Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

SGK sizden askerlik raporu, ameliyat raporları istediyse, demek ki iyice bakıp öyle karar verecek. Yani aslında olumlu durum, sizi emekli edecek gibi. Emekli kararı çıkanlara lütfen bizleri bilgilendirsin. Biz de ona göre yol izlemiş oluruz.

@Batax inşallah hocam ya bir çok kişi olumsuz olsa çoktan olumsuz verirlerdi ara kararla ugrasmazlardi dedi şuan sgk nin sağlık kurulunda işlemde bekliyoruz aciklanirsa söyleyeceğim

@Bertolocci Benden de 3 ay beklememin sonucunda askerlik EP kriz istediler malul olmama rağmen malul değildir dediler inşallah sana olumlu olur

Talep onu yazıyor SGK takip ekranında bu ne annama geliyor bilen varmı

@Bertolocci,
SGK da dosyam herhangi bir yere sevk yok mavi olan gruplarda 7.aşamadayim tespit yazıyor en sonuncuda

Arkadaşlar 15 ocakta yanınlanan yeni yasadan engelli emekli olan varmı ?

@dado84

bana kalırsa 9-10 asamada sonuçlanıyor sizin bu hafta bir iki hareket olur bence diğer hafta da sonuçlanır

Son düzenleme:
merhabalar ben emeklilik için araştırma hastanesinden randuvu aldım sgk yada baş vuru yaptım fakat sağlık raporumuda istediler o an yoktu sonra vereceğimi söyledim yarında hastaneye gideceğim hastaneden raporu istiyorlarmı acaba ona göre götüreyim bilgisi olan varmı acaba?

merhaba benim engelli emeklilik başvurum 7 marttan beri beklemedeydi bugün böyle bir işlem yapılmış 170 i aradım size maaş bağlanacak dendi beklemede kalın posta yolu ile iletişime geçilecek dendi ne demek bilen varmı acaba tşk.
08/04/2025Talep No: 771720 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı08/04/2025 10:33 AM
08/04/2025Talep No: 771720 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KADIKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİGelen Evrak Kayıtlı08/04/2025 10:47 AM
08/04/2025Talep No: 771720 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Gelen Evrak İşlemde
31/01/202528/5 ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBIİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Gelen Evrak İşlemde

Son düzenleme:
@Gökçek58, Kardeşim öncelikle sevindim senin adına. Bizede yol ve fikir göstermesi açısından sana şunu sormak isterim engelli raporunun yüzdesi kaç? Birde birden fazla hastalığın varsa oranlarını belirtirsen bizede fikir olur. Çünkü bende beklemedeyim şuan evraklarım SGK'da İstanbul Sağlık Kurulu Büro İşlemleri servisinde gelen evrak işlemde olarak gözüküyor.

@Gökçek58,
veri güvenliği amacıyla tablodan ad soyad ve evrak numalarını silerseniz sizin için daha güvenli olur.

konuya gelirsek işlemleriniz sonuçlandı sadece evrak prosedürünü bekliyorsunuz diye anladım. Ancak bu bilgi ekranında maaş bağlama servisi gibi bir başlık olmalı. Siz en iyisi SGK'ya gidin. Veya internette mail adresi var oraya bir sorun.

@davutturan1987,
Kaç gün önceden sgk dan sevk aldınız bnm persembe sağlık kurulundan randevu aldın yarın gitsem hemen sevk alabilirmiyim.

@davutturan1987,
Lazım değil diyecek hastane... Siz en iyisi raporunuzun örneğini çıkartın sağlık kurulu kağıdının arkasına zımbalayın ve not yazın. SGK'ya bu örnekleri de iletin diye. Sonra ara karar diyip sizden raporunuzun örneğini isteyebilirler.

@Dertli58,
Hiç fark etmez ben randevu aldım. Ertesi gün sevk yazısı yazdırdım. 12 gün sonra randevu aldığım hastaneye gittim. Arada çok absürd süre olmadıkça hastanedeki memur sevk yazısını kabul ediyoruz dedi.

@Bertolocci,
Bende öyle düşünüyorum benim ilk raporum da tek hastalık idi. Sol felç benim yenisinde de doktor aynen geçti birde SGK hastalık listesinde de var herşey ok gozukuyor ama o kadar güvenim kalmadı ki hergun saçma saçma şeyler duyuyorum umudumu yitiriyorum açıkçası

@dmndmn,
valla sgk bana sevki en fazla son 3 güne kadar verebiliyorum dedi. Üçgünde fazla olunca sistem sevk vermiyor dedi.

@Dertli58,
Merhaba

Ocak ayında MHHRS'den 11 Şubat gününe randevu aldım. Sonra randevu bilgilerini kadıköy sgk ile paylaştım. Mevcut hastaneye sevk yazısı yazdılar. Çıktı alıp bana verdiler. Hastaneye o çıktıyla gittim.

Yine de 3 gün kala sevk yazısı almanız işlem sıranızı etkilemez merak etmeyin. SAdece hastaneye erken gitmeye çalışın.

@Gökçek58
Oncelikle kutlarım güle güle harcayiniz bu orandan almanıza çok şaşırdım tekrardan kutlarım iyi gunler

@dado84
Hayırlısı olsun hocam

@Gökçek58
öncellikler size hayırlı olsun güle güle harcamaya nasip ettin Biz halen ocaktan beri beklemedeyiz bugün 170 aradım sert konuştum biraz ve evrakları kayıp olduğuna şöyledi siz evrakları verdiğin yere gidin dedi bakalım yarın gidip memurlar ne tepki verecekler. Maltepe SGM

Bugun işlemlerimde gelişme oldu durum bildirir raporu Ramazan ayında sevk ile gittiğim hastahane durum bildirir raporunu SGK göndermişti bugun sistemde saglik kuruluna sevk yazıyor asagida ki gibi

Muhtemelen SGK sağlık kuruluna gidecek artık süreç ne kadar sürer bilemiyorum

Arkadaşlar merhaba bu dys ekranında ki talep no kısmı standart mıdır, sizlerde de varmı acaba?

Ayrıca enabız raporlarım kısmında yeni eklenen Rapor Türü: Malüliyet / Rapor Başlangıç Tarihi: 26 Mart olan alltaki görsel var bir anlam ifade ediyor mu acaba ?

Son düzenleme:
Merhaba ,
Benimkisi 16 martta ara karar ile odyoloji test raporu ile durum bildirir rapor istenmişti.
Durum bildirir rapor hazırlanıp sgk ya gönderildiğinde tekrar sağlık kuruluna mı giriyoruz acaba ? Bilgisi olan var mı ?

@Manemm,

Hocam en yavaş ilerleyen sürece gelmişsiniz bayram öncesi oradaydım şuan hala islemde gözüküyor

@dado84,

Moralini yüksek tut bugün %42 li biri emekli olmuş inşallah bizlerde olacağız

@İstanblue34, talep no kısmı her aşamada değişiyor genel olarak oyle gordum bir kac kişide dahil söyle bir durum var varide no ya ve tarihlere dikkat ederek bakabilirsin paylaşıyorum

@Bertolocci, insaallah temennimiz o yüzde 52 olarak SGK durum bildirildi bakalım oyle duruma geldik ki gec olsunda olsun diyoruz eskiden gecikse hakkımızı arardık simdi korkar olduk

@romulus, yok oyle degil SGK sağlık kurulu durum bildirir raporunuzu çalışma gücü kaybı üzerinden şartlarınız tanıya uygun tutuyorsa değerlendiriyor heyet gibi şeyler hastanede oluyor

Son düzenleme:
Üst Alt