Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Pasta ve yemek tarifleri

Okuyunca bamya çiçeğini biraz araştırdım. Güzel renk çıkacak kullanılabilir mesela lohusa şekeri yerine bamya çiçeğinden renk elde edilecek kanımca..

Doğada organik yollardan renk bulmak zor değil, biraz araştırıp uğraşmak gerekiyor,kozalardan yapılan çiçekler var renkler tamamen doğal. Yeşil yaprak ezilip rek alınıyor vişne, çilek daha aklıma gelebilecek renk veren herşey kullanılıyor biraz daha fazla emek sadece..

Aaa hibiscus bamya çiçeğiymiş, çayını içeriz :) Evde hep bulunur..
Kırmızı pancar da iyi renk veriyor.

Karmin böceğinin kullanım alanı çok geniş birçok yerde adını duydum bende..Evet pancarda renk açısından iyi

Ispanağı rondadan geçirince suyu alınabiliyor.Bir çaybardağı ıspanak suyunu pandispanya ya ilave etmiştim ve yeşil bir kek olmuştu.
Kremalarda da kullanılabilir...Güzel koyu bir renk oluyor..

Aaa hibiscus bamya çiçeğiymiş, çayını içeriz :) Evde hep bulunur..
Kırmızı pancar da iyi renk veriyor.
evet semacım kırmızı pancar süper renk veriyor özellikle ayva tatlısı yaparken kullanıyorum ayva ve kırmızı pancarı beraber haşlıyorum renk güzel oluyo hemde dogal:)

MeTePe burda doktor kımlıgınızle
hanı pastanelerden pasta alınır bunlarda suslemelerede kullanılan gıda boyaları ıcın bızlere bılgı bırıkımınızden bırseyler anlatmak ıstermısınız

Bu pek doktorların konusu değil... kimyacıların ve diyetisyenlerin konusu...

Genel olarak her türlü boyar maddeye temkinle yaklaşılmalıdır. Gıda boyası denilen şeylerin de çoğu kimyasaldır. Üstelik "aktar" gibi yerlerde satılan boyaların nasıl üretildiğini veya ne kadar sağlıklı olduğu bilmek çok zordur. Bu ülkede krimit tozunu kırmızı toz biber diye satanlar bile oldu vaktiyle...

Ben bu tür ürünlerde bitkilerden elde edilecek renklerin kullanılmasını öneririm. Ama elbette bu her zaman mümkün değil. Gıda boyası kaçınılmaz ise, bunun mutlaka Gıda bakanlığından onaylı olduğuna dikkat edilmelidir. Pastaneden aldığınız ürünlerde de pastanenin kaliteli bir mekan olması önemli elbette... Bu tür yerler kullandıkları hammaddelere özen gösterir.

cok tesekkur ederım doktor bey ıyı oldu bıgılendık boyanın her turlusunu afaroz etmek gerek bencede

Bugün bir arkadaşım arayıp tv aç derya baykalda ekşi maya yapıyolar dedi,hemen açtım bizim tarife benziyor ama şeker,yada bal koymadılar öylede oluyormuş heralde,fakat doktorun ekşi maya için anlattıklarından sonra ben bütün mayalı hamurları ekşi maya ile yapsam nasıl olur ki dedim..
Kezbanı aldım dolaptan ama iş yoğunluğundan ihmal ettiğim için biraz küsmüş, zor barıştık biraz besledim biraz sohbet ettim peteğin yanına koydum inşallah akşama ekmekler yapacağım...

Bütün mayalı hamurları ekşi mayadan yapmak biraz zor olur. :) Ne de olsa en kısa 5-6 saatte mayalanıyor. :)

Şeker veya bal konulmasının nedeni, mayaya başlangıçta doping yapmak içindir. Konmasa da olur ama o zaman az sayıdaki mayanın önce nişastayı parçalayıp şeker haline getirmesi, sonra beslenip çoğalması gerekir. O bir tatlı kaşığı bal veya şekeri koymazsanız mayanın hazırlanmasını 1-2 gün uzatabilirsiniz.

Dolaptan çıkan mayayı bir kapta ılık su ile biraz sulandırıp içine az bir şey şeker katın. 15-20 dk. öyle durduktan sonra kendine gelir. Şeker mayanın besinidir.

Şeker koymak aklıma gelmedi,üstünde biriken suyu döktüm yeni ılık su ilave ettim..bekleyince biraz koyulmuş işlem gerekti

Ekmeği mayalarken şeker koyuyorum mayası daha kolay gelsin diye..

Uzun süreli beklenen hamurlarda denene bilir diye düşündüm ekşi mayayı ama sizin dediğiniz gibi herşeyde kullanılamaz zaten onada maya yetmez..

Ekşi mayamdan bizim Bursamızın bayram, ve kına gecelerinin vaz geçilmez hamur işi olan cevizli lokum pişirdim.Fakat fotoğraf yok buraya foto koyamıyomıyorum ben..
korkmuştum olmıyacak zannettim ekmekden daha çok uğraştırdı tepsiye koymadan önce beklediğim süre ayrı, tepside beklediğim ayrı gece yarısı fırına koydum.ilk deneme için hiç fena değil...

Bahsedipte hiç görüntü olmasın olurmu dedim, görsellerden aldığım ''Cevizli lokum''

cevizli-lokum.jpg

Çörekmiş, lokum diye düşünmüştüm. :) Ege'nin haşhaşlı çöreği gibi görüntüsü. Olsa da yesek çayın yanında :)

Cevizli lokum'u mutasyona uğrattılar Sema'cım aslında sadece ceviz bir fiske kadarda tarçın konarak yapılan mayalı hamur çeşidir.Artık fırınlarda çok çeşitleri yapılıyor poğaça kıvamında,ama ev yapımı bir başka oluyor..
Kına gecelerinde çerezin yanında mutlaka olur düğün nerede olursa olsun evde veya otelde...

Daha önce burada bir kaç kez ekmek muhabbeti yapmıştık... Aşağıda son yaptığım normal ve Umut adını koyduğumuz ekşi mayayla yapılmış bir kaç ekmek örneği... :)

Kg2Lz0.jpg

Ekşi mayalı ekmek... Elde yoğrulup mayalandırıldı...

ek08oJ.jpg

eNG2Pg.jpg

Bunlarda Ekmek Yapma Makinasının hamur yoğurma fonksiyonu ile hazırlanıp, mayalanan, elde şekil verilip fırında pişirilen ekşi mayalı ekmekler..

wOza7Q.jpg

Toparlak olandan dayanamayıp soğumadan bir dilim aldık... :) :)

wzpyr6.jpg

Bende siz değerli arkadaşlarıma PROSCİUTTO Di PARMA tarifi vereyim , Yapılışı ; yaklaşık 2 yaşında bir domuzun butunu alırsınız ve incik tabir ettiğimiz kısmı kırarak veya çok keskin bir bıçak kullanarak ete zarar vermeden ayırırsınız. geriye kalan parçayı domuzun karın yağı ile ovarsınız. bu arada 1kg et için yarım litreden hesap ederen temiz bir leğenin içerisine koyu bir kırmızı şarap ve bu şarabın içerisine 4kg et için 1kg gibi düşünerek tuz, bol karabiber ve kırmızı biber ve bolca defne yaprağı katarsınız. etin bu arada kanlarından tamamen temizlenmiş olmasına dikkat edilmesi çok önemlidir. etin kenar kısmından bıçağın ağzı kemiğe paralel gidecek şekilde boylu boyunca iki uzun çizik atarsınız ve eti şaraplı terbiyeye bırakırsınız. üzerini özenle örtersiniz ama bu hava almasını engelleyecek şekilde olmamalı. bu karışım içerisinde serin ve nemli bir ortamda eti en az 48 saat olmak üzere bekletirsiniz ama ideal süre etin terbiyeyi büyük oranda emmiş olmasıyla anlaşılır. sonra eti terbiye leğenini
n içerisinden çıkartıp çok ince ve temiz bir tülbente sararsınız ve ağırlığı aşağıya bacağın toplu ucu yukarıya gelecek şekilde kanca ile bu sefer kuru bir mekana ve mutlaka yeredn yüksek bir yere asarsınız, en az 4 ay sonra prosciuttonuz yenecek kıvama gelmeye başlamıştır afiyetle yersiniz ama ben 6 aydan önce pek yemeyin derim. en kral prosciutto olan prosciutto di parma en az 18 ay bekletilmektedir........

Ekmekler süper! :)çok iştah açıcı görünüyorlar.Nasıl bir un kullanıyorsunuz?

Ben ekmeği yaparken unu eliyerek kullanıyorum bir etkisi oluyormu bilmiyorum,belli markalarımı tercih etmeli acaba? çok güzel kabarmışlar.:)Tabii sizin ustalığınızın eseri bu ekmekler onu göz ardı etmiyorum ellerinize sağlık..:)

Valla un eleği var ben de ama unlar o kadar temiz ki elekte zerresi kalmıyor.

Üstteki normal ekmekler Kalecik unu ve normal maya... Alttakiler Hatap unu, köy ekmeği unu karışık ve ekşi maya...

Kullandığım unlar genellikle Kalecik, Sinangil, Söke unları... Bir de Ankara civarında bulunan Hatap diye bir un var. Bu mükemmel bir un. Baklava açsanız açılır.

İyi kabarmasının sırrı ekmeğin kamurunun katlanıp şekil verilmesinde. Ama genel olarak bir laboratuar hassasiyetinde çalışılmasının faydası var. Öyle çala kalem göz kararı malzemeyle iyi ürün olmuyor.

Darılacağım ama ,PROSCİUTTO Di PARMA tarifi yaptım bi teşekkür etmediniz

Unu elemeyi annem söyler, un havalanıyor elede öyle yap diye başımda durur,daha iyi özleşir diye bende ona uyuyorum..Hatap ununu hiç duymamıştım bir araştırayım Bursada varmı.?

bende size sıkca yaptıgım bi ekmek tarifi vereyim tahıllı ekmekyine ekişi maya toz yada paket mayada olur ,1 fincan kuş üzümü 1 fincan keten tohumu 1 fincan haş haş 1 fincan ay çekierdegi içi 1 fincan susam istege göre ceviz mayalandırıp düz tepside pişiriyorumince dilimler halinde kesiliyor :)tavsiye ederim.

Sevdiğim Yemekleri Bu Başlıkta Paylaşmam Mümkün mü?

YOĞURTLU KEBAP
Malzemeler
500 gr kıyma
2-3 yemek kaşığı galeta unu
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sunum için
2 bazlama
60 gr tereyağı
600 gr yoğurt
1-2 diş sarımsak
Sos için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
40 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2/3 çay bardağı su

Hazırlanışı:
Sarımsağı rendeleyip kıyma ile karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon, biber salçası ve galeta ununu ekleyip iyice yoğurun. Kıymadan parçalar alıp yassı şekilde çöp şişe yerleştirin. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra ızgarada kızarıncaya kadar pişirin. Sos için, zeytinyağı ve salçaları tavada birkaç dakika pişirin. Tereyağı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Su ilave ederek 4-5 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Bazlamaları iri küp şeklinde doğrayın. Tavada tereyağını eritip bazlamaları kızarıncaya kadar birkaç dakika pişirin ve servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Köfteleri yerleştirip sos dökerek servis yapın.

Tabiiki mümkün, paylaşım için teşekkürler.

Evde cezerye yapmayı denedim.

vokDXD.jpg

Havucun faydaları da dikkate alındığında sağlıklı bir tarif. Denemek isteyen olursa tarifini yazarım. :eek:

Cezerye güzel iştah açıcı görunüyor, tarifini öğrenmek isterim...:)

Tarifini Facebook'tan ekledim Minecim, not aldın sanırım :eek: 2. denememde şeker oranını düşürmeyi düşünüyorum.

Tarifi yazdım Sema'cım..Daha denemedim en yakın zamanda deneyeceğim, eminim güzel olacak..Şekere dikkat edeyim bende..Teşekkür ederim..:)

Diyet menülerinize ekleyebileceğiniz türden, sağlıklı bir salata ; Şalgamlı Bulgur Salatası

Şalgam suyu artık her markette kolaylıkla bulunuyor.
oARQy2.jpg

Gördüğünüz üzere 330 cc lik bir şişe, ben buna yarım bardak kadar da su ekleyip bir tencerede kaynattım. 1 bardak iri bulgur ekleyip pilav gibi pişirdim, zeytinyağı ekledim. Bulgur şalgamın rengini aldı.
kjyrRA.jpg

İçine kornişon turşu ve haşlanmış mısır taneleri ekledim. Yeşillik kısmı zevkinize kalmış, ben bazen ıspanak yaprakları doğruyorum, bazen roka, maydonoz, dereotu.

vgvz7v.jpg

Çok da pratik oluyor, tavsiye ederim. :) Renkli görüntülü yiyecekler yapmak hoşuma gidiyor.
Belirtmeyi unutmuşum , tuz koymaya gerek kalmıyor şalgam tuzlu olduğu için.

Afiyet olsun :) Senin de ellerine sağlık.:)

Üst Alt