zaten. :)
Tahin deyince, hazırlayıp derin dondurucuya attığım çok basit bir lezzet var hayat kurtaran cinsten. Hazır baklava yufkasına tahin sürüp, toz şeker ceviz serpip, baklava dilimi şeklinde kesiyorum. Pişirdikten sonra da üzerine pudra şekeri. Çıtır çıtır müthiş bir lezzet oluyor. Ve çook pratik. :) Fotoğrafı yok şu siteden benzerini buldum ; Tahinli Kuru Baklava | Hadi Sofraya!

Börek-çörek bahanesi olsun, muhabbet için bir plan yapın kızlar, beklerim hepinizi :)

Sema, anlattığın tatlıdan yapmadım ama yedim çok güzel cok begenmistim, seninde eline sağlık...

Kızlar, Semanın teklifini bir düşünelim diyorum..
Yemek içmek bahane, muhabbet, sohbet şahanedir... (diyorum ama sema neler pişirecek diyede düşünmeden duramıyorum:eek:)

Neler pişireceğim sürpriz olsun, siz gelin de :eek:

Bu fotoğrafı Ayşegül için ekliyorum, daha önce bahsetmiştik fotoğrafını eklerim demiştim.

Portakal kabuğu şekerlemesi
pgmZlL.jpg

Akşam televizyon izlerken yediğimiz portakal kabuklarını atmıyoruz. :) Minik minik doğrayıp bolca toz şekere (şeker miktarını ölçmediğim için veremiyorum, az olmasın yoksa bozuluyor) buluyoruz. Bir kavanoza sıkıca yerleştiriyoruz. 1-2 gün oda sıcaklığında kalıyor, şekeri eriyor. Daha sonra buzdolabına alıyoruz. 2-3 yıl bozulmuyor.
Kek, kurabiye, pasta kreması, puding, aşure... v.s. Portakal kabuğunu yakıştırdığınız her tat için kullanabilirsiniz. Un helvasına bile denemişliğim var.:eek:

KIZLAR, ACI OLMUYORMU. acisini kaynatarak atiyormusunuz kabuklarin.

Pişirilmediği için acısı olmuyor @shukufe, ama dediğim gibi bol şeker kullanmak gerekiyor.

vanilya diye seker kullandiriyorlar bize. bu iyi olur vanilya yerine degilmi sema. cok seyrek kurabiyeye rendelerdim bende, sizinki her zaman el altinda hazir.
bende kabak kayigi paylasayim. kalorisi az, vitamin bombasi:eek:
kabaklari uzunlamasina kesilecek, icini tatli kasigiyla oyulacak. tencerede suyla biraz haslanacak kayiklar. firin tepsisine yagli kagit serip dizilecek.
kiyma, sogan, carliston biber, domates, salca kavrulup tuzu, karabiberi, minik dogradigimiz birkac dis sarmisagi kavurup kayiklara doldurulacak.
agir pisiyor firinda bir saate yakin tutulacak.ramazanda hafif, doyurucu, goz zevkinede hitap eden guzel bir ana yemek.

Vanilya yerine kullanabilirsiniz elbette :) Hazır poşettekiler vanilya aroması.

Sultan kayığı diyoruz biz de verdiğin tarife, pratik, sağlıklı ve şık sunumlu bir yemek. Tavuk soteli halini de deneyebilirsiniz.

Şimdi mevsim itibari ile kış hazırlıkları dönemi bu ara annem harıl harıl hazırlık yapıyor hobi haline getirdi. Çok yeni ve değişik konserve, sos, turşu çalışmaları var fırsat bulunca paylaşmayı düşünüyorum..
Kışa hazırlık paylaşımlar hiç fena olmaz arkadaşlar ne dersiniz..

Her yıl olduğu gibi klasik kışlık domates konservelerimizi hazırladık. Farklı tarifleri bekliyoruz merakla :)

daha bu gün yaptım lahmacun , pidede yapıyorum...

Çok sevdiğim bir tarif. Fırında yuvarlak kırmızı biber.

Yuvarlak kırmızı yağ biberlerin içlerini çıkarıp temizliyoruz, temizlenmiş biberler tek tek fırın tepsisine tas gibi oturtturulacak.
her bir biberin içine bir tatlı kaşığı yağ, bir tatlı kaşığı sirke, silme bir çay kaşığı tuz, yine silme çay kaşığı şeker koyup fırına sürün..
kendi fırın ayarınızda üzeri pembeleşip biraz yumuşayıncaya kadar tutun sonra tepsi den sıcak sıcak maşa ile alıp (içlerindeki suların dökülmemesine dikkat ederek) kavanoza sıralayın arzuya göre sarımsak, maydanoz ve tane karabiber koyabilirsiniz. Acele bir şekilde kavanozlar sıkıca kapanır, ters çevirip. Sıcaklığı muhafaza olsun diye battaniye ile örtün ağzı iyi kapansın...Afiyet olsun.

Mine'cim,
Yuvarlak kırmızı yağ biberini hiç duymadım. Dolmalık biber mi, yoksa Kapya biberi mi?

Daha anlaşılır olsun diye özellikleriyle anlatmaya çalıştım, karışıklığı sebeb vermişim kusura bakmayın.
Kapya ismini biz hiç kullanmıyoruz Semacım. O yüzden aklıma kapya demek gelmemiş. Yağ biberi bizim kullandığımız isim, google yağ biberi yazınca kapya çıkıyor. Kapya yazınca yağ biberi hepsi aynı biber...Bunların yuvarlak dolmalık gibi olanlarına ( dolmalik yesil biber degil ) Kambe diyoruz fakat kambe ismi yaygın değilse diye öyle detaylı detaylı anlatmışım. :) sevgiler

Çok sevdiğim bir tarif. Fırında yuvarlak kırmızı biber.

Bu konserve mi tam anlamadım?

Kapya ile biz de konserve yapıyoruz ama biz fırında közleyip sonra kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra sirke, sarımsak zeytinyağı ile kavanozluyoruz.

Bu konserve mi tam anlamadım?

Kapya ile biz de konserve yapıyoruz ama biz fırında közleyip sonra kabuklarını soyuyoruz. Daha sonra sirke, sarımsak zeytinyağı ile kavanozluyoruz.
Evet konserve çeşidi, kavanozları kapayınca 21 gün açmıyoruz.. Fırından çıkardığımızda ki ısı kapakların kapanmasına yetiyor..
Bu çeşidi, sirke ve yağla kaynatarak yapılan yağlı turşu lezzetinde oluyor.. Sizin dediğinizi de yapıyoruz kahvaltılık fakat, yag biberlerini (kapya) közleyip soyduktan sonra sadece az tuz ve bir diş sarimsakla kavanozları kapatıp kaynatıyoruz. İkisinin lezzeti çok farklı ikisi de çok güzel..

Ben geçen kıştan beri yağsız,havuçlu,kremalı kek'e fena dadandım :) Yağsız olduğu için çok hafif ve besleyici de.İçine bolca havuç ve ceviz giriyor.

havuclu_pasta.jpg

[FONT=Georgia]Immm nım nım [/FONT]:)

[FONT=Georgia]MALZEMELER:[/FONT]

• 4 yumurta,
  • 2 su bardağı un,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı ince havuç rendesi
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • 1 paket kabartma tozu,
[FONT=Georgia]Kreması:[/FONT]

• 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
[FONT=Georgia]Ayrıca; 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt[/FONT]

[FONT=Georgia]YAPILIŞI:[/FONT]

1. Yumurta ile şeker 10-15 dakika çırpılır. İnce rendelenmiş havuç, ceviz, vanilya, tarçın birer birer, karıştıra karıştıra ilave edilir.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir iyice karıştırılır, yağlanmış ve hafif unlanmış ortası düz kelepçeli kek kalıbına boşaltılır 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
  3. Kreması için un ve şeker karıştırılır süt ilave edilir muhallebi kıvamında pişirilir, soğutulur.
  4. Krem şanti bir bardak süt ile üzerindeki tarife göre hazırlanır soğumuş krema ile karıştırılır.
  5. Pişen kekimiz soğuduktan sonra ortadan 2 parçaya kesilir, arasına ve üzerine krema sürülür. Üzeri kakao ve tarçın ile süslenir.
[FONT=Georgia]Afiyet olsun...

[/FONT]

Tadının güzel olacağı kesin @seker kiz :) Bu aralar pek yapmıyorum, aklımda bulunsun bu tarif.

Kapya ile yağ biberi aynıymış, peki nasıl dik konumlandırabiliriz fırın kabında? mineuy10

Biz de közleyip kabuklarını soyup konserve yapıyoruz. Hatta çok sevdiğim bir tarif var;
(Görsel bana ait değil, aynısı oluyor yapınca)
o9qd6b.jpg

Peynir, maydonoz ve ceviz karışımı ile sarılıyor. Hatta tulum peyniri daha yakışıyor içine.

Üst Alt