Gerçekten de çok nefis görünüyor. Emeğine sağlık Mineuy10.
Demek ki senin elin ekmek tutuyor.
Ben de denesem mi?
Ben de denesem mi?
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
MeTePe Teşekkürler,sizin dediğiniz gibi biraz daha içini çekmesi lazımmış..
yahu kaç gündür bakıyorum bakıyorum ,habire ekmek yapıyorsunuz pasta yapan yokmu yav,bende mütiş tarifler var ama siz yazmazsanız bende yazmıycam
siz mayalanmaya devam edin
Denemeyenler varsa fırında etli pide, lahmacun veya peynirli pide yapmak da çok kolay. Restoranlarda yediğinizden çok daha lezzetli ve çıtır çıtır oluyor. Benim gibi oklava özürlü biri için dahi sonuç almak çok kolay.
Şunuda sorayım lahmacun hamuru ile pidenin hamuru farklı olur heralde...Lahmacun hiç pişirmedim..
ekmek neyse de pide, lahmacun falan...hayran kaldım size metepe abi
pogaça,
Tarif için teşekkürler şem_i , müsait bir zamanımda deneyeceğim.
Müsait olduğunda yeni tariflerini bakliyoruz.şem_i Poğaçan güzelmiş...rica ederim canım sen iste yeterki devamıda var müsait olunca yazarım
Müsait olduğunda yeni tariflerini bakliyoruz.şem_i Poğaçan güzelmiş...
Değişik salata tarifleride paylaşalım Arkadaşlar.Belki bilmediklerimizde vardır..
.............................................................................................
şem_i daha önce hazır yufakadan kolay börek bilen varmı diye sormuştun ben bu yazacağım tarifi yapıp dolaba koyuyorum lazım olunca çıkarıp pişiriyorum. çalışanlar için ideal..
Malzemeler.
5 yufka
200 gr tereyağ
1 yumurta
1,5 su bardağı su
....
İç malzemesi ne arzu edersen kıyma, lor,patates,sosis, ıspanak(Ben genelde kıyma ile yapıyorum bol soğan kıyma patates rendesi ocakta biraz öldürüyorum indirince karabiber ile 2 yumurta da ilave ediyorum )
Yapılışı şöyle,su ile tereyağını ocakta eritiyoruz.Tereyağı eriyince fazla tutmadan alın. 1 tane yufkayı tezgaha yayıp tereyağlı sudan yufkanın üstüne iyice heryerine gelecek şekilde kaşıkla döküyoruz. Yufkayı dört tarafından da biraz içe doğru katlıyoruz... Eni boyu 30 santimlik kare elde ediyoruz.Bu kareyi 4 e kesip, herbir parçasına malzemeyi koyup zarf gibi katlalıyoruz ters çevirip tepsiye sırala..Aynı işlemle diğer yufkalarda yapın..Üzerine yumurta sarısı sürüp,pişiriceksem fırına yada dondurucuya koyuyorum..
Ben hazırlayıp bir çok şeyi dondurucuya koyuyorum daha sonra pişirmek için, sakıncası varmı bilmiyorum..
Evet denedim. Bende de benzer tarif vardı sizinkinin şeker oranı fazla aynı sizinki gibi yaptım iyi oldu ama evde mahlep yoktu mahleple yapmak daha iyi olucaktı..