Merhaba,
Benimki de C2 den başlayıp kuyruk sokumuna kadar uzanıyor ve en geniş yerinde 14mm ulaşıyordu, yani devasaydı! 8 yıl önce ameliyat önerildiğinde, böyle idare ediyorum, omurilik ameliyatı riskli diye kabul etmemiştim.
her iki bacağımda kuvet kaybı oldu, birinde çok daha fazla, çok zorlukla ve bastonla yürümeye başlayınca bu sefer dr araştırdım, Prof.Dr. Murat Hancı önerildi. O da eğer şant takılmazsa çok büyük ihitmalle ilerleyeceğini söyledi. Sadece bacaklarda değil, C2den itibaren başladığı için kollarımda da kuvvet kaybı olması muhtemeldi, hala muhtemel.
Açık açık söylediği ihitmaller şöyleydi: ameliyat olursam %50 ihitmalle aynı durumda kalacağım, %40 ihitmalle durumumda iyileşme olacaktı, %10 ihitmalle odluğum durumdan daha kötüye gidecekti. Ameliyat olmazsam da çok büyük ihtimalle kötüye gidecekti.
Öyle şant ameliyatı olmaya karar verdim ve oldum, şimdiki aklım olsa ertlemezdim , teşhis edildiğinde başka doktorlarla da görüşür ve ameliyatı olurdum...
Ameliyatın etkilerini önceki mesajlarımda yazmıştım, tekrar yazmayayım.
BU arada ameliyattan bu yana 3,5 yıl geçti, diz altı uyuşukluğun dışında kötüye giden bişey olmadı. Şant ameliyatındna sonra da omurilikteki syrinks kavitesi oldukça daraldı, bikaç ay önce MR cektirip konorle gititm, şimdilik bir sıkıntı yok, şikayetlerinde artış olmazsa 5 yıl sonra MR cektirip kontrol ettir dedi.
Karar vermek çok zor bilyiorum, çünkü riskli bir ameliyat. Eğer şikayetlerinde artış varsa şant ameliyatını değerlendir derim, karar senin elbette.