Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@samedo99, benim durum bildirimde yazıyordu İsitme kaybı 103 dsb üstü iki kulak sensorel cok ileri derece İsitme kaybı tetkikleri ile heyetin açıklamasında yüzde 52 KBB engel oranı belirtmişti buradan paylaştım görüntüsünü eger yazmasa SGK tanıdan sonra oranı nasıl tespit edecek ? Ama su var her hastalık icin oran yazılıyor mu bilemiyorum

@İstanblue34, rica ederim insaallah senin icinde olumlu gelişme olur

Son düzenleme:
@Manemm, benimkide aynı durumda 19 martta SGK Sağlık Kurulu Büro İşlemleri servisine gitti. Sonra bana e-nabızdan kod geldi anladımki raporlarım ve evraklarım inceleniyor. Şuan hala beklemedeyim. %52 engellim var 2 hastalıktan Sağ göz tam körlük ve Tıp 1 diyabet.

@Kaçkar0834, cok uzun süre olmuş acaba bizimde bu kadar uzarmi ? İlk basvuru tarihi 17 Ocak nisandayiz Mayıs , Haziran dersek olacak işi yokuşa sürmek ayları buluyor demek bunlardan bu beklenirdi zaten !
Birde emeklilik SGK sağlık kurulu sonrası onaylanırsa emekli olur yazısı sonrası iscikisi yaptıktan sonra maaş ilk basvuru sonrası mi yoksa iscikisi sonrasi mi hesaplanacak?

@Manemm, benim ilk başvurum şubat 13. Bildiğim kadarıyla iş çıkışı olduğu zaman hesaplanacak. Bu arada rapor oranın nedir ve kaç hastalık?

@Bertolocci,

Kardeşim hepimiz için hayırlısı olsun inşallah 🙏 umarım hepimiz emekli olabiliriz hakkımız bu bizim kimseden ekstra bişey istemiyoruz ki herkese 15 verip biz de 25 istemeyeceğiz sonuçta 😃

@dado84,
Umarım kardeşim inşallah ☺️
Valla haklısın ayrıca biz 5 sene prim ödedik hem maluleniz hem paramızı ödedik bu hakka sahip olmak için

@Manemm valla çok haklısınız geç olsun ama olsun diye hiç ses etmiyorum bu duruma umarım tüm buradaki kardeşlerimde mutlu sonla biter.

Bugün sgk gidip sevk alacağım yarın sağlık kuruna gideceğim. SGK da artık emeklilik işine malüllük servisimi bakıyor? Yaşlılık aylığı olarak beni oraya yönlendirdiler. Yoksa normal emekli servisimi bakıyor sgk da.

@Dertli58, Malüllük servisi bakıyor oradan hastaneye sevk almanız gerekiyor. "Malüllük" kelimesine takılmayın engellik emeklilik hepsinde aynı kelime geçiyor.

@Kaçkar0834,

Arkadaşım sgk da normal emeklilik servisinde aralık ayında vergi indirimnden engelli emekliliğini halletmiş. kafamı karıştırdı. Malullüllik servisinde işin yok diyor anlamasdım

HERKESE GEÇMİŞ OLSUN MERHABALAR ARKADAŞLAR,

18 MARTTA DURUM BİLDİRİM RAPORUM SGK SAĞLIK KURULUNA GİTTİ. DYS EKRANINDA SAĞLIK KURULUNA SEVK VE DOSYA İŞLEMDE YAZIYOR.
BUGÜN SGKYA GİTTİM GÜNCEL DURUM ORDA DOKTORLARIN MASASINDA BEKLİYOR DEDİLER.

ACABA BU DURUMDA OLAN VARMI SONUÇ BEKLEYEN VEYA SONUCU UZAYAN? ACABA DAHA NE KADAR BEKLEYECEĞİZ. ( BU ARADA YENİ YASA YÜZÜNDEN BU DURUMLARA DAHİL OLDUM YOKSA ŞUBAT AYINDA EMEKLİ OLMUŞTUM )
BUDA BİZİM ÜZÜCÜ KADERİMİZ MAALESEF :((

@undefined, bizim emeklilik başvurusunda dosyada Ara karar hastanesi çıktığı biz de hastaneye gidip tekrardan rapor alıp heyet kuruluna teslim ettik heyet kurulu SGK'ya gönderecek yaklaşık 20 gün oldu herhangi bir ekranda ilerleme yok heyet kuruluna teslim ettik heyet kurulu SGK'ya gönderecek yaklaşık 20 gün oldu herhangi bir ekranda ilerleme yok

Bu durumda olup sonucu çıkan varmıdır acaba. Sonuçlar o kadar yavaş ilerliyor ki herhalde yanlışlıkla emekli edersek ne kadar geç maaş yatarırsak bize kâr olarak sanıyorlar.

@Kaçkar0834, üstad çocuk felci rahatsızlığınız tam olarak nedir ayakta veya kolda kısalık şeklinde mi (böylese kaç cm) ve başkaca rahatsızlıklar varmıydı. Emekliliğiniz ayrıca hayırlı olsun, güzel günler diliyorum.

@cengizcik, Kardeşim karıştırdın herhalde benim öyle bir rahatsızlığım yok! Bende Sağ göz tam körlük birde Tıp 1 Diabet var. %52 raporum var.

Benim sürece dys'den baktım...Sağlık kurulu Büro İşlemleri Servisinde benim evraklar ve gelen evrak işlemde diyor..Konusunda da tespit yazıyor..

Evrağımın bu büro işlemleri servisi aşamasında olması emeklilik için olumlu karara mı işaret acaba? O aşamada olup da ilerleme kaydeden arkadaşlar nasıl bir sonuçla karşılaştılar?

BİLİR ARKADASLAR Bİ BAKAR MISINIZ Bİ DURUM VAR
BENİM SİGORTA GİRİŞ 2015
ASKERLİKTEN CÜRÜK RAPORUM 2014 İSİTME KAYBİNDAN DOLAYİ ALMIŞTIM MALULENİ BOZAR Mİ BU DURUM BENİM ? ENGELLİ RAPORUM DA 2016 DA BOBREK YETMEZLİĞİ ALINDI KULAK İCİN RAPOR FELAN ALMADİM SADECE ASKERLİK ÇÜRÜK VAR
@mehmet-41

Son düzenleme:
Talebiniz.hk. yazısı ve ara karar davet gönderildi yazıyor ne anlama geliyor acaba bilen var mı

15 ocak'tan sonra iş gücü kaybı için başvurmuştum ara karar çıkmış bu ara kararda nasıl bir yol izleniyor bilgisi olan var mı

@yasin. 61, yüzde kaç raporunuz vardı acaba birde hastalıklarınız nelerdir? En azından bilgi verirseniz bizede bir fikir olur.

Ben de danısayım arkadaşlar. Benim de bugün dys de hareket olmuş. En son hastane sevk idi ve hastane sürecini tamamlamıştım Mart ayında. Bugün gelen iki satırın en güncelinde şöyle yazıyor;

"İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)"

Evrak tipinde "gelen evrak işlemde" ve açıklamada da "kurul üst yazı" yazıyor.

Ben şimdi hangi aşamaya geldim? Sona yaklaşmış mıyım?

@yasin. 61, bana da ara karar yazısı çıkmış ne çıktı acaba bir bilgim yok bipolar duygu durum bozukluğu rahatsızlığı var hiç rapor almadım iş gücü kaybına tespitine başvuru yaptım

@1907fatih, ara karar filan çıkarsa belki isterler. Evraklarında bir sıkıntı yoksa 'belirsizlik' filan normal süreci bekleyeceksin.

@1907fatih,
Kardeşim ara karar çıkmış,sgk'ya uğra sevk yazını yada senden taleb edilen evrak konusunu öğren.

Ara karar sonrasında fizik tedavi kliğinden hastalığımla ilgili anemnez bilgileri, ambulasyon sınıflaması, tedavisi var mı yokmu bununla ilgili kanaat, kalıcı mı değil mi bununla ilgili kanaat istediler. 22 Nisan günü tekrar aynı hastaneye gideceğim.

Üst Alt